Wikipedia'ya erişim engeli kaldırıldı

Wikipedia'ya erişimin engellenmesine ilişkin karar, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğince kaldırıldı.

Wikipedia'ya erişim engeli kaldırıldı
Wikipedia'ya erişim engeli kaldırıldı
GİRİŞ 15.01.2020 22:20 GÜNCELLEME 15.01.2020 22:24
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

 Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, Türkiye'de 29 Nisan 2017 tarihinden bu yana erişime kapalı olan Wikipedia’nın açılmasına yönelik kararı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) gönderdi.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Wikipedia’nın erişime kapatılmasını hak ihlali sayan kararının gerekçesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Wikipedia'nın kapatılmasının demokratik toplum düzeninin gereklerine uymadığı belirtilen kararda, Wikipedia'nın kapatılmasını haklı gösteren vahim nitelikte bir içeriğin olmadığı ifade edildi. AYM, gerekçeli kararını Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğine gönderdi. Hakimlik, Wikipedia’nın tekrardan erişime açılması kararını BTK’ya iletti.

Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin BTK’ya gönderdiği yazıda, “Anayasa Mahkemesi’nin 26.12.2019 tarihli kararı gereğince hakimliğimizin 29.04.2017 tarihli kararının kaldırılmasına, www.wikipedia.org adlı internet sitesine uygulanan erişim engelinin sonlandırılmasına, bu siteye tümüyle erişimin sağlanmasına, kararın yerine getirilmesi için bir örneğinin derhal Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na gönderilmesine karar verildi” denildi.

 

 

22.30'DA AÇILMASI BEKLENİYOR

Anayasa Mahkemesi'nin, Wikipedia'nın erişime kapatılmasını hak ihlali sayan kararının gerekçesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Böylece Wikipedia'nın yeniden erişime açılması için süreç başladı.

Wikipedia'ya erişimin engellenmesine ilişkin karar, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğince kaldırıldı. Karar BTK'ya gönderildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) İnternet Daire Başkanlığı, "çalışmaların sürdüğü ve resmi açıklama yapılacağını" kaydetti.

Wikipedia'nın saat 22.30 sıralarında açılması bekleniyor

 

YORUMLAR 18
  • wtf 4 yıl önce Şikayet Et
    vergi veriyormu bize vergi? TR de temsilciliği varmı? eğer bunlar yoksa anaysa mahkemesine başvurma hakkı verilmemeli. Vergi vermeyecen temsilciliğin olmayacak ama TR nin her türlü hak ve hukukundan yararlanacan ! Tabi vergi ve temsilciliğin olmadığını varsayarak yazıyorum lakin varsa hertürlü hak ve hukuku kullanabilir.
    Cevapla
  • namik. 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim için değişin birşey yok. Çokta tın.
    Cevapla
  • Halk 4 yıl önce Şikayet Et
    Açılmasına çok sevindim, gerçi her türlü kullanıyordum. Aklı selim karar için teşekkür ederim.
    Cevapla
  • bediratak 4 yıl önce Şikayet Et
    2 senedir erişim engelli bu sırada neden biz yerlisini yapamadık ki
    Cevapla
  • ''Potez 63'' 4 yıl önce Şikayet Et
    2 yıl içerisinde ''Herşey'' 'i içeren 6 milyon tane makale yazmak lazım. Bu tür bilgileri araştırıp onaylamak zaman ister. Aceleye getirmek araştırma etiklerine yanlıştır
    Cevapla
  • Birtürk 4 yıl önce Şikayet Et
    Çokmu önemli bir sitemi!
    Cevapla
  • Haldun 4 yıl önce Şikayet Et
    Okuyup araştırmayan için anlamı olmayan bir site. Elbette senin için de önemi yok, ne de olsa mağarada bu tarz şeylere gerek yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı