Adana'daki Suriyeli genç olayıyla ilgili polis tutuklandı!

Adana’da polisten kaçtığı sırada uyarı amaçlı havaya ateş edileceği sırada silahın ateş alması sonucunda hayatını kaybeden Suriyeli genç olayında polis memuru tutuklandı.

Adana'daki Suriyeli genç olayıyla ilgili polis tutuklandı!
Adana'daki Suriyeli genç olayıyla ilgili polis tutuklandı!
GİRİŞ 28.04.2020 19:14 GÜNCELLEME 28.04.2020 19:14
Bu Habere 406 Yorum Yapılmış

Adana'nın Seyhan ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler uygulama noktasından bir aracı durdurmak istedi. Polisin dur ikazına uymayarak kaçan araçtaki Suriye uyruklu A.H. (18), uyarı amaçlı havaya doğru bir el ateş edileceği sırada silahın ateş alması sonucu yaralandı. Hemen hastaneye kaldırılan A.H., yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yaşanan olay sonrasında ilgili polis memuru açığa alınarak, hakkında adli idari tahkikat başlatıldı. 

Adana Valiliği'nden yapılan açıklamada ise; Hemdan'ın, uygulama noktasında "dur" ikazına uymayarak kaçtığı ve uyarı ateşi açılması sırasında "kazara" yaralandığı aktarıldı.

Açıklamada, "Hastaneye sevk edilen A.H. yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. İlgili polis memuru, açığa alınmış olup adli ve idari tahkikat devam etmektedir." ifadesi kullanıldı.

POLİS TUTUKLANDI

Yaşanan olay neticesinde polis memuru F.K., hemen görevden uzaklaştırılarak gözaltına alındı. F.K., çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı da konuyla ilgili açıklama yaptı.

Suriye uyruklu Ali El Hemdan isimli şahsın ateşli silah yaralanmasına bağlı olarak ölmesi sebebiyle yürütülen soruşturma ile ilgili olarak basın ve kamuoyunun bilgilendirilmesi ihtiyacının doğduğu belirtilen açıklamada, "Olayın mahiyeti de gözetilerek, bir cumhuriyet savcımız tarafından bizzat yürütülen soruşturma kapsamında 27 Nisan 2020 günü saat 12.00 sıralarında Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı görevlilerce Güney Kuşak Bulvarı ile Obalar Caddesi kesişiminde uygulama yapıldığı sırada bir şahsın görevlileri görünce kaçmaya başladığı, polis ekibinin de yaya olarak bu şahsı kovaladığı, şahsa ’dur’ ihtarında bulunulduğu, şahsın Sucuzade Mahallesi 30095 ile 30093 Sokak kesişiminde kendisini takip eden ekipte görevli polis memuru F.K.’nin görev silahından çıkan bir adet mermi ile göğüs bölgesinden yaralandığı, olay yerine gelen ambulans ile şahsın hastaneye kaldırıldığı ancak kurtarılamayarak hayatını kaybettiği anlaşılmıştır. Şüpheli F.K. ’kasten öldürme’ suçundan Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiştir. Tüm yönleriyle titizlikle yürütülen soruşturmanın safahat ve sonucundan gerektiğinde ayrıca bilgi verilecektir." denildi.

 

 

Polis uygulamasından kaçan Suriyeli genç, bacağından vurularak yakalandı


SÜLEYMAN SOYLU AİLESİNİ ARADI

İçişleri Bakanı Soylu, A.H’nın babasını arayarak başsağlığı diledi. Soylu, telefonda yaşanan olaydan dolayı derin üzüntüsünü dile getirerek, olayın takipçisi olduğunu söyledi. A.H’nin babası, “Allah razı olsun, geçirdiğimiz zor dönemde Türkiye bize ev sahipliği yaptı. Biz kardeşiz ve kardeşliğimizi kimse bozamaz” dedi.

Aileyi ayrıca Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve Göç Müdürü Vekili Velican Doğru da ziyaret etti. Öte yandan aile ile ilgili her türlü konuyla ilgilenildiği ve ihtiyaçlarının giderildiği kaydedildi.

 

 

YORUMLAR 406
  • Zehra 3 yıl önce Şikayet Et
    Hanım.saçmala.a polisin silah çekmeye hakkı yook.burasi hukuk devleti.her sokağa çıkanı oldursünlr ozaman.senin bir yakının olsaydı böyle bir yorum yapabilir moyen acabaa.
    Cevapla
  • hanım 3 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle polisimize geçmiş olsun, ölen kişinin ailesinede başsağlığı diliyoruz.Olay adli bir vaka ve soruşturması devam ediyor, tutuklama bir tedbirdir,tabiki gönlümüz tutuksuz yargılanmasından yanaydı.Sayın bakan keşke polisin ailesinide arasaydı da,sahipsiz teşkilat bakanlarının yanında olduğunu bir kez hissetseydi.Burada sanki tüm suç polisinmiş gibi bazı yorumlar var, polisin ne kadar sevmeyeni varmış anlıyoruz.Kaçanın hiçmi suçu yoktur,polis her kaçanı şüpheli değerlendirir ve en kötü senaryoyu düşünür, yani vatandaşını düşünür.Böyle olmasını kimse istemezdi.Yorum yaparken ltf orantılı yapın.Sayın bakan polisinize sahip çıkın ltf.
    Cevapla
  • ertaç 3 yıl önce Şikayet Et
    Feyza başkasına diyosun ama senin yazdıkların batılın eseridir.Yani birazcık mantıklı yorum yap.Şüpheden hareketle kimsenin canına kıyılamaz.Yakalama imkanları vardır.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsanların müslümanlığını sorgulama yetkisini sana kim verdi hadsiz adam. Dangalak dangalak konuşma ya. Akıl yoksunu.
    Cevapla
  • eray akalın 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu polisi savunalar zaten oruc bile tutmuyorlar.Tutsalar dahil kabul değildir.Allah cc masumun mazlumun yanında olmayanın ibadetlerini ahirette suratlarına carpacaktır.Gencin üzerinde incecik kısa kollu tşörtü var.Bır da şeytanı düşünüp canlı bomba olabilir miş?Onu kovalayan polis,uzerindeki incecik kısa kollu tşörtü görmüyor mu?Ey allah cc'nın düşmanları sizi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor