Erdoğan acı haberi canlı yayında duyurdu! Suriye'de son dakika gelişmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Siyaset Akademisi'nin açılış dersinde konuştu. Çok önemli değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Suriye'den gelen acı haberi de duyurdu. Erdoğan ayrıca, Hindistan'da son dönemde Müslümanlara karşı artan saldırılara da tepki gösterdi.

GİRİŞ 27.02.2020 16:57 GÜNCELLEME 28.02.2020 10:02
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siyaset Akademisi'nin açılış dersinde konuştu.

 

"Libya'da daha önce Hafter lehine olan yapıyı tersine döndürdük. İdlib'de de gelişmeler şu anda lehe döndü" ifadelerini kullanan Erdoğan, daha sonra Suriye'den gelen acı haberi paylaştı. İdlib'de 3 Mehmetçiğin şehit düştüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı, İdlib'te 3 tane şehidimiz var, rejim güçlerinin kaybı çok büyük. Mücadele orada hala devam ediyor, edecek. Ruslarla görüşmeler devam ediyor, edecek. Fakat biz şunu söylüyoruz. Biz bu topraklar huzur toprağı olsun istiyoruz. Binlerce vatandaşını öldüren bir Esed'i dost olarak kabul etmiyoruz. Siyasette her mevzi her mevki her temsil önemlidir. Biz Adana Mutabakatıyla Suriye'deyiz. İran ve Rusya'nın desteği olmasa Esad'ın ayakta durması mümkün değil. Biz bu bölgede terör istemiyoruz. En batısından en doğusuna bu topraklar huzur toprağı olsun istiyoruz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

 

"Siyaset Akademisi projesiyle amacımız ülkesine ve milletine siyaset yoluyla hizmet etmek isteyenlere teorik ve pratik zemini hazırlamaktır. 2008 yılında başlayan ve 12 yıldır devam eden Siyaset Akademisi'nde 74 bin kişiye eğitim verildi. 'Siyaset, akademide başlar' sloganıyla gerçekleşecek 9 haftalık eğitim-öğretim sonrası yapılacak sınavda 70 puanı alanlara başarı sertifikası verilecektir. Akademiye eğitim için başvuranların 3'te 2'sinin teşkilatlarımızda görev almayanlardan oluşması, buranın geleceğin siyasetçilerini yetiştireceğine işaret ediyor.

"AK PARTİ SİYASET OKULUNA DÖNÜŞTÜ"

AK Parti'nin Gençlik Kolları'nda siyasete atılan arkadaşlarımızdan genel başkan yardımcısından, belediye başkanlığına her seviyeye gelenler var. Kadın Kolları'ndan gelip de en üst yönetime çıkanlar bulunuyor. Bu tablo AK Parti'nin bizatihi kendisinin bir siyaset okuluna dönüştüğünü gösteriyor. 

Ülkemizde bir süredir siyasetin ve siyasetçinin itibarını düşürmeye yönelik kampanyalar yürütülüyor. Ne kadar çok vatandaşımız partilerde aktif görev alırsa, siyasetin kalitesi de o derece artar. AK Parti'nin üye sayısının 10,5 milyona ulaşmasıyla gururumuzun nedeni halkımızın siyasetle ilgili olmasıyladır.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ: GELİP GEÇİCİSİN

Geleceğin siyasetçisi ve yönetici adayları sizlerle bazı hususları paylaşmak istiyorum. İnsan fani bir varlık olduğuna göre, siyaset de gelip geçici makamlardır. Ben siyasetçiyim. Ben Cumhurbaşkanıyım. Başbakanım, bakanım. Şu koltuğa oturdum, bir daha kalkmayacağım... Yok böyle bir şey. Sen de gelip geçicisin. 

Bay Kemal'in ağzından bir şeyler çıkıyor. Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış. Siz zaten, tek partili dönemden bu yana hep aynı şeyi söylediniz. Geldik, geliyoruz hala geleceksiniz... Siz bu millete çok zulmettiniz. Tarih boyunca nice büyüklü küçüklü hükümdarlar gelip geçmiştir.

MÜBAREK'İN ÖLÜMÜ SONRASI ÇARPICI SÖZLER

Dün Hüsnü Mübarek... Soyadı Mübarek ama... Öldü. Kimse kalıcı değil. İster mütevazi köyünde olsun ister dünya çapında olsun bu kişilerden geriye sadece yaptıkları hizmetler kalmıştır. 'Eseri olmayanın yerinde yeller eser' sözü hepimizin temel ilkesi olmalıdır.

"81 İLİ ESERLERİMİZLE DONATTIK"

Bu emaneti namusumuz bilerek üzerine titremeli, hakkını vermek için gayret göstermeliyiz. Bu hassasiyeti yüreğinde hissetmeyenden siyasetçi de olmaz, yönetici de olmaz. Sadece makam, para için siyaset yapanlar gün gelince unutulup gitmeye mahkumdur. Günü kurtarmanın değil, geleceğe eser bırakmanın şuuruyla çalışır. Bizler bu anlayışla 18 senedir çalışıyoruz, Türkiye'nin 81 vilayetini eserlerimizle donattık. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan adalete... Bu alanların hepsinde eserimizin olmadığı il yok.

"ADALETİN OLMADIĞI YER OKSİJENSİZ DÜNYA GİBİDİR"

Kibir, kendini üstün görme en tehlikeli bataklıktır. Bizim dinimizde, kültürümüzde biz bunların hiçbirini yapamayız, yaşayamayız. Buraya saplandığınızda iflah olmanız mümkün değildir. Milli iradeyi hiçe sayarsanız, haramı helali umursamazsanız ne yaparsanız yapın halkın ve hakkın rızasına nail olamazsınız. Seçimden seçime kapısına gelen ile her gün yanında olanı aynı tutmaz. Adaletin olmadığı bir yer oksijensiz dünya gibidir. Her işinizde adaleti gözetirseniz sürekli büyürsünüz. Attığınız her adımda, söylediğiniz her sözde millet sizi görür, notunuzu verir. Siyasetçinin sözü ve tavrı kendi hayatında karşılık bulduğu ölçüde etkilidir.

SİYASETİN SEMBOL İSİMLERİ

Siyasette sembol isimler vardır. Her birini de rahmetle andığımız, Menderes, Özal, Erbakan, Türkeş gibi şahsiyetleri, hayırla yad ediyoruz. Erbakan Hoca ile uzun yıllar beraberliğimiz oldu. Erbakan Hocamızdan çok şeyler öğrendiğimi ifade etmek isterim. Tüm ömrünü, öğrenmeye, öğretmeye, hizmet etmeye adamıştır. İnandığı değerler uğruna tüm ömrünü bu ümmet için çalışmaya vakfetmiştir. Tam bir insan sarrafı olan Hocamız, Anadolu'nun parlak evlatlarına imkan tanımak için de gayret göstermiştir. Kurucu olduğumuz partide önünü açtığı pek çok arkadaşımız var.

AK PARTİ'NİN İCRAATLARI

Siyaset demek ülke için eser üretmek, millete hizmet etmek demektir. AK Parti'nin 2001 yılının Ağustos ayından bu yana siyasette varoluş gayesi budur. AK Parti'nin icraatları Cumhuriyet tarihinde yapılanların 10 kat fazlasıdır. İşe başlarken Türkiye'yi eğitim, sağlık, adalet ve güvenlik üzerinde yükselteceğimizin sözünü vermiştik. 

Eğitimde 12 yıllık zorunlu eğitimi getirerek, katsayı adaletsizliğini gidererek, ücretsiz ders kitabı vererek yeni dönem başlattık. Derslik sayısını 590 bine, öğretmen sayısını 946 bine çıkardık. Üniversite sayısını 207'ye çıkardık. Akademik personel sayısını 170 bine, yatak kapasitesini 677 bine, öğrenci sayısını 8 milyona yükselterek isteyen her gencimize üniversite eğitimi alma imkanı getirdik. Spor tesisi sayımızı 3708'e çıkardık. Gençleri kötü alışkanlıklardan kurtaralım diye. Sigara, içki, tinerdi... Gençlerimiz sporla uğraşsın böylece dinamik, ahlakıyla mükemmel bir nesil yetiştirelim. 

Sağlıkta hastane sayısını 5 bin 500'e hastane yatağı sayısını 240 bine yükselterek altyapıyı güçlendirdik. 18 sene önce bu hastanelerin hali neydi. Sağlam gir hasta çıkarsın. Başta kim var, Bay Kemal. Ankaramıza şimdi iki dev şehir hastanesi. Sağlık kurumlarını en modern cihazlarla, ambulanslarla donatırken hekim sayını 161 bine yükselttik. Şehir hastaneleri ile hizmet standartlarını dünya ortalamasının üzerine çektik. 

Adaletin tecellisi beyefendiyi rahatsız ediyor. Kanunları yenileyerek pek çok hak arama yolu getirerek, hukuk devleti ilkesinin en güçlü şekilde hayata geçmesini sağladık. Emniyette 307 bini aşkın polis ile günün 24 saati milletimize hizmet veriyoruz. Askerimizle, polisimizle, bekçilerimizle terör örgütüne göz açtırmıyoruz. Havalimanı sayımızı 56'ya çıkardık. Terminallerimizin yolcu kapasitesini 317 milyon kişiye yükselttik. 

Ekonomide satın alma paritesine göre ülkemizin milli gelirini 13'üncü sıraya yükselttik. Tüm ekonomik göstergelerde 2002'ye göre çok ileri noktaya ulaştık. İhracatımız 181 milyar dolara, turist sayımız 52 milyon kişiye yükseldi. Sanayide ülkemizin dünyanın üretim merkezleri konumuna getirdik. Çin'de yaşanan sorunlar nedeniyle alternatif olarak gözler Türkiye'ye çevriliyorsa sanayi altyapımızın büyük payı var.

