Mustafa Kemal ile Vahdettin arasındaki sır

Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan, Amasya protokolünün gizlenen maddesine dikkat çekti. Armağan, Mustafa Kemal'in Erzurum kongresinde yaptığı ancak sonradan sansürlenen sözlerini açıkladı.

GİRİŞ 24.04.2013 13:59 GÜNCELLEME 24.04.2013 14:43
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan'dan çarpıcı açıklamalar geldi.

Kanal A'da Siyaset Masası programında Bedrettin Uğur'a konuşan Armağan; Amasya protokolünün gizlenen maddesini ve Mustafa Kemal'in Erzurum kongresinde yaptığı ancak sonradan sansürlenen sözlerini açıkladı.

Armağan, Amasya protokolünün gizlenen maddesinde Türk-Kürt kardeşliğine vurgu yapılıyor ve Kürtlerin kendini geliştirmesinin önünün açılması kaleme alınıyor. Ancak bu madde yıllarca saklandı." dedi.

Mustafa Kemal ile Padişah Vahdettin arasındaki sırra dikkat çeken Armağan, "Erzurum kongresinin açılış konuşmasında Mustafa Kemal, ''padişah ile aralarında sırlar bulunduğunu ve bunu zaferden sonra açıklayacağını'' söylüyor. Bu nutukta bulunmuyor Genelkurmay'ın kasasından çıkan belgelerde var. Mustafa Kemal ile Sultan Vahdettin arasındaki telgraflardaki kelimeler değiştirilmiş. Mustafa Kemal, telgrafta milli mücadeleye padişahın kendisini gönderdiğini söylüyor. Vahdettin yurtdışına çıktıktan sonra ilk açıklamasında Mustafa Kemal'i kendisinin Anadolu'ya mücadele için gönderdiğini vurguluyor." şeklinde konuştu.

YORUMLAR 26
  • m.ali tezcan 10 yıl önce Şikayet Et
    araştıran bulur.. milli mücadelenin başlaması için zamanın padişahı atatürke 80 altın vermiş yokluk zamanında ve bütün ülke düşman işgali altında iken.ve gemiyle samsuna gitmiş atatürk.düşman işgali altında iken bir gemi kimsenin haberi olmadan nasıl çıktı karadenize o da düşündürücüdür..düşündürücü olan herşeyin tek başına atatürk e maledilmesi .bazı şeyleri hala tabu gibi saklıyolar.korkmayın açıklayın herkes bilsin sonuçta o da bizim tarihimiz.atatürkü her yıl anarız ama sıra silah arkadaşlarına gelince herkes suspus olur.kardeşim bu kadar büyük insanların hiç mi hatırı yok .milleti tarihine düşman yetiştirmeyin.
    Cevapla
  • kazanmakgaranti.tk 10 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa Armağan. Allah senden razı olsun.
    Cevapla
  • Yassı Kaya 10 yıl önce Şikayet Et
    Nutuk.... Kutsal bir kitap değildir.Bir siyasetçinin yazdığı bir siyaset kitabıdır.Tarihimizi Nutuktan ibaret sananlar büyük bir yanılgı içindedirler.Gerçeklerin zamanla ortaya çıkma gibi bir huyu vardır.
    Cevapla
  • SABIR SABIR 10 yıl önce Şikayet Et
    hakan türk bey. yanında pkk lı olduğundan şüphelendiğin birileri olsa sen nasıl kendini tehlikeye karşı korumak için çeneni kapalı tutuyor idiysen, ingiliz, fransız ve sair sömürgelerdeki müslüman ahalide o sebepten cihat çağrısına destek veremedi. ancak gizli gizli para topladı gönderdi. papalık nasıl bir işe yarıyorsa, halifelik te daha kuvvetli bir biçimde işe yarar bu gerçek nasıl görülmez. mustafa kemalin kendisini milletin nezdinde küçülten, çıktığı yerden indiren şey ezanı türkçeleştirmesi gibi uygulamalardır. bu hata bile tekbaşına lozanı örtmüştür.
    Cevapla
  • Abdullah Musaoğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Muhabbete devam. savaşta komutanlık yaptı peki bunun mükafatını almadı mı, yani millet olarak o komutana fazlasıyla diyetimizi vermedik mi o bir fakir ve bir yetimken onu zengin etmedik mi? fakir bir milletken çankaya köşkünü ona yapmadık mı, yatları katları ona vermedik mi, saraylarda o ölene kadar onu baş tacı etmedik mi, işbankasını onun emrine tahsis etmedik mi, triliyonluk bir servete kavuşmadı mı? ölene kadar cumhur başkanı olarak onu başımızda taşımadık mı, bütün memleketi onun heykel ve hatıraları ile caddeleri okulları hep onun isimi ile donatmadık mı, paranın üstünde hala onun resmi yok mu? o öldüğünde dünyanın en muhteşem kabrini onun için yapmadık mı, bütün ders kitaplarımızı anayasamızı onun ilke ve inklapları ile donatmadık mı? millet olarak, cumhur başkanı ettik, daha ne istiyorsunuz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vatandaşa önemli altın uyarısı: 'Kuyumcular bile satıyor'
İsrail'in savunma maliyeti dudak uçuklattı