AK Parti'nin kapatmaya karşı planı

AK Parti, Meclis'in tatile girmesiyle yollara düşecek ve iddianamede yer alan suçlamalar ve partinin verdiği cevapları en ince ayrıntılarına kadar tabana aktaracak.

AK Parti'nin kapatmaya karşı planı
AK Parti'nin kapatmaya karşı planı
GİRİŞ 18.05.2008 14:27 GÜNCELLEME 18.05.2008 14:27
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

AK Parti, Meclis'in Temmuz'da tatile girmesiyle birlikte yollara düşecek. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından partiye açılan kapatma davasının ardından, gelinen süreç, AK Parti hakkındaki iddianamede yer alan suçlamalar ve partinin bu suçlamalara verdiği cevaplar en ince ayrıntılarına kadar tabana aktarılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin milletvekilleriyle yaptığı “istişare” toplantılarının ardından, Meclis'in tatile girmesiyle birlikte yaz programını “hayata geçirin” talimatı verdi.

Siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıran ve “A Planı” olan anayasa değişikliğinden vazgeçen AKP, şimdi yeni stratejileri uygulama kararı aldı.



SAVUNMA EKİBİ ANKARA'DA KALACAK

AK Parti'nin yaz programına göre, hukukçu milletvekillerinden oluşan savunma ekibi, kapatma davası sürecinde Ankara'da kalarak gelişmeleri takip edecek. Ön savunmayı Anayasa Mahkemesi'ne sunan AK Parti, esas savunma için, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının esas hakkındaki görüşünü bekleyecek. Başsavcılığın esas hakkındaki görüşünü AK Parti'ye bildirmesinin ardından hukukçu milletvekillerinden oluşan savunma ekibi bu kez “Esas Savunma” üzerindeki çalışmalarına son şeklini verecek.

Kapatma davasıyla ilgili sürecin yaz aylarında tamamlanmasını bekleyen AK Parti, bu sürec tamamlanıncaya kadar savunma ekibi Ankara'da çalışacak.



MİLLETVEKİLLERİ İDDİANAMEYİ VE SAVUNMAYI ANLATACAK

Anayasa değişikliğinden vazgeçen AK Parti, “C” ve “B” planlarını da yaz aylarında uygulmaya koyacak. Anayasa Mahkemesi'nin kararı ne olursa olsun, AK Parti Meclis'in tatile girmesiyle birlikte yollara düşecek. Milletvekilleri seçim bölgelerinde şehir merkezinden en ucra köylere kadar giderek, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının AK Parti hakkındaki iddianamede yer alan suçlamalar ve partinin bu suçlamalara verdiği cevaplar en ince ayrıntılarına kadar tabana aktarılacak.

İddianame ve ön savunma kitap haline getirilerek teşkilatlara dağıtılacak. AK Parti'ye açılan kapatma davasında muhalefetin etkin rol oynadığı suçlamaları getirilecek. Türban düzenlemesinde MHP'nin verdiği desteğinde altı çizilerek, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, “Siyasi bir karar verdiği” türban düzenlemesi konusunda sadece AK Parti'ye dava açtığı şikayet edilecek.



“B” PLANI

Kapatma davası sürecinde “Yol haritasını” A, B ve C Planı olarak planlayan AK Parti, A planı olan anayasa değişikliğinden vazgeçmesinin ardından, şimdi B ve C planlarını hayata geçirmek için Meclis'in tatile gireceği Temmuz ayını bekliyor.

Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti'ye açılan kapatma davasını kabul etmemesi halinde, yaz ayları boyunca milletvekilleri yerel seçimler için çalışacak.



“C” PLANI

Edinilen bilgilere göre, AK Parti'nin en son alternatif olan “C” planı devreye girecek. Anayasa mahkemesi'nin AK Parti'ye kapatma cezası vermesi halinde bu kez yeni parti çalışmaları hayata geçecek. Bu kez yeniden milletvekillerinin görüşleri alınarak yeni bir genel başkan belirlenecek. Zorunlu olması halinde ara seçime olmazsa genel seçimde alternatif olarak ele alınacak.

AK Parti şimdi her iki durumda da yaz programını hazırladı. Buna göre; “AK Parti hakkındaki iddianamede yer alan suçlamalar ve partinin bu suçlamalara verdiği cevaplar en ince ayrıntılarına kadar tabana aktarılacak.”



(ANKA)

YORUMLAR 21
  • okys celik 15 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Basbakan. Lütven Türkiyenin zaman kaybina tahammülü yok , zalime karsi ancak zalimin taktigiyle karsilik verebilirsiniz , demokrasiydi hukukdu bunlar onlarin anlayacagi sey degil , iftirayi atan kendileri yargilayan hüküm veren kendileri , busaatten sonra savunma bile yapmayin derim , devleti dört parca düsünürsek ,Cumhurbaskani, Hükümet , Meclis ve Yargi , bu ücü kontrolünüzde anayasa mahkemesini kapatmak dahil , bassavciyi görevini kötüye kullanmak ve tutuklamak dahil bu fasist zümreden ülkeyi kurtarin
    Cevapla
  • şamil yılmaz 15 yıl önce Şikayet Et
    EN BÜYÜK CİHAT ZALİM HÜKÜMDARA KARŞI HAKKI SÖYLEMEKTİR.. Bakın Allah kimsenin başına vermesin,nasıl feryat ediyor nice A,B,C planları yapıyorsunuz,Ama mazlum durumlara ve ekmeğe muhtaç ettikleriniz bir plan bile yapamıyor,zaten çoğunun şurdan şuraya gitmeye imkanı bile yok,onlar ancak ah vah ile feryatlarını YÜCE YARADANA havele ediyorlar.Şu yaşadığınız haksız ve hukuksuzluğun verdiğiçaresizliğin idrakiyle hiç olazsa sizde Halkın feryat ve çaresizliğinin ne manaya geldiğini anlayın,gelin Halka ve HAKKA dönün,yerel yönetimlerinizin zulüm uygulamalarına dur deyin
    Cevapla
  • şamil yılmaz 15 yıl önce Şikayet Et
    SİZİ MAZLUMUN ALLAHA ULAŞAN AHI ÇARPACAK. Evet dilerseniz buyurun ne ahlar almışsınız,nice yoksul ve yetime zulüm etmişsiniz somut delillerle bizzatihi o mazlumları göstererek izahat yapalım.Sadece aldığı oyları temsile bile kabiliyeti olmayan YENİMAHALLE BELEDİYESİNİN işinden,aşından evinden barkından ettiklerinden en az yüz çeşit örnek sunayım. HİÇKEN PARAŞÜTLE MAKAMA BİR LUTUF OLARAK İNEN, İKBAL VE GELECEK HESAPLARIYLA HALKIN HAKKINI RANTİYEYE SUNAN TELEVOLECİLİKTE ELİNE SU DÖKECEK KİMSENİN BULUNMADIĞI BU BAŞKANIN MARİFETLERİ VE ALDIĞI AH YETER.
    Cevapla
  • şamil yılmaz 15 yıl önce Şikayet Et
    HİÇ BİR ŞEYDEN DEĞİLDE ,BELKİDE FARKINA BİLE VARMAYACAĞINIZ O AHLARDAN KORKUN. Efendiler Varoşların Partisi diye,mazlumların sesi diye,Gecekonduda iftar ediyorlar bunlar alçak gönüllü diye size oy verdik,bizi avrupa kapılarının dilencisi yaptınız,Yatırım yapıyorlar hikayesine akarı olan tüm ekonomik kaynak ve varlığımızı emperyalist küresel siyonist sermayeye sundunuz,Kendi çocuklarınız işin kıralını yaparken yaşlı anamın bir kongrede işsiz oğluna son umut iş istemesini çok görüp kapıdan kovdunuz,O gecekonduyu bizi bağırtarak rantiyeye sundunuz,çok ah aldınız,hadi şimdi başka kapıya..
    Cevapla
  • Hilmi Bostancı 15 yıl önce Şikayet Et
    plan yapmayın plan. bu millet ne zarar görmüsse bu a b c d e f planlarından görmüstür sizinde miladınız doldu güle güle bu millet sizinde bos oldugunuzu anladı bayyyy deme zamanı geldi çattı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yıllar sonra müjdeli haber! Türkiye ekonomisinde peş peşe gelişmeler...
Dünya ekonomik büyümesine katkı sağlayacak ülkeler açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada?