Muhin: Türkiye ile uzayda işbirliğine hazırız

Türkiye Uzay Ajansı’nın kurulmasını değerlendiren Rusya Uzaycılık Federasyonu Başkan Yardımcısı Oleg Muhin, bu projenin Türkiye için kesinlikle önemli olduğunu, ülkenin uzay alanıyla ilgili planlarını hayata geçirebileceğini belirtti.

Muhin: Türkiye ile uzayda işbirliğine hazırız
Muhin: Türkiye ile uzayda işbirliğine hazırız
GİRİŞ 13.12.2018 21:49 GÜNCELLEME 13.12.2018 21:50
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin iyi bir ekonomik potansiyele sahip çok ciddi bir ülke olduğunu kaydeden Oleg Muhin, "Elbette ulusal çıkarları için Türkiye, uzay alnında varılan tüm başarılardan yararlanmalı. Türkiye'nin üzerinde çalıştığı birçok ekonomik ve askeri konular var. Elbette, uzayla ilgili konular da önemli. Bu konular, uzaydan izleme, navigasyon fırsatını sağlıyor. Ayrıca halihazırda bilim için önemli deneyleri uzayda yapmak da ilgi çekici" ifadelerini kullandı.

 

 

"RUSYA VE TÜRKİYE, UZAY İŞBİRLİĞİ İÇİN BÜYÜK POTANSİYELE SAHİP"

Bu alanda Türkiye ve Rusya arasındaki işbirliği olasılığını da değerlendiren uzman, Moskova'nın bu partnerliğe hazır olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

 

 

"Bu konuda çok sayıda fırsat var. Türkiye'nin hangi sorunları çözmek istediğini net bir şekilde belirlemeli. Biz de bunu nasıl hayata geçirebileceğini söyleriz. Önemli olan Türkiye'nin böyle bir talepte bulunması. Teçhizatımız ve işbirliği, uyduların üretiminden fırlatma araçlarının üretimine kadar birçok sorunu çözme, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda uygulanan uzay programlarımıza katılma fırsatını veriyor. Günümüzde Ay'a olan ilginin yeniden canlandığı dikkate alındığında bu konuda da olumlu sonuç ancak uluslararası işbirliği sayesinde elde edilebilir."

"TÜRKİYE BU ADIMI ATTIYSA DEVAMI GELİR"

Türkiye'nin, uzay araştırmaları alanında ilk adımını attığını söyleyen Muhin, "Türkiye artık bu adımı attıysa elbette devamı gelecek ve bu devam enteresan ve Türkiye ile Rusya için faydalı olacak" dedi.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 31
  • V. Sultan Şakir 5 yıl önce Şikayet Et
    Eğer Rusya'dan önemli bir şahıs TR nin ulusal çıkarları diyorsa varsın para kazansinlar. NATO'nun bize faydası yok.turki devletleri de Rusya'nın elinde.dikkatli davranirsak tahminimce Rusya'dan abd gibi olmasını beklemicez.yani rusya ile yakinl
    Cevapla
  • cuma ceylan 5 yıl önce Şikayet Et
    Uzay ajansı kuruldu, peki YHT kazasında ölen Uzay bilimleri araştırma görevlisinin ölümü bunlarla bir ilgisi var mı yoksa sadece bir tesadüf mü bilim adamlarının ölümü tesadüflere bağlamak hemde olaylar aynı günlerde olunca bir kez daha düşünüp araştırmak gerekiyor.
    Cevapla
  • Momedo 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanın batıyla abd ve ab ile ilişkisini iyi değerlendirip 1 çok teknoloji konusunda faydalanmalıyız. Ab ve özellikle abd bize ne teknoloji ne mühimmat konusunda (hava savunma ve tank motorları temel örnek) yardımcı olmuyor ve iyi geçiniyoruz diyorlar arkadan önden vuruyorlat. Rusya onlardan kötü değil iyi değerlendirmeliyiz bu ilişkiyi ve uzay teknolojisi test üsleri. Tank uçak motorları konusundada kendimizi geliştirecek şekilde yardım ve gerekirsr beyin göçü almalıyız. Bu bize şarttır.
    Cevapla
  • Mümin 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya uyanik bir devlet.paranin kokusunu aldimmi hemen atliyor.hayirli olsun
    Cevapla
  • tunç 5 yıl önce Şikayet Et
    tedbiri elden bırakmadan ve ülke menfaatlerini gözeterk hertürlü alışveriş yapılmalı.ancak herzaman bir adım önde olmalıyız bunlardan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu