Vefat eden Ahmet Haluk Dursun'un anlamlı Eyüp Sultan Türbesi anısı!

Van'ın Erciş ilçesinde trafik kazası geçiren ve vefat eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Haluk Dursun'un, kişisel internet sitesinde daha önce paylaştığı 'Ayasofya ile Eyüp Sultan'ın sırrı' başlıklı yazı duygulandırdı.

Vefat eden Ahmet Haluk Dursun'un anlamlı Eyüp Sultan Türbesi anısı!
Vefat eden Ahmet Haluk Dursun'un anlamlı Eyüp Sultan Türbesi anısı!
GİRİŞ 19.08.2019 20:37 GÜNCELLEME 19.08.2019 20:41
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Malazgirt ve Ahlat ziyaretlerinin ardından gittiği Van'ın Erciş ilçesinde trafik kazası geçirdi ve vefat etti.

 

 

Olay sonrası, Dursun'un kişisel internet sitesinde kaleme aldığı bir yazı dikkat çekti.

"Ayasofya ile Eyüp Sultan'ın sırrı" başlıklı yazıda Ahmet Haluk Dursun, Eyüp Sultan Türbesi'nin restorasyonu sonrası açılışına az bir süre kala yaşadığı anlamlı şöyle anlatıyor:

 

 

"TÜRBENİN AÇILIŞI İÇİN HER ŞEY YERLİ YERİNDEYDİ ANCAK..."

"Restorasyon nedeniyle, dört yıl kapalı kalan Eyüp Sultan Türbesi’nin açılış hazırlıkları tamamlanmış, bütün detaylar gözden geçirilmişti. Daha doğrusu biz öyle zannetmiştik.

Türbenin içini baştan aşağı gözden geçirdik. Kutsal Emanetler’den Kadem-i Şerif ve Sakal-ı Şerif yerine konmuş; türbeye vakfedilmiş hat şaheseri levhalar duvarlara asılmış; sanduka puşideleri örtülmüş; gümüş şebeke temizlenmiş; salavat getirecek hafızlar ve Kur’an-ı Kerim okuyacak hocalar belirlenmişti.  Sözüm ona, hiçbir ayrıntı atlanmamıştı.

"YÂ FETTAH"LAR KAYBOLMUŞTU"

Doğru, ayrıntıları atlamamıştık; ama çok önemli ve esaslı bir konuyu unutuvermişiz. Tarihi Türbe’nin kapılarındaki “Yâ Fettah”lar kaybolmuş. Sadece bir kapıda kalmış, o kapı da arka tarafta. 

Cumhurbaşkanımızın açacağı kapıda tokmaklı “Yâ Fettah” yoktu. Gel çık işin içinden.

"KUL SIKIŞMAYINCA HIZIR YETİŞMEZMİŞ"

Açılış merasimine çok az bir süre kalmışken imalat yapmanın mümkünatı yoktu. Kul sıkışmayınca Hızır yetişmezmiş derler...

"YÂ FETTAH"LAR AYASOFYA'DA!

Hızır nerede, nasıl yetişecek! Cevabı belli: Ayasofya. Hızır makamı da Ayasofya’da, “Yâ Fettah”lar da Ayasofya’da... Ayasofya kapılarındaki son “Yâ Fettah”ları ben yaptırmıştım. Bir tanesini de teberrüken müdüriyet kapısına asmış, hayrülhalefim Hayrullah Cengiz’e emanet etmiştim. Hemen, Ayasofya Müzesi Müdürü Hayrullah Cengiz’i arayıp “kapıdaki ‘Yâ Fettah’ı al da gel.” dedik. Sağolsun “Yâ Fettah”ı kopardı, koptu, geldi; Hızır gibi yetişti. “Yâ Fettah”, Eyüp Sultan Türbesi’ne takıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "YÂ FETTAH" DİYEREK KAPIYI AÇTI

Gönül rahatlığıyla Cumhurbaşkanımızı karşıladık. Yolda tarihi alan ile ilgili bilgiler verdik, kapıdaki “Yâ Fettah”ı hatırlattık. Ve o da konuşmasında, avludaki Osmanlı’nın sembolü çınarlardan bahsetti. Hem de ananeye uygun olarak kapıdaki tokmağı “Yâ Fettah” diyerek açıp, Türbe’ye girdi.

İçeride, sandukanın başında ilk ihlas’ı Zülgaib Akkuş, ilk Yasin Suresi’ni ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan okudu. 

İşte “Yâ Fettah”ın sırrı. 

Daha başka şeyler de var; ama onlar da bizim aramızda sır... 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 35
  • Göktuğ alp 4 yıl önce Şikayet Et
    Merak etme güzel yürekli hocam;diclenin kuzularını çakallara kaptırmıycaz. Söz sana. Makamın cennet olsun.
    Cevapla
  • Selami 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim bu güzel insana rahmet eylesin, arkasından misyonunu devam ettirecek nicelerini bu millete bağışlasın inşallah...
    Cevapla
  • Vurucu 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin...
    Cevapla
  • YASİN 4 yıl önce Şikayet Et
    nasıl kaybolur hepsi kayıt altına alınıp resterasyona öyle başlanmıyormu hadi kayboldu suç duyurusu niye yapılmadı bu nun sorumluları neden hesap vermiyor
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah mekanını Cennet eylesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi