Yunanistan Savunma Bakanından 'Türkiye' açıklaması

Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, Türkiye ile Savunma Bakanlıkları heyetleri arasında devam eden görüşmelere ilişkin, 'Biz bu kanalları açık tutacağız ve en iyi sonucu almak için çabalarımız sürecek.' dedi.

Yunanistan Savunma Bakanından 'Türkiye' açıklaması
Yunanistan Savunma Bakanından 'Türkiye' açıklaması
GİRİŞ 23.05.2019 21:12 GÜNCELLEME 23.05.2019 21:12
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Apostolakis, Yunan donanmasına ait Skaramangas ve Elefsine tersanelerine ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Türkiye ile Yunanistan Savunma Bakanlıkları arasında Atina'da süren heyetler arası görüşmeleri değerlendirdi.

"ÇABALARIMIZ SÜRECEK"

İki tarafın karma komisyonları arasında güven artırıcı önlemlere ilişkin görüşmelerin devam ettiğini belirten Apostolakis, "Biz bu kanalları açık tutacağız ve en iyi sonucu almak için çabalarımız sürecek." diye konuştu.

"GERGİNLİĞİ AZALTMAYI BAŞARACAĞIZ"

Görüşmelerin ve çabaların iyi bir atmosferde ilerlediğini belirten Apostolakis, "Bu (güven artırıcı) önlemlerin uygulanmasıyla Ege'deki gerginliği azaltmayı başaracağız ve bir kaza veya kontrol dışına çıkabilecek bir sıcak temas olayı için endişeleri ortadan kaldırabileceğiz." ifadesini kullandı.

"TOPLANTILAR DEVAM EDECEK"

Apostolakis, bakanlıklar arasındaki benzeri ikili görüşmelerin devam edeceğine işaret ederek, "Bu son toplantı değil. Bu toplantılar devam edecek. Bizim heyetimiz de gerektiğinde Türkiye'ye gidebilir." değerlendirmesinde bulundu.

"AYNI ENDİŞELERİ PAYLAŞIYORUZ"

Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın görüşmelere ilişkin açıklamalarını değerlendiren Apostolakis, "Göründüğü kadarıyla gerginlik ve sorunların azaltılması noktasında aynı endişeleri paylaşıyoruz." şeklinde konuştu.

YORUMLAR 21
  • Sevmem 4 yıl önce Şikayet Et
    Artık zamanı gelmeli bir an önce rumlarla savaşmalıyız. Onlardan beklenmemeli. Biz başlatmalıyız. Düşüncem
    Cevapla
  • Saban dengel 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan dan ve adalardan toprak vaadedin bak o orta asyadan bile savaşa gelirler. Savaş olursa kaşınan yunanistan yelilir. Aç gölüler. Rumdan dost olmaz.
    Cevapla
  • Susadım 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunan bizi sevmez. Adaları almışlar. Geri almak lazım ister dünya savaşı çıksada o adaları alalım. Yunan fırsat bulsa Ülkemize saldırır. Bunların dostluğuna güvenilmez.
    Cevapla
  • Susadım 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş gözümüzün önündeki adaları almışlar. Bide 12 mil diye topraklarımızda gözleri var. Kim ne derse desin o güzel adalar geri alınmalı o adalar için deyer. Kim demiş kazanan olmaz. O adaları almışlar.
    Cevapla
  • HamidiyeSüvarisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahu kaale almaya bile değmez bu yunanlıları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...