Kılıçdaroğlu'ndan skandal 'idlib' açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İdlib'den Türkiye'ye yönelik göç dalgasıyla ilgili akıllara zarar bir uyarıda bulundu. Kılıçdaroğlu, bölgede görev yapan bir kişiyi referans göstererek, katliamından canlarını kurtarmak için Türkiye sınırına bebekleriyle, çocuklarıyla kaçan tüm mültecileri terörist olarak ilan etti.

GİRİŞ 17.01.2020 16:28 GÜNCELLEME 17.01.2020 20:16
Bu Habere 202 Yorum Yapılmış

CHP Parti Meclisi, bugün Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Genel Merkez'de toplandı. Toplantı öncesi konuşan Kemal Kılıçdaroğlu İdlib'de yaşanan insanlık dramına ilişkin akıllara zarar bir açıklamada bulundu.

SON BİR AY İÇİNDE ÖLEN ÇOCUKLARIN HADDİ HESABI YOK

Suriye'de çatışmaların devam ettiği İdlib kentinde son bir ay içinde, 2018'in tamamındakinden fazla sayıda çocuk hayatını kaybetti. Rusya'nın saldırılarında, Kasım 2019'un başından itibaren İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde 100'ü çocuk, 313 sivil hayatını kaybederken, yerinden edilenlerin sayısı 382 bini aştı. 


 

"Yaşamak için Türkiye sınırındalar"

 


AKILALMAZ AÇIKLAMA: İDLİB'DEN GELENLERİN TAMAMI TERÖRİST

Savaştan canlarını kurtarmak için Türkiye'ye gelen insanların tamamının eli kanlı terör örgütü üyeleri olduğunu iddia eden kemal Kılıçdaroğlu, "Suriye bölgesinde görev yapan bir kişi şunları söyledi: Daha önce Suriye'den kaçıp Türkiye'ye gelenler sade Suriyelilerdi. İdlib'den gelecek olanların tamamı eli kanlı olan insanlar. Terör örgütü üyeleri. Bu bir milyon kişi Türkiye'ye gelirse asıl felaketi ülke o zaman yaşar. " ifadelerini kullandı.

Suriye'nin yeni Aylan'ı: Esed rejiminden kaçan minik Erva donarak can verdi!


2018'DEN BU YANA 1300 SİVİL ÖLDÜ

Türkiye ve Rusya'nın 17 Eylül 2018'de imzaladığı İdlib mutabakatı kapsamında kentte silahtan arındırılmış bölge oluşturulmasına karar verildi. Ancak Suriye ve Rusya, nisan ayından sonra İdlib'de hava saldırılarını artırdı. Rejim güçlerinin ateşkesi sık sık ihlal etmesi üzerine Türkiye ve Rusya ek mutabakata vardı. Türkiye ile Rusya arasında 17 Eylül 2018'de imzalanan mutabakattan bu yana İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde rejim ve Rusya'nın saldırılarında 1300'den fazla sivil öldü.

BİR MİLYONU AŞKIN KİŞİ GÖÇ ETMEK ZORUNDA KALDI

Rusya’nın başını çektiği saldırıların yoğun olduğu alanlardan nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye sınırı yakınına göç edenlerin sayısı ise 2019 içerisinde bir milyonu aştı.

ERDOĞAN: 3 YAŞINDA TERÖRİST Mİ OLURMUŞ?

Hz. Ali Camisi'ndeki cuma namazının ardından gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Erdoğan ise, İdlib'teki gelişmeleri "sıkıntı verici" olarak niteleyerek, "Sadece 'İdlib' deyip geçemeyiz. Kuzeybatıdan kuzeydoğuya doğru o koridorda ciddi sıkıntılar var." dedi.

Pazar günü Berlin'de olacaklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bu konuları etraflıca ele almayı düşündüklerini dile getirdi. 

Bir gazetecinin İdlib'deki kara saldırılarının ardından Türkiye'ye yoğun bir göç olduğunu kaydetmesi üzerine, "Rejimin ateşkesle alakalı attığımız adıma uymadığının çok açık bir ispatı." karşılığını veren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Malum 3 tane şehidimiz oldu. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Tabii bunu biz karşılıksız bırakamayız. Bunun da bedelini çok daha farklı, çok daha ağır bir şekilde ödeteceğiz. Fakat İdlib'teki bu son gelişmelerde 20'ye yakın maalesef sivil vatandaş bu bölgede şehit edildi, öldürüldü. Bahane her zaman hazır. Bahane şu: 'Terör örgütleri orada şunu yapıyor, bunu yapıyor.' Hepsi yalan. 3 yaşında, 4 yaşında, 5 yaşında, öbür tarafta malum annelerden evlatlarının yanında terörist mi olurmuş? Biz ekranlarda da görüyoruz kocasını 2-3 ay önce kaybetmiş anne 6 çocuğuyla beraber orada çadırların altında kendine yer bulmaya çalışıyor ve bunlar sivil. Tüm bu olaylar karşısında şahsen Berlin süreci ağırlıklı Libya gibi görünse de ben orada İdlib konusunu da etraflıca gündeme getirmeyi düşünüyorum. İkili görüşmelerde de yine İdlib üzerinde durmayı düşünüyorum."

 

YORUMLAR 202
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    ne yapıyoruz? tabiki hep birlikte kahkaha atıyoruz ( güzel ülkemde bu türlerin, kritik makamlarda oturma acısı başka)
    Cevapla
  • Manisalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Buda bunun anlayışı.teroriste terörist diyemeyen.bu ifadeleri çok rahat kullanabiliyor.
    Cevapla
  • MetehanGülsah 4 yıl önce Şikayet Et
    sen bu ülkenin evladı değilsin... chp yi ne hale getirdin... solculuğunda bir namusu olur... sen aslında devletine düşman bir insan sın... inşalah bu millet gerçek yüzünüzü görür
    Cevapla
  • Greenpeace 4 yıl önce Şikayet Et
    Burnunun dibindeki pkk ile işbirliği yap sığınmacıları terörist ilan et 'ne ala memleket' Cehalet çok kötü bir şey.
    Cevapla
  • MEHMETÇİK 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünkü şehitlerimizin cenazesi chp binasında kılıçtaroğlu tarafından kılınan namazı sonrası iyi partililer tarafından defin edilmiştir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek