Türkiye'den Çin'e Uygur Türkleriyle ilgili önemli çağrı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Münih'te açıklamalar yaptı. Çavuşoğlu, Uygur Türklerinin Çin vatandaşı olduğunu ve buna uygun bir hayat sürmeleri gerektiğini vurguladı.

GİRİŞ 16.02.2020 16:06 GÜNCELLEME 16.02.2020 17:20
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Münih'te açıklamalar yaptı. Çavuşoğlu, Uygur Türklerinin Çin vatandaşı olduğunu ve buna uygun bir hayat sürmeleri gerektiğini vurguladı.

Çavuşoğlu ayrıca, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüşmesiyle ilgili,  "İdlib'de saldırganlığın durması ve artık kalıcı ateşkes tesis edilmesi gerektiğini söyledik" diye konuştu. Bakan Çavuşoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

"BATI SAVUNDUĞU DEĞERLERİ İHLAL ETMEYE BAŞLADI"

Uluslararası toplumda Batı'nın ağırlığı azalıyor. Batı kendi içindeki meselelere odaklanıyor. Batı neden cazipti? Ekonomik kalkınma ve savunduğu değerler. 

Asya artık dünya ekonomisinin yüzde 50'sine sahip. Bu daha da artacak. Avrupa savunduğu değerleri ihlal etmeye başladı. Örneğin demokrasi konusunda tamamen çifte standart içinde. 

Batı'da artan ırkçılık, nefret ve İslamofobi Batı'nın savunduğu değerleri bitirmeye başladı. Önemli örgütleri de temelden sarsmaya başladı. Çok ciddi bir anlayış değişikliğine ve çabaya ihtiyaç var. 

KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR 43
  • BAŞKURT 4 yıl önce Şikayet Et
    çin ve hindistanın geleceği karanlık gibi gözüküyor .zulüm edenlerin akıbeti işte böyledir.
    Cevapla
  • uc bes 4 yıl önce Şikayet Et
    Cin dunyadaki en iyi kopyaci devlettir.Cinde ucuz iscilik ve ucuz hammaddeden dolayi suan cazip.Suan cin dunyadan cop ve hurda toplamakla mesgul cunku cogu hammadde tukendi ve digerleri sirasini bekliyor.Onlarda bittiginde hammadde bulma sikintisina girecek sadece iscilikle bu gemi yurumez.
    Cevapla
  • fetih1453 4 yıl önce Şikayet Et
    Eğer inanmışsanız zafer sizindir. O ne güzel vekildir. Firavun da Musanın kavmine olanca zulmü yaptı. Sonuçta helak oldu gitti. Nemrut bir sivrisinek ile helak oldu. En son halkada cihat ediyoruz. Buğz ederek
    Cevapla
  • Kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Artık ipekyolu treniyle gider çine saldırırız ,maksat uygur kardeşlerimizin gönlü olsun. Beyin göç edince böyle saçma sapan konuşursunuz işte. Yanı başınızda Kazakistandan bir şey istemeyin gelin Türkiyede eylem yapın. Sahi buradan çine ne yapalım dersiniz . onlar bir milyar 700 bin nüfus biz ise 85 milyon . Onların devasa ordusu ve korkunç bir silah gücü ,nükleer de dahil. biz ise daha kendi savaş uçağımızı bile yapamadık. Yapacağımız tek şey uluslararası platformlarda sorunu dile getirmek , ama siz onu da beğenmiyorsunuz. Sayın bakana bir ton laf söylüyorsunuz. Bakın bakalım Sizinle Türkiyeden başka ilgilenen var mı.
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen nasıl müslümansın gücümüz yetmez diye zulme sessiz kalalım öylemi allahın gazabı inşallah sen ve senin gibilere olur türklüğü geçtim sen allah bilir müslümanda deyilsindir rabbim uygur türklerine bi şekilde yardım eder inşallah
    Cevapla
  • Maduro 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin malı diyorsunda evine bir bak lambaların Türk malı mi çocuğun oyuncakları cep telefonun....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor