19 Nisan salı reyting sonuçları!

19 Nisan salı reyting sonuçları belli oldu. Dün akşamki reyting sıralamasının galibi kim? Birincilik koltuğuna kim oturdu? İşte sonuçlar...

19 Nisan salı reyting sonuçları!
19 Nisan salı reyting sonuçları!
GİRİŞ 20.04.2016 12:06 GÜNCELLEME 22.04.2016 17:09

Dün akşam ekrana gelen Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz reyting sıralamasında kaçıncı oldu? Dün akşam en çok izlenen program hangisi oldu? 19 Nisan salı reyting sonuçlarının sıralaması nasıl oldu? Survivor ünlüler gönüllüler yarışması kaçıncı sırada? Total ve AB sıralamasında zirvedeki koltuğa hangi program oturacak? TV kanallarının reyting yarışında 19 Nisan salı sıralaması nasıl oldu? Salı akşamlarının en güçlü rakipleri arasındaki reyting sıralamasına haberimizden ulaşabilirsiniz. 

Kanalların dizi reytinglerinin yanı sıra haber bültenlerinin arasındaki yarışı kim kazandı? Salı günün en çok izlenenleri arasında yer alan Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz haftalardır zirvedeki yerini koruyor. Aralarında yeni dizilerinde yer aldığı reyting sıralamaları gerçekleştirilen projelerin kalıcılığı açısından büyük önem arz ediyor.Peki bu haftaki sonuçlar nasıl olacak? Survivor ünlüler gönüllüler, Gecenin kraliçesi, Kış güneşi ve Hayat şarkısı dizilerinden dün akşam hangisi en çok izlendi. Reytinglerin Total ve AB sıralaması haberimizde..

Geçtiğimiz haftanın birincisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz bu hafta birinci olabilecek mi? Reytingleri düşüşte olan diziler yükselişe geçebilmiş mi? Geçtiğimiz hafta 24. olan Gecenin Kraliçesi kötü gidişatını değiştirebildi mi? Ana haber bültenlerinde birinci hangisi oldu? 19 Nisan 2016 Salı reyting sonuçları nasıl şekillendi? 19 Nisan 2016 Salı reyting sonuçlarında birinci kim oldu? 19 Nisan 2016 Salı reyting sonuçlarında gidişatı kötü giden diziler durumunu düzeltebildi mi? İşte reytingler... 

20 NİSAN REYTİNG SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

21 NİSAN REYTİNG SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Reyting Nedir?

Reytng, izleyici tercihlerine göre ortaya çıkan izlenme payının kanallara ve programlara paylaştırılması ile oluşan değerlendirmedir. Reyting değerlendirmesi kanallar ve reklam şirketleri adına TNS tarafından gerçekleştirilir. Ölçme işlemi yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve gizli tutulan reyting ölçme cihazları ile elde edilir. Reyting sonuçları, tüm gün boyunca izlenen programların listelenmesine imkan verir. Reyting sıralamasının amacı kanalların yayınlarına yön vermesi; reklam şirketlerinin ise çalışmalarına yardımcı olunmasıdır. Reyting değerlendirmesi sonucunda elde edilen sonuçlara göre kanallar ve reklam şirketleri yayınlarıyla ilgili planlamalarını gerçekleştirir. Televizyon kanalları reyting sonuçlarına göre yayınlarına yön verir. Buna göre sıralamada kötü sonuç alan program ya da dizilerin günü ve saati değiştirilebilir yada yayından kaldırılabilir. Reklam şirketleri ise reyting sıralamasına göre reklam vereceği kanal ve programı belirler. Buna göre sıralamalarda üst sıralarda olan kanal ve programlar her zaman ilk tercih olur.

Total ve AB grubu nedir?

Reklam şirketlerinin birinci önceliği reklamları hedef kitleye ulaştırmaktır. Bu nedenle reyting sıralaması yapılırken hedef kitlenin gruplandırılması amaçlanır. Bu gruplar, eğitim seviyesi ve gelire bağlı olarak belirlenmiştir. Toplamda 4 grup vardır. Bunlar: A/B, C1, C2 ve D/E. Bunların hepsinin toplamı ise TOTAL olarak adlandırılmıştır. Reklam şirketleri bu gruplara göre reklam ve hedef kitle eşleştirmesi yaparak hedef kitleye ulaşmayı amaçlar.
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MSB kaynakları: (İsrail-İran gerilimi) Muhtemel gelişmelere yönelik tüm tedbirler alındı
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...