Tarihçi Mısıroğlu'ndan ezber bozan açıklamalar

Türk tarihçi, yazar, şair ve hukukçu Kadir Mısıroğlu katıldığı bir televizyon programında Kemalizm, hilafet ve Milli Mücadeleyle ilgili ezber bozan açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 22.12.2012 13:07 GÜNCELLEME 22.12.2012 15:02
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Ünlü tarihçi Kadir Mısıroğlu a Haber'de yayınlanan Deşifre proramında Mehmet Ali Öneli'n sorularını yanıtladı. Mayaların kıyamet kehanetleri, cinler ve Kemalizmin konuşulduğu programa Mısıroğlu'nun Kemalizm, hilafet ve Milli Mücadeleyle ilgili sözleri damga vurdu. Programın bir diğer konuğu Araştırmacı Yazar Cihangir Gener'in Müslümanlara yönelik; ''müslüman devletlerin hepsi Batılılardan geri kaldı ve Kemalizm Türkiye'yi uygar ülkeler seviyesine çıkarma çabasında'' sözleri Mısıroğlu'nu çileden çıkarttı.

Kemalizmin İslam dinini reddettiğini belirten Mısıroğlu, Atatürk'le ilgili yazılmış bir kitabı göstererek, Atatürk'ün Kur'anı Kerim'deki Alak Suresi'ndeki bir ayete safsata dediğini hatırlattı.

MİLLET HALİFELER ARKASINDA SERSERİLİK ETMİŞ

Atatürk o mektupta ''millet kıtadan kıtaya halifelik, cihangirlik taslayan halifeler arkasında serserilik etmiş, diyor. Ve yine Sivas kongresindeki sözleri çok çarpıcı.

İSLAM DİNİ REDDEDİLDİ

Kemalizm İslam dinini reddetti. Atilla Oral'ın Sansürlenen Atatürk Mektubu kitabında biz öğrencilere İkra ( oku) safsatasını mı okutacağız diyor. Lise tarih kitabı yazılırken Türk Dil Kurumu bu bölümü  sansürleyip yayınlamadı.

Sen dini bir küpü devirir gibi devirmişsin, medresesini kapatmışın, tekkesini kapatmışsın, eğitiimin yasaklamış hocasını asmışsın, bayrağı haç olan bir milletin kanunu almışsın Müslüman bir millete...

Demokrasiye geçildikten sonra bizim İslami varlığımız bir küp gibi devirdiler. Biz şimdi çay kaşığıyla topluyoruz şimdi. 1930'da Mustafa Kemal Kur'anı Türkçeleştirip namazlarda okutmaya çalıştı mı çalışmadı mı? Yasin Suresi'ni Beyazıt Camii'nde makamla bakanların huzurunda okuttular. Öyleyse buna da karışılamaz.

HURAFELERE İNANANLAR KEMALİZM KURBANI OLDU

Şirince'ye gidip Maya takvimi gibi hurafelere inanlar Kemalizm'in zamanında bıraktığı tahribatın kurbanı oldular.

MİLLET KENDİ KENDİNİ KURTARDI

''Yunan harbi olamasaydı şöyle olurdunuz böyle olurdunuz. Atatürk bizi kurtardı sözleri doğru değil''. Böyle bir şey yok. Bunun adı Milli Mücadeledir. İstiklal harbi değil. Cidar-ı Milli'dir bunun adı. Millet kendi kendini kurtardı ve o başarı sonra bir kişiye mal edildi. Eskiyi kötülemek yeniyi ayyuka çıkarmak için yapılan mübalağaydı. Ne İstikla Marşı'na İstikla Marşı, ne de Yunan harbine istiklal harbi demek doğru değildir. Bunlar, ilah mesabesinde mit icat etmek için uydurulmuş safsatalardı.Bunların artık pazarı bitti. Bunların pazarını devam ettirmeye çalışanlar Ergenekonculardı onlar da hapiste.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 42
  • anti kemalist 8 yıl önce Şikayet Et
    Zaten tarih kitaplarinda atanizin sözde 50 yillikkahramanlıkları kadar ceddimiz osmanlının 600.. Yıllık tarihi okutulsaydi bu millet ataisinida ceddinide çok iyi bilirdi .. İslam olmadan bir yere varilamayyacagini anlamayan avrupanın renkli gösterişli laik düzenini bu millete cumhutiyet,inkilap die yıllarca yutturanlar İslami,kuranı deil batı kanunlarını, modalarini rehber edildikçe bu millet özüne kavusamaz...
    Cevapla
  • Burak YILMAZ 11 yıl önce Şikayet Et
    mısırlıoğlu belgelerle konuşuyor. diğerinin söyleyebildiği tek şey 'atatürk olmasaydı ... ' klişesi.
    Cevapla
  • nazim manav 11 yıl önce Şikayet Et
    cok enteresan, almanlar savas kaybetti koseyi dondu,biz savas kazandik ac kaldik.. bunda bir yanlislik var,dogrumu! almanya yerle bir oldu,sora aya cikti,biz kendimizi ayda saniyorduk meger yerin dibine girmisiz,derler ya ruyalar tersinden yorumlanirmis,
    Cevapla
  • Mustafa 11 yıl önce Şikayet Et
    bugunu niçin eleştirimiyorsunuz? . israili korumak için ülkene radar üssü kurulmadı mı?? füzeler yerleştirilmedi mi, ecnebi askerin bin türlüsü topraklarına yerleşmedi mi?? taa 1950 lerde bizzat adnan menderes tarafından küçük amerika olacağız diye incirlik üssü açılmadı mı? turgut özal sayesinde abd çıkarı için çekiç güç vs izin verilmedi mi? abd nin bir ricası için korede yüzlerce şehit vermedik mi? ne işimiz vardı oralarda? şimdiye kadar tüm sağ iktidarlar abd güdümünde bu ülkenin içine etmedi mi? sözde dünyaya kafa tutuyorduzda 2002 den beri abd için söylenmiş tek bir eleştiri duydunuz mu? aksine ıraktaki amerikan askerleri için dua etmedik mi? o dönem en azından savaşılmış kazanılmış bir şeyler elde edilmiş. elin fransızı italyanı savaştan çıkmış senin antepin için bir savaşı daha göze alır mıydı tabiki çekilecek karşısında savaş kazanmış bir ordu var. istiklal harbi kazanılmasa anadoludan çekilirmiydiler??
    Cevapla
  • şükrü ğüvenç 11 yıl önce Şikayet Et
    bilen biliyor. yav alah aşkına sadece bir düşünelim mısırlı oğlu haklı değilmi buğün ıraka afganistana daha adını sayamadığım çok devletin iktidarlarını yıkıp yerine dünyayı sömüren düzenin şefleri iktidara gelmemişmidir giderkende öyle elemanlarını yıkıp kurdukları devletn başına getirip gitiler bizde petrol yoktu insan gücü vardı sömürdüler inşalh bu millet savaşını verrek kendini kurtardı ekonomik savaş vererek kalkınmayıda yapacaktır ALLAHın izni ile
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!