Son Dakika haberi: Fransa'dan Türkiye kararı!

Fransa Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan ortak açıklamada, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'ye tüm silah ihracatının askıya alındığı belirtildi.

Son Dakika haberi: Fransa'dan Türkiye kararı!
Son Dakika haberi: Fransa'dan Türkiye kararı!
GİRİŞ 12.10.2019 22:41 GÜNCELLEME 13.10.2019 00:03
Bu Habere 431 Yorum Yapılmış

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, ülkesinin, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nda kullanma ihtimali olan her türlü savaş teçhizatının ihracatının durdurulması kararını aldığını belirtti.

"TÜRKİYE'NİN HAREKATI DURDURMASINI BEKLİYORUZ"

Parly, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Fransa, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda yürüttüğü askeri harekatın durdurulmasını beklerken, bu harekatta kullanılma ihtimali olan her türlü savaş teçhizatının Türkiye'ye ihracatının durdurulması kararını aldı." ifadelerini kullandı.

Florence Parly, bu kararın işleme konulduğunu da kaydetti.

BİR AÇIKLAMA DA ALMANYA'DAN

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da, "Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yaptığı askeri harekattan dolayı Alman hükümeti, Suriye'de kullanılma ihtimali olan hiçbir silah ve teçhizatın bundan sonra Türkiye'ye satılmasına onay vermeyecek." ifadesini kullandı.

"AFRİN HAREKATINDAN BERİ SİLAH İHRACATI KONUSUNDA ÇOK KISITLAYICI BİR ÇİZGİ İZLİYORUZ"

Alman Bild am Sonntag gazetesine açıklama yapan Maas, Alman hükümetinin 2016'dan bu yana özellikle Afrin'e yapılan harekattan sonra Türkiye'ye yönelik silah ihracatı konusunda çok kısıtlayıcı bir çizgi izlediğini belirtti.

SİLAH SATIŞINI DURDURACAĞINI DUYURAN ÜLKE SAYISI 5 OLDU

Norveç, Finlandiya ve Hollanda da Türkiye'ye yönelik silah ihracatını askıya alacağını açıklamış, İspanya ise 'Suriye'deki gerilimin tırmanması durumunda' Türkiye'deki Patriot hava savunma sistemlerini geri çekeceğini duyurmuştu.

Fransa'nın da silah satışını askıya alacağını açıklamasıyla, Türkiye'ye silah satışını durduracağını açıklayan ülke sayısı 5'e yükselmiş oldu.

YORUMLAR 431
  • OSMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    sen fransa önce elindeki kanı temizle de öyle konuş.cezayir ve ruanda da öldürdüğün yüzbinlerce masum sivilin hesabını ver öyle gel sömürgeci.senin neren sızlıyor benim sınır güvenliğimi almak adına yaptığım bu harekat söyle ???
    Cevapla
  • AKHİLAL 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten parasız alıyoruz pkk'ya vediklerinizi ganimet olarak Mehmetçik ele geçiriyor. Niye para verelim ki frenk keferesi?
    Cevapla
  • Ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok.iyi yaptınız. Sizden aldıklarımızı kendimşz yaparız artık. Siz de satmak için yeni terör örgütü kurarsınız
    Cevapla
  • Adem.. 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendi slahımızı kendimiz yapacagız başka çare yok.
    Cevapla
  • abdullah 23 4 yıl önce Şikayet Et
    fransa sen silahları pkk ya ver zaten veriyorsun biz onlardan para vermeden alalım böylece dövizimiz bize kalır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!