LİBYA'DA İŞLER TERSİNE DÖNDÜ

Enerjide toplam 32 bin mw bulmayan kurulu gücümüzü 91 bin mw üzerine çıkarmak suretiyle 3 katladık. Ülkemizin su, güneş ve rüzgar temelli kaynaklarını hayata geçirmekle, Akdeniz'de sondaj faaliyetleriyle yeni dönemin kapılarını açıyoruz. 2 sismik araştırma, 3 de sondaj gemimiz var. Başka denizlerde de araştırma yapabiliriz.

İşte şu anda Libya ile yaptığımız anlaşmada malum çevreleri çıldırtan da bu. Libya iyi gidiyor. O gayrimeşru Hafter var ya, bir yerlerden asker desteği alıyor ve biz de Libya'da askeri eğitim desteği ayrıca eğitimini alan askerlerle beraber daha önce lehine gelişen yapıyı tersine döndürdük.

İDLİB'DEN ACI HABER

Libya'da daha önce Hafter lehine olan yapıyı tersine döndürdük. İdlib'de de gelişmeler şu anda lehe döndü.

İdlib'te 3 tane şehidimiz var, rejim güçlerinin kaybı çok büyük. Mücadele orada hala devam ediyor, edecek. Ruslarla görüşmeler devam ediyor, edecek. Fakat biz şunu söylüyoruz. Biz bu topraklar huzur toprağı olsun istiyoruz. Binlerce vatandaşını öldüren bir Esed'i dost olarak kabul etmiyoruz. Siyasette her mevzi her mevki her temsil önemlidir. Biz Adana Mutabakatıyla Suriye'deyiz. İran ve Rusya'nın desteği olmasa Esad'ın ayakta durması mümkün değil. Biz bu bölgede terör istemiyoruz. En batısından en doğusuna bu topraklar huzur toprağı olsun istiyoruz.

MÜSLÜMANLARA YAPILAN EZİYETLER

Mesela geçtiğimiz günlerde Avrupa Parlamentosu'nda bir rapor gündeme geldi. Bu rapor Avrupa'daki kayıp mülteci çocuklarını gündeme taşıdı. Biz kökeni, dini ne olursa olsun her insan bizim için hizmete layıktır. Avrupa ise kapısına gelen mazlumları tehdit olarak görüyor. Böylesine derin insani boyutları olan bir konu belki vicdanları harekete geçiririz diye ümit ediyoruz. Geçenlerde yaşanan olaylar malum. On bin Müslüman öldürüldü. 25'i bizim vatandaşımız. E oldu yürekleri acıyor mu? Hindistan şu anda katliamların cirit attığı bir hale ülke geldi. Müslüman katliamı yapıyor Hindular. Bunlar nasıl olacak da dünya barışına imkan verecek, destek verecek? Mümkün değil.

Lafa geldiği zaman nüfusu fazla ya bunu arkasına sığınıyorlar. Adalet bununla tecelli etmez. Biz adaleti ne olursa olsun koruyup, kollayarak yolumuza devam edeceğiz. Ecdadımız Orta Asya'dan Endülüs'e insanlara önem vermiştir. Gerçek anlamda eserler vermişlerdir. Yaklaşır bir asır ülkemiz gerçek anlamda eser vermeyi bırakmıştır. Ama bu dönem artık durmuştur. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bunlardan biridir. Geçen gün Millet Kütüphanesi'ni hizmete açtık. Gerçek bir medeniyet sembolü olan kütüphanemiz bir haftada 35 bin ziyaretçiyi ağırladı."

YORUMLAR 64
  • Gamze 4 yıl önce Şikayet Et
    Yok yok,anlaşıldı ki rus,abd ve siyonistlerin elleri kırılmadıkça yeryüzüne sulh ve huzur gelmeyecektir.Nokta.
    Cevapla
  • Admm 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah'u Teala yar ve yardımcımız olsun İNŞALLAH
    Cevapla
  • Ue uyu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bay kemal turkiyede oldukça huzur yok
    Cevapla
  • Grand grandfather 4 yıl önce Şikayet Et
    Önceki yorumlara yazdıgım gibi rusya kaptıgı kemigi iligine kadar kurutur bırakmak istemez , menfatler ortaksa dostdur uyuşmuyorsa ortada hırlık olur. Aslanı görürse kenara çekilir. Zahmetli bir corafyadayız küresel güçlerin köpeklerini bu zamanın mogol askerleri olarak görmemiz gerekiyor , sahipleri o ülke bu ülke olarak görsekte sahipleri tektir başta abd ve yeni dünya düzenini yöneten sistemdir. Bunlarla baş etmenin çaresi birlik beraberlik bütünlüktür elbirliğidir. Kaşınan çıban varsa çaresi kaşımak değil dağlamaktır. Başımız sag olsun.
    Cevapla
  • Bozok 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye cumhuriyetimiz başkomutan Mustafa Kemal Atatürk un eseridir ne mutlu Türküm diyene. Bu millet rusya dan abd den izin istememeli inşallah o günler de gelecektir cumhurbaşkanımızi destekliyoruz
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne mutlu müslümanım denmeli..bi empati yapsanız iyi olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar