Çankırı'da iki tren çarpıştı: 2 ölü, 9 yaralı

Çankırı’nın Korgun ilçesine bağlı İldız mevkiinde, yük treni ile bir yolcu treni çarpıştı. Kazada, 2 kişi öldü, 9 kişi de yaralandı.

GİRİŞ 14.09.2012 11:25 GÜNCELLEME 14.09.2012 14:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çankırı'dan Kurşunlu istikametine gitmekte olan Devlet Demir Yolları işçilerinin bulunduğu tren (iş otosu) karşı yönden gelen ve içerisinde karşı yönden gelen tren çekicisi ile çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle yan yatan yolcu treninin adlında kalan işçilerden İhsan Özdemir ve kimliği henüz açıklanmayan bir diğer işçi hayatını kaybederken, 9 işçi de yaralandı. Kazanın ardından Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Yaralı işçiler olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Çankırı Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazada hayatını kaybeden işçilerden İhsan Özdemir'in cenazesi ise Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerinde yaptığı incelemenin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

TCDD'den kazayla ilgili soruşturma

TCDD, Çankırı Ildızım İstasyonu girişinde meydana gelen tren kazası ile ilgili soruşturma başlattı. İlk belirlemelere göre iş otosunun istasyonda tek lokomotifi beklemesi gerekirken, beklemeden yola çıktığının yol açtığı belirtildi.

TCDD'den konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 08.45'te Çankırı Ildızım İstasyonu girişinde; Karabük yönüne gidecek olan iş otosunun karşı yönden gelerek Çankırı'ya gidecek olan tek lokomotifin yoluna girdiği belirtilerek, "İlk belirlemelere göre yol bakım otosunda bulunan İhsan Özdemir adlı yol bakım işçimiz olay yerinde hayatını kaybetmiştir. Olayda 10 işçimiz yaralanmıştır. Yaralılar olay yerine gönderilen ambulanslarla Çankırı Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alınmışlardır. Olaydan hemen sonra TCDD Kaza Araştırma ve Soruşturma Ekibi olay yerine intikal etmiştir. Olayla ilgili Çankırı Cumhuriyet Savcılığı inceleme başlatmıştır. İlk belirlemelere göre otonun istasyonda tek lokomotifi beklemesi gerekirken, beklemeden yola çıktığı tespit edilmiştir. Konuyla ilgili gerektiğinde yeni bilgi paylaşımı yapılacaktır." denildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • emre ayhan 11 yıl önce Şikayet Et
    allah rahmet eylesin. ölen vatandaş çankırı aşağıpelitözü köyünden ihsan özdemir ağır yaralılar aynı köylü demiryolu işçisi satılmış ay, erol bülbül,arif özdemir, ve ismini öğrenemediğim 7 kişi daha var. genelde bu köylü eskiden kaza yapan treni bu köyün insanları kendi imkanları ile kaldırıp yaralıları kurtarmışlar bunun için köyün hepsi demiryoluna işçi olarak alınmış.diğer yaralılar da bu köylü hepsi akraba isminin yılmaz olduğu ve soyadını bilmediğim bir işçi daha vefat etmiş başka haber gelirse yazarım.ölenilerin ailelerine başsağlığı yaralılara acil şifalar diliyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması