Antalya Bilim Festivali başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Evrim: - "Festivalimizi Antalya'nın meşhur festivali gibi sürekli olmasını her sene daha çok katılımlı ve başarılı bir şekilde ilerlemesini temenni ediyorum"

Antalya Bilim Festivali başladı
Antalya Bilim Festivali başladı
GİRİŞ 09.06.2015 14:12 GÜNCELLEME 09.06.2015 14:12

Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği, "Antalya Bilim Festivali" başladı.

Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezinde düzenlenen festivale, Akdeniz Üniversitesi öğrencileri başta olmak üzere birçok lise, kurum ve kuruluşun bilimsel projeleri sergilendi.

Festival açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, bilimin korkulacak birşey olmadığını, eğlenceyle de ele alınabileceğini göstermek için bilim festivali düzenlediklerini ifade etti.

Antalya büyükşehir Belediyesinin projeleri arasında yer alan Büyük Bilim Merkezi'nin ilk adımını, bilim festivali ile atmayı hedeflediklerini belirten Evrim, ayrıca festivalde çok yararlı ve eğlenceli projelerle ziyaretçilerin keyifli bir zaman geçireceklerinin altını çizdi.

Evrim, festivalin Antalya'da gerçekleştirilen diğer festivaller gibi devam etmesini istediklerini kaydederek, "Festivalimizin Antalya'nın meşhur festivali gibi sürekli olmasını her sene daha çok katılımlı ve başarılı şekilde ilerlemesini temenni ediyorum" dedi.

Evden sera sulama sistemi

Festivalde, "Bilgisayarlı Sera Sulama Sistemi Projesi" büyük ilgi çekti. Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektronik Teknolojisi Programı öğrencileri Tolgahan Şimşek, İbrahim Karahan ve Uğur Kuzu'nun projesinde seraya ne miktarda ve ne zaman su verileceği evden bilgisayar ya da cep telefonu yardımıyla kontrol edilebiliyor.

Öğrencilerden Uğur Kuzu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bunun için bir bilgisayar programı geliştirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu proje üzerinde 8 aydır uğraşıyoruz. Diğer yapılan sulama sistemlerini inceledik. Onlar daha çok manuel sistem olarak kullanılıyor ve yerinde yapılıyor. Biz bunu geliştirdik, bilgisayarla otomatik hale getirdik. Sera sahibi evinden çıkmadan serasını 5 dakika veya 30 dakika sulama yapabilecek."

Festivalde Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr Memduh Sami Taner de çocuklara bilimin eğlenceli bir oyun olduğunu göstermek için su, gaz ve deterjan yardımı ile ateşin her zaman yakmadığını gösteren bir gösteri gerçekleştirdi.

Gösteride Taner, bir kabın içine su doldurarak biraz bulaşık deterjanı ve çakmak gazıyla bir karışım yaptı. Daha sonra kendi elini ıslatan Taner, karışımın içine elini koyup çıkardı ve çakmak yardımı ile yaktı. Bilim festivaline gelen çocuklar da gösterileri ilgiyle izledi.

Antalya Bilim Festivali 14 Haziran tarihine kadar açık kalacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'