HDP yağmuru bahane ederek iptal etti!

Halkların Demokratik Partisi final mitingleri olarak lanse ettiği ve partililerine “Nevruz Ruhu” ile katılım çağrısı yaptığı alana kimsenin gelmemesi üzerine iptal etti.

GİRİŞ 29.03.2019 15:14 GÜNCELLEME 29.03.2019 15:31
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

HDP seçimin son haftasında çalışmalarını yoğunluklu olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaptı. Geçen Salı günü MYK’sını da Diyarbakır’da toplayarak bütün aday ve milletvekilleriyle bölgede seçim çalışmasını yürüttü. 

 

 

Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli ilçe ilçe gezerek “final mitingi” olarak lanse ettikleri Diyarbakır ve Mardin mitinglerine vatandaşı davet etti. Bölgede yaptıkları mitinglerde çok küçük kalabalıklar toplandı. Eş başkanlar neredeyse boş alanlara seslendi.

ÇAĞRIYA RAĞMEN KATILIM OLMADI

 

 

Eş Genel Başkanlar, milletvekilleri ve belediye başkan adayları yaptıkları esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde final mitinglerine “Nevruz Ruhu” ile katılım çağrısı yapan HDP’liler katılımın yoğun olmayacağını anladıklarında ise çözümü miting saati ertelemekte buldu.

Önceki yıllarda düzenledikleri mitinglerde ilan edilen saatlerden çok önce alanın dolmasına alışkın olan HDP’liler alanın boş olduğunu gösteren fotoğrafları kullanarak partinin sosyal medya hesaplarından yoğun bir şekilde katılım çağrısı yaptı.

YAĞMUR BAHANESİYLE İPTAL

HDP, tüm bu çağrılara rağmen vatandaşın ilgi göstermemesi üzerine yağmuru bahane ederek final mitinglerini iptal etti.
HDP, miting yerine Diyarbakır’da araç konvoyu ile şehir turu Mardin’de ise seçim bürosunda toplantı düzenleyecekleri duyurdu.

BOŞ MEYDAN GÖRSELİNİ SİLDİLER

HDP Diyarbakır sosyal medya hesabından alanın boş olduğu fotoğraf ile mitingin iptal olduğu duyurusunun ardından paylaşımı kaldırarak HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin bulunduğu fotoğrafı yayınladı.

METEOROLOJİ YALANLADI

Mitingin ilk yapılacağı ve daha sonra ertelendiği saatlerde meteorolojinin anlık raporları incelendiğinde Diyarbakır’da hafif yağış olduğu göze çarptı


YORUMLAR 5
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu alanlar boş ama bu kadar oy nereden alıyor bu katiller
    Cevapla
  • Fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir de sandığa etki etse, o zaman bu HDP biter inşallah
    Cevapla
  • alara 5 yıl önce Şikayet Et
    mitinglerine giden yok ama nerden geliyor %50-60 oy
    Cevapla
  • Alper 5 yıl önce Şikayet Et
    Yoğun yağış uyarısı nedeniyle; hahaha :)
    Cevapla
  • VAN LI 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ittir soğuk işlemez
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı