Erdoğan: Onlarla artık yol yürümemiz mümkün değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV - Star TV canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin konuları değerlendiren Erdoğan, 'bizim trenden inip başka trene biniyorlar' sözüyle ilgili konuştu. Erdoğan, 'ayrılanlarla yol yürümek artık mümkün değil' dedi.

GİRİŞ 26.02.2019 22:01 GÜNCELLEME 27.02.2019 01:28
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  NTV-Star TV ortak canlı yayınında 'Cumhurbaşkanı ile Özel' programında Seda Öğretir ve Ahmed Arpat'ın sorularını yanıtladı.

Erdoğan, anketlerle ilgili daha önce söyledi "artık anketlere güvenmiyorum" sözünün sorulması üzerine, şu ifadeleri kullandı:

 

 

"ANKETLERDE CİDDİ MANİPÜLASYON VAR"

Anketlerde ciddi manipülasyon var. Bu seçimde çalışmaları farklı bir yöntemle sürdürüyoruz.

 

 

Meydanlar benim için en büyük anket şu anda, bu şekilde yola devam ediyorum. En büyük anket 31 Mart. 31 Mart'ta şaşmayacak bir anket var.

"BİZİM TRENDEN İNİP BAŞKA TRENE BİNİYORLAR" SÖZÜ

"Beraber yola çıktığımız insanlar şimdi bizim trenden inip başka trenlere biniyorlar, bize ihanet edenler gittikleri yere de ihanet edebilirler." şeklindeki sözleri hatırlatılarak, bu siteminin hedefine yönelik soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sözlerinin genel olduğu karşılığını verdi.

ERDOĞAN'IN KONUŞMASININ TAM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ...

"EĞER DAVA ADAMIYSAN, İHANETİN OLMAMASI LAZIM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Siz bir yola çıkıyorsunuz, yola beraber çıktığınız insanlar içerisinde ilanihaye sizinle beraber gelecek diye bir şey yok ama özellikle AK Parti olarak bizim şöyle bir anlayışımız var; biz bu olaya bir dava olarak bakıyoruz, sıradan bir parti olayı değil. Eğer bir dava adamıysan bu davada bir defa davana ihanetin olmaması lazım. Görev verilir yaparsın ama 'artık senden alıp bunu bir başkasına verelim' dendiği anda da buna da 'eyvallah' dersin. Çünkü oradan senden o görev alınır sana da bir başka görev verilir."

Bu şekilde görevlendirdikleri çok arkadaşları olduğunu dile getiren Erdoğan, "Sürekli olarak şu anda işte CHP'de olduğu gibi 'bir yere çakılı kalmak' diye hani devlette vardır ya çakılı kadrolar yani burada da siyasette böyle çakılı kadrolar olamaz. Değiştirirsin ve liderin de görevi nedir? Adeta bir satranç oynar gibi, bunu o şekilde değerlendirmesi lazım." dedi.

"AYRILANLARLA BİR DAHA YOL YÜRÜMEK MÜMKÜN DEĞİL"

Bu şekilde yürütülmesi halinde başarı olacağını ve kendilerinin de bugüne kadar bu tür adımlar attıklarını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Ayrılanlar oldu, isim vermeye filan gerek yok, bu ayrılanlar tabii ondan sonra bir daha onlarla beraber yol yürümek mümkün değil ama biz bunları kovmadık, 'gidin' demedik. Bizim tek bir gayemiz var, tek bir amacımız var, millete hizmet eden hiçbir zaman hezimete uğramaz. Derdimiz millete hizmet, bu uğurda bütün dava arkadaşlarımızla biz şu anda yola devam ediyoruz. Devam etmek isteyenler yine bizimle beraberler zaten."

"BİZ SIRADAN BİR PARTİ DEĞİLİZ"

Erdoğan, Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı görevi için, "Nasıl takdir ederseniz" dediğini aktardı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un bir önceki görevi olan TBMM Başkanvekilliği görevine Süreyya Bilgiç'in getirildiğini, onun eski görevi olan Plan Bütçe Komisyon Başkanlığına da Lütfi Elvan'ın getirildiğini bildiren Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu:

"Biz sıradan bir parti değiliz, güçlü bir partiyiz. Türkiye siyasetinde bizim partimiz kadar iç hareketliliği olan hiçbir parti yoktur. Bizde tasfiye olmaz, bizde bayrak yarışı olur. Biz bugüne kadar kimseyi tasfiye etmedik.

"DAHA ÖNCE DE PARTİ KURANLAR OLDU, NETİCE BELLİ"

Parti kuracaklarmış, şu olacakmış, bu olacakmış, daha önce kuranlar oldu zaten ama akıbetleri belli. Başka partilerde bu adımlar atıldı, onların da akıbetleri belli. Dürüstlük, samimiyet, sadakat çok önemli."

TANZİM SATIŞLAR

Sosyal devletin gereğini yerine getiriyoruz. Operasyon çekmeye çalışanlara cevabımızı verdik. Ekonomik bir suikastla karşı karşıya kaldık. Serbest piyasayı biliriz, kimse bizi aldatmasın. Biz üreticinin karşısında değiliz. Kaybeden aracı ve simsarlar. Fiyatlar düşmezse uygulamaya devam ederiz.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ

Bizim arzumuz seçim öncesi kanunu çıkarmaktı. Seçim sonrası üzerinde duracağız. Artık bedelli daimi olarak var.

YORUMLAR 51
  • dadaş 5 yıl önce Şikayet Et
    ihaneti yapan kişilerin isimleri açıkça neden zikredilmiyor bence zikredilmesi lazım
    Cevapla
  • Ademoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    kurulacak olan eskilerin partisine işleri İYİ gitmeyenlerden bir kaç tane atlayan olabilir...
    Cevapla
  • asım 5 yıl önce Şikayet Et
    dürüstlük ,samimiyet sadakat.....en güzel cevap..
    Cevapla
  • SALİHA 5 yıl önce Şikayet Et
    Değişti de ne oldu ki, bir gurubun adayı alındı yerine başka bir gurubun adayı getirildi. Al birini vur ötekine, yalnız Meram kurtuldu, sevinilecek tek şey bu.
    Cevapla
  • alp urungu 5 yıl önce Şikayet Et
    hacda kabeyi ilk gordugumde,altin olugun altinda,hicri ismailde hep sana dua ettim yigit insan.her milletten bir cok muslumanin dua ettigine de sahit oldum.Allah sana kolaylik versin.seni ve bizi yalniz birakmasin.sana kurulan tuzaklari bozsun.omrunu uzun isini kolay etsin.amin amin amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası