Seçim yatırımı işçiler kasayı boşalttı

31 Mart seçimlerinin ardından yönetimi CHP’li Hayri İnönü’den devralan CHP’li Muammer Keskin, 800 milyon TL’lik borcu kapatmak için belediye meclisinin kapısını çaldı. 48 milyon TL’lik borç talebininde bulunan CHP yönetimine AK Parti grubu ret oyu verdi. Seçim yatırımı olarak 900 kişinin işe alınmasının mali dengeyi bozduğu öğrenildi.

Seçim yatırımı işçiler kasayı boşalttı
Seçim yatırımı işçiler kasayı boşalttı
GİRİŞ 24.07.2019 06:56 GÜNCELLEME 24.07.2019 07:02
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Yıllardır CHP yönetiminde olan Şişli Belediyesi borç batağında. 31 Mart seçimlerinin ardından yönetimi CHP’li Hayri İnönü’den devralan CHP’li Muammer Keskin, 800 milyon TL’lik güncel borcu kapatmak için belediye meclisinin kapısını çaldı. 48 milyon TL’li borçlanma talebininde bulunan CHP yönetimine AK Parti grubu red oyu verdi.

 

 

Belediyenin emekli olacak personelin kıdem tazminatını dahi ödeyemeyecek konuma geldiğini söyleyen AK Parti Şişli İlçe Başkanı Ömer Fuat Günday, “Kıdem tazminatlarını ödemek için dahi 20 milyon TL’li borçlanma talebinde bulunuldu” dedi.

SEÇİM YATIRIMI OLARAK İŞÇİ ALDI

 

 

31 Mart seçimlerinden bir yıl önce seçim yatırımı olarak belediyeye personel alımı yapıldığını söyleyen Günday, “Şişli Belediyesi’nde yeterli personel olmasına rağmen yeni bir alıma gidildi. Seçimlerden bir yıl önce belediyeye 900 kişilik yeni bir personel alımı yapıldı. Bu da belediyenin giderlerini katladı. Belediye personelinin maaşlarını ödeyemez konuma geldi. Şu an itibariyle maaşlar bir ay gecikmeli olarak yatırılıyor. Borçlar için acil bir önlem alınmaz ise bu aralık her geçen ay artacaktır” dedi.

48 MİLYON TL BORÇ İSTEDİ

Yönetimi CHP’li Hayri İnönü’den devralan CHP’li Muammer Keskin’in ilk icrati borçlanma talebi oldu. Giderlerin karşılanması için 48 milyon TL’lik borçlanma talebi için CHP yönetiminin harekete geçtiğini söyleyen Günday, “Borçlanma konusunu geçtiğimiz meclis toplantısında gündeme getirdiler. Şişli Belediyesinin geliri 400 milyon TL olmasına rağmen borcu 800 milyon TL’ye dayandı. Bu borç yetmezmiş gibi birde 48 milyon TL’lik yeni bir borçlanma konusunu meclise taşıdılar. AK Parti Grubu olarak konuya ret oyu verdik. Eğer bu borçlanmaya izin verilseydi, önümüzdeki dönemlerde Şişli halkı çok daha zor durumlarla karşı karşıya kalacaktı” ifadesini kullandı.

KIDEM TAZMİNATINI ÖDEYEMEDİ

Geçtiğimiz günlerde Şişli Belediyesi’nin olağanüstü toplantı yaptığını ve 20 milyon TL’lik yeni bir borçlanma isteğinde bulunduğunu ifade eden Günday, “Şişli Belediyesi’nde kasa boşaldığı için emekli olacak personelin kıdem tazminatı dahi ödenemedi. Oy birliğiyle bu borçlanmaya izin verdik ve personelin emekli olması için yolu açtık” şeklinde konuştu.

KOLTUĞA BİLE HACİZ GELMİŞTİ

Şişli Belediyesi’nde skandallar bununla sınırlı değil.Şişli Belediyesi, İnşaat şirketine olan yarım milyonluk borcunu ödemeyince belediyeye icra geldi. Makam masası ve koltuğu ile binadaki 20 bilgisayara haciz konuldu. Giderlerini karşılayamayan belediye işçilerin maaşını 3 ay ödeyemedi. Bunun üzerine belediye çalışanları başkanlık binası önünde eylem düzenledi. İşçiler iş bırakma eylemi yapınca Şişli’de çöp dağları oluştu, vatandaşın sokağa bıraktığı çöpler günlerce toplanmadı.

YENİŞAFAK

YORUMLAR 44
  • Muratb 4 yıl önce Şikayet Et
    Verdiğiniz sözleri tutamayacaktınız niye talip oldunuz. 900 kişi almışlarmış. Devlete mı güvendiniz. Devleti de milleti de enayi yerine koydurtmayız. 900 kişi dedikleriniz de zaten ya Pkk lı yada hdpli hackerlarınızdır muhtemelen. Hepsi de araştırılmalıdır
    Cevapla
  • dede korkut 4 yıl önce Şikayet Et
    chp oy verenleri, pamuk eller cebe. haydi partinizin israf açığını kapatıverin de her şey çok güzel olsun
    Cevapla
  • dedeoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bugün belediye kasasını boşaltanlar yarın Türkiye Merkez Bankasının içini boşaltır. Yetmez İMF den milyarlarca dolar kredi alıp milleti de borçlandırırlar. "Eskiden Türkiye böyleydi"
    Cevapla
  • hüsnücan 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet, o zamanlarda hükumette CHP eski adıyla SHP/DSP ve koalisyon ortakları vardı
    Cevapla
  • Kader 4 yıl önce Şikayet Et
    O 900 kişi sosyal medyada harıl harıl ak partiyi kotuleyen sosyal medya sebekleri sırf para için mevki için vatanını satacak hainler belediyede çalışacak iş yok ama seçim kazandirmakti görevleri ben chp lilerin watsapp yazışmalarını okudum bizi işe alacaklar belediyede diyorlardı pkk li katillerin de listede adı varmış ıst ve ankara belediyesi için birisi karşı çıkıyor öbürleri hep birden saldırıyor tabiki onlari da alacağız onlarda bize çalışıyor oy verecekler önemli olan belediyeleri ele geçirmemiz sonra paylasiriz birlikte ne var bunda diyorlar başkan en geç 6 ay sonra bütün işçileri atacak yerine bizi dolduracak diyordu burası chp nin olduğu için işçi atmamış fazladan doldurmuş
    Cevapla
  • vysmksz 4 yıl önce Şikayet Et
    her şey güzel olacak mı dediydiler hayır bence her şey excellent olacak .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak