Mahkemeden Figen Yüksekdağ kararı!

Eski HDP Milletvekili Figen Yüksekdağ'ın, 'terör örgütü yöneticiliği', 'terör örgütü propagandası', 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' ve 'suç işlemeye tahrik' suçlarından yargılandığı davada tahliye talebi reddedildi.

Mahkemeden Figen Yüksekdağ kararı!
Mahkemeden Figen Yüksekdağ kararı!
GİRİŞ 24.09.2018 18:57 GÜNCELLEME 24.09.2018 19:00
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Eski HDP Milletvekili Figen Yüksekdağ'ın, "terör örgütü yöneticiliği", "terör örgütü propagandası", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "suç işlemeye tahrik" suçlarından yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

AA'nın haberine göre, Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık Yüksekdağ'ın yanı sıra avukatları ve bazı HDP'li milletvekilleri hazır bulundu.

 

TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ

Sanık Yüksekdağ'ın savunmasının ardından avukatları, müvekkillerinin uzun süredir tutuklu bulunduğunu belirterek tahliyesini istedi.

Avukatların ardından mütalaası sorulan iddia makamı, Yüksekdağ'ın üzerine atılı suçun vasfı ve mahiyeti ile mevcut delil durumu göz önünde bulundurularak tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesini talep etti.

Yapılan müzakerenin ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Yüksekdağ'ın TBMM'deki konuşma tutanaklarının istenilmesine, iddianame dayanağı olarak belirtilen ses ve görüntü kayıtlarının da bilirkişi incelemesine sunulmasına hükmetti.

Sanığın savunmasına sonraki celse devam edilmesini kararlaştıran heyet, Yüksekdağ'ın üzerine atılı suçlamalar yönünden tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 5 Kasım 2018'e erteledi.

YORUMLAR 24
  • Hakan Taşer 5 yıl önce Şikayet Et
    Burası Amerika mı, burada YPG terör örgütüdür. Bir dahaki sefere arkanı nereye dayayacağını iyi hesap et.
    Cevapla
  • e.c. 5 yıl önce Şikayet Et
    ooooh çok şükür
    Cevapla
  • Yasin 5 yıl önce Şikayet Et
    sizin hakkınız buydu be teröristler. içerde iyice bir yatın ki Türkiye ye alçaklık yapmanın bedelini fazla fazla ödeyin!
    Cevapla
  • Hamza 5 yıl önce Şikayet Et
    Figen git sırtını LPG ye daya
    Cevapla
  • haKan 5 yıl önce Şikayet Et
    tahliye talebi cüretinde bile bulunamaması lazım bu hainlerin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da izlettiği 'Gerçek belediyecilik' klibi ses getirdi...
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi