Başkan Erdoğan'ın ameliyata geç girmesi şeytani planı bozdu!

MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT görevlisinin 7 Şubat 2012’de ifadeye çağrılmasına ilişkin FETÖ kumpasında soruşturma tamamladı. MİT görevlilerinin ifadeye çağrıldığı saatin dönemin Başbakanı Erdoğan’ın ameliyat saatine denk getirildiği, Erdoğan ameliyata geç girince kumpasın bozulduğu belirtildi.

Başkan Erdoğan'ın ameliyata geç girmesi şeytani planı bozdu!
Başkan Erdoğan'ın ameliyata geç girmesi şeytani planı bozdu!
GİRİŞ 15.02.2020 08:26 GÜNCELLEME 15.02.2020 12:47
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Kapatılan İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın KCK operasyonunda gözaltına alındıktan sonra serbest kalan ve gazetecilik yaparken MİT’e çalıştığı ortaya çıkan Mustafa Özer’in Nisan 2015’te yaptığı şikâyet üzerine başlatılan soruşturma 5 yıl sonra tamamlandı.

 

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nca hazırlanan 154 sayfalık iddianamede, Mustafa Özer ile o tarihte başbakan olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 61’inci hükümet üyeleri ve 7 Şubat 2012’de ifadeye çağrılan Hakan Fidan, eski MİT Müsteşarı Emre Taner, MİT çalışanları Fatma Afet Güneş, Yaşar Hakan Yıldırım, Hüseyin Emre Kuzuoğlu’nun da arasında bulunduğu 32 kişi mağdur olarak yer aldı. İddianamede, 13 Eylül 2011’de kamuoyunda “Oslo görüşmeleri” olarak bilinen ses kayıtlarının basına sızdırıldığı belirtildi.

ELEBAŞI GÜLEN DE İDDİANAMEDE

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün firari elebaşı Fetullah Gülen, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan, Kazım Aksoy, Yurt Atayün, Serdar Bayraktutan ile örgütün o dönemki emniyet, yargı ve MİT sözde imamlarının da aralarında bulunduğu 15’i firari 34 kişi iddianamede şüpheli oldu. Fetullah Gülen’in de arasında bulunduğu 34 sanığa “hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme”, “devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme”, “gizliliğin ihlali” ve “nitelikli resmi belgede sahtecilik” suçlarından 26 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezaları talep edildi. 

 

 

O tarihte Hakan Fidan’ın da aralarında bulunduğu 5 MİT görevlisini ifadeye çağıran eski savcılar Bilal Bayraktar ve Sadrettin Sarıkaya hakkında ise bu iddialar ve başka suçlamalar nedeniyle Yargıtay’da dava açıldığı hatırlatılarak takipsizlik kararı verildi.

İddianame başsavcının onayının ardından İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. 

7 ŞUBAT'IN ADİL ÖKSÜZ'Ü

FETÖ’nün ‘7 Şubat’ MİT kumpasına ilişkin soruşturma tamamlandı. 7 Şubat 2012’de eski MİT Müsteşarı Emre Taner, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, yardımcısı Afet Güneş, MİT personelleri Hüseyin Emre Kuzuoğlu ve Yaşar Hakan Yıldırım’ı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ameliyat gününde gözaltına alıp tutuklamak isteyen örgütün kumpası, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede detaylarıyla anlatıldı. Elde edilen bulgulara göre Milli İstihbarat Teşkilatı’nı terör örgütü PKK ile ilişkili göstererek çökertme planında örgüt, düğmeye 7 Şubat’tan bir ay önce bastı. FETÖ’nün o dönem ‘Türkiye Emniyet İmamı’ Çetin Özgür ve ‘Yargı İmamı’ İlyas Şahin 2012 Ocak ayı içerisinde İstanbul’dan ABD’ye giderek örgüt elebaşı Fetullah Gülen’den doğrudan talimat aldı. Savcılığa göre bu ziyaretler 7 Şubat MİT kumpas soruşturmasının bilgilerini FETÖ elebaşına aktarmak ve onay almak için gerçekleştirildi. 13 Ocak 2012’deki KCK operasyonunda ele geçtiği iddia edilen Oslo kayıtlarına ait dijital bilgiler de bu seyahatlerden hemen sonra, 3 Şubat 2012’de incelemeye alındı. Talimatla derhal harekete geçen FETÖ’nün emniyet birimleri işlemleri hızlandırdı. 4 günlük süre zarfında delillerin bulunduğu harddiskin incelemesi tamamlandı ve MİT personeline yönelik gözaltı kararının Erdoğan’ın ameliyat olduğu gün 7 Şubat’ta çıkarılması sağlandı.

FETÖ’nün ‘Kozanlı Ömer’ kod isimli Emniyet İmamı Osman Hilmi Özdil’in yardımcısı ‘Bahadır’ kod adlı Çetin Özgür, 19 Ocak’ta İstanbul’dan ABD’ye gitti; 29 Ocak’ta Bosna Hersek üzerinden Türkiye’ye geri döndü. ‘Kartal’ kod adlı Yargı İmamı İlyas Şahin ise 20 Ocak’ta gittiği Pensilvanya’dan 30 Ocak’ta dönüş yaptı. ABD turu öncesi örgütün emniyet ve yargı imamları Diyarbakır’da toplantı gerçekleştirirken, ABD dönüşü ikinci toplantı ise 2-4 Şubat 2012 tarihleri arasında Ankara’daki Asya Termal Otel’de yapıldı. 

HEPSİ ORADAYDI

Örgüt imamlarının MİT kumpasına yönelik ‘dev buluşmasına’ çok sayıda isim katıldı. Bunlar arasında FETÖ’nün MİT, Emniyet, Yargı imamları ve Rus Büyükelçi Karlov cinayetini işleyen katilin bağlı olduğu 2 mahrem imam da vardı. Asya Termal toplantısında, ABD’den gelen kumpas talimatı sonrası izlenecek yol haritası belirlendi. Asya Termal’deki FETÖ buluşmasına ‘Arif’ kod isimli Marmara Bölgesi Emniyet İmamı Ali Rıza Tekinkaya da katıldı. Kızılcahamam’daki otelde ‘5202’ numarada kalan Tekinkaya’nın bitişik odasında Güneydoğu Bölgesi Emniyet İmamı ‘Bekir’ kod isimli Hüseyin Civan bulunuyordu. Otelde o tarihlerde kalan isimleri tek tek inceleyen savcılık, ABD’deki Hakan Atilla davasının hakimi Richard Berman’ı 2014 yılında İstanbul’da ağırlayan firarî avukat Yüksek Karkın başta olmak üzere hakkında FETÖ üyeliği suçundan soruşturulan 96 kişinin daha konakladığını ortaya çıkardı. 96 kişilik kadroda ‘Yavuz’ kod adlı ‘mahrem imam’ Murat Tokay ile örgüt mevkidaşı ‘Necdet’ kod adlı Ahmet Kılınçarslan da bulunuyordu. İki isim, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş’ın FETÖ ‘abileri’. 7 Şubat öncesi Asya Termal imam heyetindeki diğer isimlerden bazıları şöyle: Deniz Kuvvetleri mahrem imamı Sunay Elmas, polis memurları Türkiye İmamı Kamil Bayram, ‘Bekir’ kod isimli Güneydoğu Anadolu Emniyet İmamı Hüseyin Civan, Marmara Emniyet mahrem imamı Sebahattin Kaplan. 

17-25'LE AYNI TAKTİK

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 7 Şubat MİT kumpasına yönelik iddianamede mağdur olarak o dönemki hükümetin liderliğini yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere dönemin kabine üyeleri, eski MİT Müsteşarı Emre Taner, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş, MİT personelleri Hüseyin Emre Kuzuoğlu ve Yaşar Hakan Yıldırım yer aldı. Tek müşteki ise eski MİT mensubu Mustafa Özer oldu. Şüpheliler arasında ise 1 numarada FETÖ elebaşı Fetullah Gülen olmak üzere, ‘MİT Mahrem Hizmetler İmamı’ Murat Karabulut, ‘Marmara Bölge İmamı’ ‘Arif’ kod adlı Ali Rıza Tekinkaya, avukat Murat Karkın, dönemin İstanbul Tero?rle Mücadele şube Müdür Yardımcısı Serdar Bayraktutan, "emniyet mahrem imamları" Murat Tokay, Bekir Kalağası, Hüseyin Civan, Muhammet Bekar, Ramazan Yılmaz, MİT mahrem imamlarından Sunay Elmas, ‘Türkiye polis memurları ülke imamı’ olan Kamil Bayram ve eski komiser Hüseyin Özkan firari-yakalamalı şüpheli olarak yer aldı. Olay tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğünde görev yapan eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Erol Demirhan’ın da aralarında bulunduğu 13 eski polis ile gazeteci Mustafa Gökkılıç’ın tutuklu şüpheli olarak yer aldığı iddianamede, 5 şüpheli de bu dosyadan tutuksuz olarak bulundu. Şüphelilerin, ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme’, ‘silahlı terör örgütü kurma ve yönetme’, ‘devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme’ gibi suçlardan birer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 26 yıl ile 53 yıl arasında hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor. İddianamede, Fidan’ın gözaltına alınması durumunda ‘emri Başbakan’dan aldığı’ algısıyla Erdoğan’ın ve hükümetin istifaya zorlanması ve hatta devrilmesinin planlandığı anlatılarak, bu kurgu ve kumpas soruşturmasının, istihbarat görevlileri hakkında soruşturmaların izne bağlanması sistemine geçilmesi ve Erdoğan’ın ameliyata geç girmesiyle bozulduğu ve önlendiği vurgulandı. İddianamede, dönemin İstanbul Emniyeti İstihbarat Müdürlüğü’nden Sorumlu Mahrem İmam ‘Veysel’ kod isimli Mansur Ünal ile yine Yargı İmamı İlyas Şahin’in aynı taktiği 17-25 Aralık darbe girişimi öncesinde de uyguladığı anlatıldı. İki isim, 17-25 operasyonlarında yapılacakları FETÖ elebaşına sunmak için ABD’ye gitmişti. 

