Muhteşem Yüzyıl'a muhteşem ayar!

Muhteşem Yüzyıl'la başlayan tartışmalara nokta konuluyor. Yeni düzenlemeyle tarihi şahsiyetlerin hayatı alay konusu yapılamayacak.

Muhteşem Yüzyıl'a muhteşem ayar!
Muhteşem Yüzyıl'a muhteşem ayar!
GİRİŞ 08.02.2013 10:57 GÜNCELLEME 08.02.2013 10:57
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Muhteşem Yüzyıl' çıkışının ardından tarihî şahsiyetler ve vakalar koruma altına alınıyor.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) bu konudaki yeni kararları netleşmeye başladı. AK Parti Milletvekili Oktay Saral'ın tavsiyesiyle olgunlaşan, "kırmızı çizgiler" Bekir Bozdağ'a bağlı Başbakan Yardımcılığı tarafından 15 Ocak 2013 tarih ve 59 sayılı yazıyla RTÜK'e iletiliyor. Yapılan değişiklik, RTÜK Kanunu'nun 'Yayınların, milli ve manevi değerlere aykırı olamayacağını' içeren 8. maddesinin 1. fıkrasının 'f' bendine eklenecek düzenlemeyi öngörüyor.

Buna göre; "Toplum tarafından kabul görmüş milli ve manevi değerlere, şahsiyetlere, tarihi vakalara; aşağılayıcı, küçük düşürücü, alay eden, çarpıtan nitelikte muhteviyat'a artık dizilerde yer verilemeyecek." Bu tür yayınlarda ilk etapta uyarı olmaksızın 'para cezası', daha sonra da idari yaptırımlar devreye girecek. Düzenlemenin RTÜK tarafından olgunlaştırılarak Meclis'e gönderilmesi bekleniyor.

YORUMLAR 11
  • mert 11 yıl önce Şikayet Et
    secimlere yaklasiyoruz - ön calismalar. simdiye kadar nerdeydiniz? elleriniz ve akliniz armut mu topladi ? hadi canim sende...
    Cevapla
  • Sütçü İmamın Torunu 11 yıl önce Şikayet Et
    sadece bu mu. fox'un harem'i de aynı şekilde yalan yanlış bilgilerle komedi ayağına tarihimizle padişahlarımızla devlet büyüklerimizle alay ediliyor.
    Cevapla
  • azraaa 11 yıl önce Şikayet Et
    ''muhteşem yüzyıl'' da yaşananların gerçeğe çok yakın olması?. zira tarihte kanlar akmış. binlerce cariye öldürülmüş! paşalar, şehzadeler, kardeş ve taht kavgaları... bence dizi kurgu da olsa inanılmaz başarılı gidiyor. madem tarihte yaşananların bir kısmı ve haremde sayarda yaşananlar kayıt altına alınmamış.. e ozaman ne malum ''muhteşem yüzyıl'' da yaşananların gerçeğe çok yakın olması?
    Cevapla
  • azraaa 11 yıl önce Şikayet Et
    tarihte olanları cümle alem biliyor. binlerce roman var ozaman onlarıda kaldıırn..... tarihte olanlar... padişahlar kendi oğullarını, kardeşler birbirlerini, kadın sultanlar ve valide sultanlar arasında dönen entirikaların hepsi gerçek değil mi? neyi kimsen saklıyorlar! takmışlar ''muhteşem yüzyıl'' dizisine... neden artı yönünden bakmıyorlar! bu dizi sayesinde tarihe ilginin arttığını, binlerce tarihi kitap ve romanların okunduğunu, osmanlıyı her kaynaktan araştıran insanları, nasıl göz ardı edebiliyorlar... bu dizi zamanından önce kalkarsa eğer yazık olur... emeğe, yurtdışında bile gösterilen bu diziye yazık olur... tarihi karakterlerin hiç birisine bence alay edilmiyor. hatta ''muhteşem yüzyıl'' dizisinde, kurgular bile daha hafif!...
    Cevapla
  • Hakan 11 yıl önce Şikayet Et
    yani bu ülkede başbakanda olmasa. yani bu ülkede başbakanda olmasa tarihimiz bile elden gidiyor .o kadar yönetici var illa herşeyi başbakan mı düzeltecek anlamış degilim. neyse tşk rtük
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya İsrail'e bilendi! Türkiye'nin uyguladığı ambargo domino etkisi yaratabilir!
ABD Başkanı Biden'dan son dakika tarihi Gazze itirafı! İsrail'le ipleri kopardı