Graham'dan tehdit: Türkiye'nin NATO üyeliğini askıya alalım!

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen senatörü Lindsey Graham, Türkiye’nin Suriye’ye girmesi durumunda Kongre’den Türkiye’ye yönelik yaptırım kararı geçireceklerini ve NATO üyeliğinin askıya alınması çağrısı yapacaklarını söyledi.

Graham'dan tehdit: Türkiye'nin NATO üyeliğini askıya alalım!
Graham'dan tehdit: Türkiye'nin NATO üyeliğini askıya alalım!
GİRİŞ 07.10.2019 19:19 GÜNCELLEME 07.10.2019 19:21
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump’ın partisinden Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna girmesi durumunda Demokratlarla ortak bir yaptırım tasarısını getireceklerini ve Türkiye’nin NATO üyeliğinin askıya alınmasını isteyeceklerini duyurdu.

 

 

Graham, Trump’ın Kongre’den çıkacak Türkiye’ye yönelik yaptırım kararını veto etmemesini umduğunu söyledi.

Graham, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

 

 

"Demokrat Senatör Chris Van Hollen ile şimdi Suriye’deki durum hakkında konuştum. Suriye’ye girmesi halinde Türkiye’ye iki parti olarak yaptırımları getireceğiz ve DEAŞ'ın yıkılmasında ABD’ye yardım eden Kürt güçlerine (PKK/YPG) saldırmaları durumunda da Türkiye'nin NATO üyeliğinin askıya alınması çağrısı yapacağız."

TRUMP'A ÇAĞRI: YAPTIRIMLARI VETO ETMEYİN!

Trump'a "Türkiye’ye karşı yaptırımların veto edilmemesini umuyor ve bekliyoruz" çağrısı yapan Cumhuriyetçi sentör, Trump’ın kararını 'Kürt müttefiklerini terk etme ve Suriye’yi Rusya, İran ve Türkiye’ye teslim etme kararı' diye niteledi.

"DEAŞ'a karşı savaşın Rusya, İran ve Türkiye’nin taşeronluğuna bırakılmasının iyi bir fikir olmadığını' dile getiren Graham, "Bunun en muhtemel sonucu İran’ın Suriye’deki hakimiyetinin garantiye alınmasıdır" dedi. 

YORUMLAR 21
  • alp 4 yıl önce Şikayet Et
    nato dan kurtulsak zaten bizim yükseliş hızlanacak. değil bizi çıkarmaları, kendimiz çıkalım desek 100 tane entrika yaparsınız, çıkmayalım diye. siz artık bizi kandıramazsınız. ruhu satılmış insan müsveddeleri..
    Cevapla
  • Ali Umit DERNEK 4 yıl önce Şikayet Et
    Elinizden geleni ardiniza koymayin. Sefer bizden galib olan Allah
    Cevapla
  • ugur Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Hahahaha... Bu pörtlek göz daha çok çıldıracak
    Cevapla
  • istanbul 4 yıl önce Şikayet Et
    Cehendeminekeferelerhinlerboksör
    Cevapla
  • ameleteam 4 yıl önce Şikayet Et
    Almazsan adisin.Ama bundan sonra ne sen ne de senin it askerin Türkiye sınırında bir santim içeri giremez,İncirlikteki nükleer bombalarını da al,Kürecik te kapatılsın gör bakalım nasıl oluyor.İtraile atılacak bir füzeyi nasıl durduracaksın gerzek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir
Özgür Özel, 15 Temmuz direnişçilerine alçak sözler: Kot üstüne kefen çeken zibidiler...