Karabük'te feci kaza: 68 yaralı

Karabük'ün Eskipazar ilçesinde iki yolcu otobüsünün çarpışması sonrası aralarında çocuklarında olduğu 68 kişi yaralandı

GİRİŞ 23.09.2016 05:38 GÜNCELLEME 23.09.2016 09:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre, kaza saat 01.30 sırlarında İstanbul'u Karadeniz'e bağlayan D-100 Karabük - Çankırı Karayolu İsmetpaşa bölgesinde meydana geldi.

İddiaya göre Samsun'dan Bursa'ya gitmekte olan Naim P. İdaresinde 55 TE 550 plakalı otobüs Eskipazar ilçesine bağlı İsmetpaşa bölgesinde yakıt almak için kavşakta beklediği sırada, plakası alınamayan bir TIR çarparak kaçtı. 

68 YOLCU YARALANDI

TIR'ın çarpmasıyla birlikte ana yolda dönen yolcu otobüsüne bu kez İstanbul'dan Tokat istikametine gitmekte olan Ali C. yönetimindeki 81 DB 532 plakalı yolcu otobüsü çarptı. Kazada her iki otobüste aralarında çocuklarında bulunduğu toplam 68 yolcu yaralandı. Kaza sonrası olay yerine UMKE ve çok sayıda ambulans ile AFAD ekipleri sevk edildi.

Yolcu otobüslerinde bulunan yaralılardan 7'si Gerede Devlet Hastanesine, 33'ü ise Karabük ve Safranbolu'da bulunan hastanelere sevk edildi. Durumları hafif olan ve hastaneye gitmek istemeyen 28 yolcu ise olay yerinde sağlık ekipleri tarafından tedavi edildi.

Eskipazar Kaymakamı Murat Irgatoğlu ve İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever kaza sonrası olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Kaymakam Irgatoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, iki otobüsten birinin yakıt almak için dönüş yaptığı sırada meydana gelen kazada 40 kişinin yaralandığını 28 yolcuyu ise olay yerinde misafir ettiklerini, Gerede'ye gönderilen bir yaralının durumunun ciddi olduğunu söyledi.

Otobüs şoförü Ali C., yakıt almaya girmek için karşı yola geçmeye çalışan otobüse TIR'ın çarpıp kaçtığını daha sonra ise kendi otobüslerinin ise duramayarak otobüse çarptığını söyledi.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatırken, kapanan D-100 karayolunda ulaşım yan yoldan sağlandı.

İHA

YORUMLAR 1
  • can 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah acil şifalar versin...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Konya Büyükşehir ve Karatay Belediyesi’nden tarihi proje
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!