'FİDAN'A BUNLARI SORARIZ'

Hükümete yönelik 7 Şubat kalkışmasında yol haritasını Asya Termal Oteli’nde çizen FETÖ üyeleri, Kızılcahamam’daki buluşmadan 3 gün sonra harekete geçti. İddianamede örgütün o dönem Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ndeki üyelerinden sorumlu mahrem imamı olan ‘Bayrak’ kod adlı gizli tanığın ifadelerine yer verildi. "Bayrak", ifadesinde örgütün Türkiye Emniyet İmamı olan ‘Bahadır’ kod isimli Çetin Özgür’ün 2012 Ocak ayı içerisinde Diyarbakır’a gelerek buradaki mahrem imamlardan Hüseyin Civan’la görüştüğünü söyledi. Bayrak’a göre, bu görüşmede MİT’in PKK ile mücadeleyi sekteye uğrattığını ileri süren Özgür, kentte FETÖ üyeleriyle geniş katılımlı bir toplantı düzenledi. Toplantıya Batman, Siirt, Muş ve Bitlis’ten emniyet mensupları da katıldı. Bu toplantıda, ‘yakında’ gözaltına alınması planlanan Hakan Fidan’a sorulabilecek sorular planlandı. Bayrak, “Talimat bizzat ilgili ünitelerden sorumlu bölge imamı veya Türkiye imamı tarafından ABD’ye gidilerek alınmış olabilir” şeklinde ifade verdi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 33
  • zeki 4 yıl önce Şikayet Et
    şeytan papaz herşeyi yapar
    Cevapla
  • Mücteba 4 yıl önce Şikayet Et
    Sılai rahim ömrü bereketlendirir Erdoğan'ın böyle ziyaretleri pusu kuranları Allah pusuyu başlarına geçirdi. Fetöcülerin unuttuğu bir şey vardı. bu şiir tamda operasyonda işlemişti. Sakin kader deme kaderin üstünde bir kader vardir Ne yapsalar bos göklerden gelen bir karar vardir Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardir
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Devletin bir orgenerali olan TUNCER KILIC "Bu ABD bizim arkamızdan iş çeviriyor, RUSYA İle de işbirliği yapalım "dediğinde kıyametleri koparmışlardı..? Şimdi de "bu ABD ve Rusya belki kendi aralarında anlaştılar, bunlar kaypak diyerek TÜRKİYE'DE VEYA KIBRISTA ÇİNLİLERE ÜS verelim "dendiğinde de belki kıyamet kopacak. Musluğun başında olan biziz. Rusya'dan S-400 aldık, noldu? Gelsin Çinlilerde bize destek müttefik konumunda "ONLARDAN DA YERDEN YERE UZUN MENZİLLİ FÜZELER ALALIM"..Güvenilmez ABD ve Rus ikilisi yerinee Sahneye bi oyuncu daha sokuyorumm..
    Cevapla
  • remzi 4 yıl önce Şikayet Et
    ülkeyi kapatmışlar, meclis , başbakan, m vekilleri ne ki, ülke bunların , Allah korumuş bizleri
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD'NİN HAYALİ ...!!! ERBİL MERKEZLİ 5 KORİDOR ve PENTAGON PROJESİ: 1.Erbil-Basra, 2.Erbil-Kızıldeniz, 3.Erbil-Akdeniz (YPG koridoru), 4.Erbil-Karadeniz (PKK Koridoru), 5.Erbil-Hazar (PJAK Koridoru). Harita üzerinde çizdiğinizde ortaya Erbil merkezli 5 köşeli sarı bir yıldız çıkar. YPG'nin bayrağındaki yıldız.. Barzani, ABD adına 5 köşeli yıldızı rozet olarak takmak için uğraşıyor. PENTAGON’un yeni merkezi Erbil, İskenderun-Erbil-Kızıldeniz arasında kurulacak Büyük İsrail’in (Siyon Ülkesi) koruyucusu ve 53. EYALETİN ŞERİFİ BARZANİ. 5 koridor sayesinde 5 denizdeki NATO-PENTAGON hakimiyeti. İpekyolu, enerji, maden, insan trafiğinin kontrolü ve dünya hakimiyeti...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti