'Başörtülü hakimleri Kazan yaktı' iddiası

Başörtüsü yasağına çözüm önerisi getirmek istediği için kapatılan RP'nin Adalet Bakanı Şevket Kazan hakkında çarpıcı iddia. Vakit yazarı, Kazan'ın yüksek puan almış başörtülü hakim adaylarını saf dışı etmesini yazdı.

'Başörtülü hakimleri Kazan yaktı' iddiası
'Başörtülü hakimleri Kazan yaktı' iddiası
GİRİŞ 23.08.2010 10:45 GÜNCELLEME 23.08.2010 10:45
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Emekli Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Çiçek, başörtüsü yasağına karşı çözüm önerisi getirmesinden dolayı kapatılan Refah Partisi'nin Adalet Bakanı Şevket Kazan'ın, yazılı ve sözlü sınavdan yüksek puan almış dört başörtülü hakim adayının puanlarının silinerek elenmesine neden olduğunu yazdı. 

Vakit Gazetesi yazarı olan Nusret Çiçek, Refah-Yol döneminin Adalet Bakanı Şevket Kazan, hakkında çok çarpıcı bir iddiayı ortaya attı. Emekli Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Çiçek, başörtüsü yasağına karşı sunduğu çözüm önerisinden dolayı kapatılan Refah Partisi'nin Adalet Bakanı Şevket Kazan'ın, yazılı ve sözlü sınavdan yüksek puan almış dört başörtülü hakim adayının puanlarının silinerek elenmesine neden olduğunu yazdı. 

Türkiye'nin bir çok il ve ilçelerinde Savcı, Başsavcı olarak görev yapan Adalet Bakanlığı'nda Bakan Danışmanı, Personel Genel Müdür Yardımcısı, Tetkik Hakimliği görevlerinde bulunan ve son olarak da Ankara Başsavcı Vekili olarak görev yaptıktan sonra, Ağır Ceza Mahkemesi hakimliğinden emekli olan Çiçek, Şevket Kazan'ın Adalet Bakanı olduğu dönemde, yazılı ve mülakat sınıvını yüksek puanla geçen dört başörtülü hakim adayı kızın aldıkları puanların düşürülerek, yerlerine imtihanı kazanmayan başkalarının yazıldığını öne sürdü.

Refah-Yol Hükümeti döneminde hakim sınıfından bürokrat olduğunu ve yapılan Hakim Adayları Sınavı'nın yöneticisi olduğunu aktaran Çiçek'in çok konuşulucak iddiası şöyle: "Kazananlar arasında başörtülü dört kızımız vardı. Birisinin babası albay (Hasan), o da silleyi diğer taraftan yemişti... Bu dört başörtülü kızımız hem yazılıyı hem de mülakatı kazanmışlardı. Ne var ki bir gün listeyi, bakan istiyor diye özel kalemden (Şevket beyin Müdürü Halis vardı, bu kişi sonradan DSP İl Genel Meclis üyesi oldu) gelip aldılar... Liste bana dönünce, ne göreyim! Dört kız adayın daha önce almış oldukları yüksek puanlar düşürülerek yerine imtihanı kazanmayan başkaları yazılmış..."

Çiçek, puanları silinerek Hakim olmaları engellenen kızlardan birisinin sözlerinin hala kulaklarında olduğunu ve “Sizi Allah’a şikayet ediyorum...” dediğini de kaydetti.

Nusret Çiçek sözleri için, "İftira değil, çamur değil... Olay gerçek... Bugün dünya yarın ahret... Olayın canlı şahitleri hâlâ görevde..." diyerek de güvence verdi.

Nusret Çiçek'in yazısının tamamını ve özgün halini okumak için tıklayın

KAYNAK: HABER 7
YORUMLAR 71
  • halgo 13 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi Yalan. Şevket Kazan Tüm bunları yalanlıyor. ve Nusret Çiçekin o gün bulunduğu göreve - Personel Başkan yardımcılığına -neden getirildiğini de gayet güzel izah ediyor.
    Cevapla
  • EMRE AYDOĞDU 13 yıl önce Şikayet Et
    mustafa akgül kardeşim. aslında yaş tan bahsetmedim o işin başka yönü imam hatiplarin kapanma sürecindeki imzalardan bahsettim bir ikincisi tank projesini niye elin gavurlarına yaptı ha demekki erbakan hoca hükümeti zamanında o kararnamemi tasarımı nedir imzalanıp durmuş bir kenarda şimdi siz çıkıp hoca imzaladı ama uygulamadı derseniz sizce tatmin edici bir cevapmı ileri görüşlü bir insan demezmi türkiyede günlük olaylar değişiyor bunu nasıl imzalarım diye imzalasın sonra biz uygulamadık mesut uyguladı deyin aklandınızmı yani
    Cevapla
  • musa baysal 13 yıl önce Şikayet Et
    şamil cihangir e. kimin ne olduğu hükümetten ayrıldıktan sonra belli oluyor,ak parti şu an hükümet,ileride onlar hakkında neler duyacağız kim bilir. sen sen ol,kimseye kefil olma.
    Cevapla
  • Ragıp ÇAMLIBEL 13 yıl önce Şikayet Et
    çok acele cebap vermeli. şevket kazan çok acele cevap vermeli bende allah şikayet ediyorum.Verdiğim oyları da helal etmiyorum.
    Cevapla
  • mustafa akgül 13 yıl önce Şikayet Et
    emre aydoğdu kardeşim. neden imza attı demişsin anlayamadım.ordudan atılan subayları kastediyorsan,ona yapılacak birşey yok.bugünde atılıyor.referandumla anayasa değişse bile atılır ama mahkeme kararıyla geri gelebilir.28şubat mgk kararlarından bahsediyorsan,onda imza zaten yoktur.o kararlar tavsiye kararlarıdır.hükümete sunulur hükümet ister uygular ister uygulamaz.54.hükümet uygulamamıştır.daha sonra mesut yılmazın kurduğu azınlık hükümeti uygulamıştır.ilköğretimin 8 yıla çıkması gibi.kardeş bu budur inan yada inanma.saygılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiyatını duyanlar inanamadı! Piyasayı karıştıracak SUV
Kolombiya'dan peş peşe adımlar! İsrail'i çıldırtacak