Topçu: Ata yurdumuz Özbekistan dünya döndükçe hür olsun

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Taşkent'teki 15 Temmuz etkinliklerine katılmak için Özbekistan'a gitti. İslam Kerimov'un anısına kurulan anıtı ziyaret eden Topçu, "Ata yurdumuz Özbekistan ve öz kardeşlerimiz dünya döndükçe hür ve refah içinde olsunlar" dedi. Topçu'ya, Kerimov'un eşi Tatyana Kerimova'nın kendi el yazısı ve imzasının bulunduğu kitap, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilmek üzere takdim edildi.

Topçu: Ata yurdumuz Özbekistan dünya döndükçe hür olsun
Topçu: Ata yurdumuz Özbekistan dünya döndükçe hür olsun
GİRİŞ 15.07.2019 16:56 GÜNCELLEME 15.07.2019 17:00
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde, Taşkent'te düzenlenecek etkinliklere katılmak için Özbekistan'a gitti.

 

 

Özbekistan kurucu Cumhurbaşkanı merhum İslam Kerimov'un anısını kurulan İslam Kerimov Anıt Müzesi'ni ziyaret eden topçu, anıta çelenk bıraktı. Topçu'ya Özbekistan İslam Kerimov Müzeler Müdürü ve Kültür Eski Bakanı Tursunali Kuziev, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Mehmet Akif Kireççi ve Türkiye Özbekistan Büyükelçisi Mehmet Süreyya Er eşlik etti.

 

 

"DÜNYA DÖNDÜKÇE HÜR VE REFAH İÇİNDE OLSUNLAR"

Burada bir konuşma yapan Topçu, Kerimov'u rahmetle andığı konuşmasında şunları söyledi:

"Ata yurdumuz Özbekistan’ın kurucu Cumhurbaşkanı merhum İslam Kerimov’un külliyesinde bulunmaktan, Türk dünyasının kıymetli devlet adamının yaşam öyküsünü anlatan hatıralarını görmekten bahtiyar oldum. Emir Timur Han’ın evlatları, İslam Kerimov’un kardeşleri Türklerin ata yurdu Özbekistan ve öz kardeşlerimiz Özbekler dünya döndükçe hür, müstakil, ve refah içinde olsunlar."

Türkiye-Özbekistan ilişkilerine de değinen Topçu, "Türkiye-Özbekistan arasındaki iyi ilişkilerin hem iki ülkenin hem de bölge ülkelerinin çıkarlarına büyük katkısı olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Ziyaret sonrası İslam Kerimov’un eşi Tatyana Kerimova’nın kendi el yazısı ve imzasının bulunduğu İslam Kerimov Müzesi’ni anlatan kitap Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmek üzere müze müdürü ve Özbekistan Kültür eski Bakanı Tursunali Kuziev tarafından Yalçın Topçu’ya takdim edildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Abı-kardeşlik ilişkileri sonuna kadar devamlı olsun diye temenni ediyorum
    Cevapla
  • Muhsin 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim sizden razı olsun Sayın Genel Başkanım Türk Dünyası size emanet. Siz varsınız diye gönlümüz rahat
    Cevapla
  • Sadi 4 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler sayın bakanım.Gayretleriniz takdire şayan.Allah razı olsun.
    Cevapla
  • Alperen 4 yıl önce Şikayet Et
    Hay maşallah başkanım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?