Çavuşoğlu açıkladı: Türkiye için toplantıya katılmadı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Başkent Kulisi programında Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet’in sorularını cevaplandırdı. Bakan Çavuşoğlu Filistin'in Türkiye'yi kınadığı iddiasına net bir şekilde cevap vererek, "Filistin ilk kez bir Arap Ligi Toplantısı'na katılmadı. Toplantıya gitmemesi aslında bize destek vermektir.Bunu söylemek çok yanlış." dedi.

GİRİŞ 20.10.2019 11:21 GÜNCELLEME 20.10.2019 12:27
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kanal 7'de Mehmet Acet'in moderatörlüğünü üstlendiği Başkent Kulusi programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle;

 

 

TRUMP TÜRKİYE'Yİ DE CUMHURBAŞKANIMIZI DA SEVİYOR

Trump'ın inişli çıkışlı mesajları hakkında neler söyleyeceksiniz?

 

 

Bir ülkenin başkanı hakkında çok şey söylemek istemem. Ama iniş çıkışlarını görüyoruz. Trump'ı önce ABD halkının çözmesi gerekiyor. Onlar çözerse bizler de çözeriz. Trump'ın bu stilini hepimiz gördük ve artık alışmaya da başladık. Çünkü ortada şimdiye kadar alışılmış başkanların dışında bir profil var. Bu ABD'liler için de böyle, bizim için de, dünya için de. Ama ben şunu söyleyebilirim Trump Türkiye'ye değer veren bir başkan, Türkiye'yi seviyor, cumhurbaşkanımızı da seviyor. Bir çok eleştiriye maruz kalmasına rağmen bunu da dile getiriyor. Cumhurbaşkanımızın bu kadar kalabalık halkı arkasında nasıl topladığını merak ediyor. Şimdi görüyoruz diğer başkanlardan farklı olarak kendisi de kalabalık mitingler düzenliyor. 

ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanımız artık bunlarla bir yere varamayacağımızı anlayınca  ilk Trump'ı aradı ve "Biz şimdiye kadar sizinle çalışmak istedik ama olmadı artık kendi başımızın çaresine bakacağız" dedi. Trump da dinledi ve "Peki DAEŞ'liler ne olacak, burada hapishaneler var, kamplar var "dedi. Cumhurbaşkanımız da, "Biz gereğini yaparız" dedi. Trump da "Tamam bizim askerimizi hedef almayın" dedi

Bakan Çavuşoğlu, YPG'nin gizli tezgahını açıkladı ve resti çekti


TRUMP'IN SKANDAL MEKTUBU (TERÖRİST BAŞI İLE ARABULUCULUK)

Bu mektubun üslubu onu bağlar. Kötü söz sahibine aittir, seviyesi de ona aittir. Mektupta ne diyor operasyon yapmayın ben sizi bu teröristlerle bir araya getireyim diyor. Bizim cevabımız harekat oldu. Sahada verdik cevabını, Cumhurbaşkanımız telefonda da verdi "Bunu size yakıştıramadım" dedi. Biz ciddi bir devlet olarak bu seviyede bir mektup yazar mıyız? O seviyeye düşmeyiz. ABD halkı bunun zaten iğrenç bir şey olduğunu söylüyor, Bu ABD'yi küçük düşüren bir şeydir, bu mektubun yeri çöp kutusudur. Hakkında kırmızı bülten olan teröristin mektubunun yeri de çöp kutusudur. Bu kadar silah verip işbirliği yaptıktan sonra YPG'ye terörist diyemiyorlar ama Interpol'ün kırmızı bültenle aradığı bir terörist bu. 

KILIÇDAROĞLU YALPALIYOR...

Kılıçdaroğlu tezkere için "İçimiz yana yana evet diyeceğiz" demişti. CHP'nin tavrını nasıl buluyorsunuz?

Teröristlerle mücadele için olan bir tezkereye neden için yana yana evet dersin? Ya evet dersin, ya hayır dersin. CHP içinde bu konuda bizim kadar hassas düşünen vatandaşımız var. Siyaseten hayır dese kendi tabanından tepki alacak. İlkeli bir duruşunuz olmazsa böyle yalpalarsınız. Kılıçdaroğlu bu süreçte sıkışıp kaldı. 



FİLİSTİN BAŞBAKANI İLK KEZ ARAP LİGİ TOPLANTISINA GİTMEDİ

Filistin'in Türkiye'yi kınadığı iddiası...

Burada kasıt yoksa ciddi bir bilgisizlik var. Bu iddiayı ortaya atan kişi Meclis'teki konuşmasında Filistin'in Arap Ligi'nde Türkiye'yi kınadığını söyledi. Filistin başbakanı oraya giderse baskı altında kalacağını bildiği için gitmedi toplantıya. İlk defa bir Arap Ligi toplantısına gitmedi. Filistin'in herkesin desteğine ihtiyacı var sadece bizim değil. Arap ülkeleri baskı da yapıyorlar. Toplantıya gitmemesi aslında bize destek vermektir.Bunu söylemek çok yanlış.

GÜVENLİ BÖLGE PROJESİNE DİĞER ÜLKELER DESTEK VERECEK Mİ?

Suriyelerin güvenli bölgelere yerleştirilmesi konusunda finansal olarak destek verecek ülkeler var mı?


Bu fikir yeni bir fikir değil. Cumhurbaşkanımız uzun zamandır bunu anlatıyordu. ilk etapta 1 milyon kişi ilerleyen etaplarda 2 milyon kişinin dönmesi planlanıyor. Bu insanlara burada destek verilmesi gerekir, konutları yıkılmışsa konut yapılması gerekir, çocukları var eğitim lazım, hastaneler lazım. Tulumbaya suyu vermemiz lazım ki ekonomi canlansın. Buna destek verilmesi gerekir. Suudi Arabistan yıllar önce destek veririz demişti. Almanya ve Fransa da destek vereceğini açıklamıştı. Şimdi de harekat bitince dönenlere destek vermeyeceğiz diyorlar. Cumhurbaşkanımız da madem öyle açalım kapıları siz bakın diyor. Burada bir tehdit yok. İşlerine gelmeyince böyle diyorlar. Ortalık sakinleşince yeniden doğru yolu bulurlar.

YORUMLAR 38
  • Vatansever DB 4 yıl önce Şikayet Et
    Her zamanki fitneciler bu kez de Filistinle aramıza nifak sokmaya çalışıyor.
    Cevapla
  • TürkKürtKardeş 4 yıl önce Şikayet Et
    Filistin halkı devlet terörünün ne acı olduğunu iyi bilir.
    Cevapla
  • Vatan 1 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz o Filistin için bir ülkeyle düşman olduk, siz diyorsunuz ki Filistin katılmadı, asıl olan Filistin katılıp Türkiye hakinda Red vermesi gerekiyordu. Şimdi kalkmış daha korumaya kalkıyorsunuz, millet yutmaz artık.
    Cevapla
  • Arap 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkün Türkten başka dosu yoktur
    Cevapla
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Katilmamak hice saymaktir,katilmadigin zaman zaten red vermis oluyorsun bil istedim.Katilip red vermek bir tepki degildir,tepki olan boylesidir.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    adam haklı beyler kktc bile söylerse flistin ne yapsın sürü pisikolojisi
    Cevapla
  • Meltem 4 yıl önce Şikayet Et
    Filistinli kardeşlerimiz bizden, boşuna fitne çıkarmaya çalışmayın, Allahtan korkun, ABD den değil
    Cevapla
  • Kenanhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bırak fesatlıgı
    Cevapla
  • Realist 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş her zaman aynı bahane. Mevcut yönetimler şöyle böyle?!! Bu adamlar yeri geldi mi İsrail'e bile taşla saldırmıyor muydu? Kendileri için herşeyi yapan Türkiye için meydanlara niye çıkmadılar o zaman? Hamas bile kaç gün sonra ne idüğü belirsiz bir açıklama yaptı sanki AB ülkesiymiş gibi! İsrail'e kafa tutacaklarına o zaman mevcut yönetimlerini değiştirecekler. Kendi liderlerinin İsrail'e ABD'ye olan yalakalıklarını sorgulayacaklar. Hep liderler suçlu, halka gelince, "onlar Türkiye aşığı, suçsuz, melek" ama anket yapsan hepsi Almanya, İsveç, Kanada aşığı, oralara gitmek için can atarlar!
    Cevapla
  • Ülkem 4 yıl önce Şikayet Et
    Arablara zerre güvenim kalmadı. Bunların tamamını toplasan, yarım türkiye etmiyor. Bu yamukların peşine takılan da kendisine ihanet etmiş olur ve Iyiki biz bunlar gibi değiliz. Allah türkiye'yi korusun.
    Cevapla
  • Vatan 1 4 yıl önce Şikayet Et
    Tam yerinde bir tespit, helal olsun.
    Cevapla
  • Anti satan 4 yıl önce Şikayet Et
    Mevcut filistin yönetimi solcu fkö dür ve zaten içi israil ajanı doludur hamasla asla karıştırmayın karıştıran ya cahildir ya israilin adamıdır üstüne yoldaşı ypg ye destek vermeside gayet doğaldır bizimde davamız hükümetler değil islam ve kudüs davasıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler