Harun Kolçak son sağlık durumu! Kötü haber (04.07.16)

04 Temmuz pazartesi günü itibariyle gündeme gelen Harun Kolçak'ın sağlık durumu nasıl? Harun Kolçak ile ilgili açıklama var mı? İşte Harun Kolçak son dakika sağlık durumu açıklamaları

Harun Kolçak son sağlık durumu! Kötü haber (04.07.16)
Harun Kolçak son sağlık durumu! Kötü haber (04.07.16)
GİRİŞ 04.07.2016 11:45 GÜNCELLEME 04.07.2016 11:49
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Yoğun bakıma alınan ve durumu kritik olan Harun Kolçak durumu nasıl? Harun Kolçak sağlık son durumu ve tüm detayları haberimizde...

DURUMU AĞIRLAŞTI

Ünlü sanatçının prostat kanseri nedeniyle ameliyat olduğu, ameliyat sonrası bağırsaklarından enfeksiyon kaptığı ve bu yüzden durumunun ağırlaştığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"25. sanat yılı projesi için birlikte çalışmaya başladığımız değerli sanatçı abimiz Harun Kolçak, bir süredir mücadele ettiği rahatsızlıktan dolayı dün gece acil olarak hastaneye kaldırıldı ve yapılan müdahalelerin bir parçası olarak ciddi bir operasyon geçirdi. Yoğun bakımda tedavisi devam eden sanatçımızın sağlık durumu hakkındaki gelişmeleri sizlerle paylaşacağız. Kendisine acil şifalar diliyor,bir an önce iyileşmesini temenni ediyoruz. Gelişmelerle ilgili sosyal medya yazılarından daha sağlıklı bilgilendirme için lütfen bizimle temasa geçiniz."

ONUR AKAY İDDİALARI YANIT VERDİ

Onur Akay, Harun Kolçak’ın sağlık durumu hakkında Twitter'da sevindirici bir açıklama yaptı. Akay, “Harun Kolçak'ın durumunun iyi olduğunu öğrendim. Ölümcül bir durum yok ortada. Sadece rahatsızlığı yeniden nüksetmiş. Acil şifalar dilerim.” dedi.

Harun Kolçak’ın sağlık durumuyla ilgili babası Eşref Kolçak açıklama yapmıştı.

Eşref Kolçak, "Dün Şişli Etfal hastanesine kaldırıldı, durumu çok ağır" demişti.

EŞRAF KOLÇAK: OĞLUM ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Harun Kolçak'ın babası Eşrak Kolçak Renkli Sayfalar programına telefonla bağlandı. Baba Kolçak, oğlunun sağlık durumunu anlattı: "Bütün sevenlerimize bütün kalbimle teşekkür ediyorum. 1-2 saat önce bana hastaneden telefon ettiler. Güzel gelişmeler başlamış. Eminim ki doktorlarımız en hassas şekilde gereken ilgiyi gösteriyorlardır. Ölümden döndü dersem yalan olmaz. İlk konuşmalarımızdaki doktor 'hastaneye gelmemiş olsaydı ameliyata dahi yetişemezdik' dedi. Sağolsun bütün arkadaşları hastanede, hiç yalnız bırakmadılar. Bütün kalbimle sevenlerimizden rica ediyorum dualarını bizden eksik etmesinler. 'Eşref Abi seni aldıralım' dediler. 'Ben İstanbul'a gelebilecek durumda değilim' dedim. Kalbime pil ve stent taktılar. Tek hayat ağacım oğlum oldu benim. Eşimi kaybedeli 6 yıl oldu. Benim tek dayanağım oğlum. Lütfen beni haberdar edin dedim. Telefon ettim cevap vermedi. Arkadaşlarından birini aradım. 'Harun'u arıyorum cevap vermiyor' dedim. Eve gitmişler, oğlan komada. Önce Şişli Etfal'e götürmüşler. Orada ameliyatını yapmışlar. Şimdi Maslak'ta özel bir hastenede. Sevenlerinin dua ettiğinden hiç şüphem yok."

TEKRAR AMELİYATA ALDILAR

Aniden fenalaşarak hastaneye kaldırılan ve yoğun bakıma alınan Harun Kolçak hakkında yeni bilgiler var. Son olarak tedavi gördüğü hastanenin başhekimi Dr. Cengiz Bavbek, Kolçak’ın sağlık durumuna ilişkin, "Harun Kolçak, hastanemize ağır septik şok tablosunda getirilmiştir. Yapılan tetkik ve incelemelerde, mevcut lokal ileri tümör zemininde gelişen enfeksiyon nedeniyle genel durumun bozulduğu tespit edilmiş olup, acil bir şekilde ameliyata alınmıştır. Yapılan cerrahi müdahale sonrası, hastamızın halen hastanemiz yoğun bakım ünitesinde takip ve tedavisi devam etmektedir." ifadelerini kullanmıştı.

Harun Kolçak'ın yakın arkadaşı da dua isterken Kolçak'ın durumunun fenalaştığı bilgileri sosyal medyada dolaşıyor. Bu bilgi doğrulanmamasına rağmen Harun Kolçak'ın ameliyattan sonra durumunun iyiye gittiği yönünde herhangi bir açıklamanın gelmemesi sevenlerini üzüyor...

"HER SÖYLENENE GÖZÜYLE TEPKİ VERİYOR"

 Müzik dünyasında ünlülerin menajerliğini yapan Aras, "Yeni albüm çıkaran Işın Karaca, röportajlarını dahi orada alıyor. Hastaneden bir an olsun ayrılmadı. Dün dördüncü ameliyatını geçirdi. Sibel Benekli ve Işın dün odaya girip görmüşler. Bilinci açıkmış ve duyuyormuş, ama cevap veremiyormuş. Her söylenene gözüyle takip ederek tepki veriyormuş" ifadelerini kullandı.
 
Özgür Aras, yaklaşık 1,5 ay önce mesane ve prostat kanseri nedeniyle tedavi gören ünlü şarkıcıyı yalnız bırakmayan isimlere teşekkür ederek, "Herkes hastanede bir ümit bekliyor. Ancak bu hastalığın ne olacağı belli değil. Allah'tan ümit kesilmez. Dualarımız onunla olsun. Hastanede beklemek çok kötü bir histir. Hepsinden Allah razı olsun" dedi.

harun-kolçak-kimdir-6456

HARUN KOÇAK KİMDİR?

Harun Kolçak, sanatçı bir ailenin tek çocuğu olarak İstanbul’da dünyaya geldi. Babası Eşref Kolçak‘ın ünlü bir sinema sanatçısı olması, sanatla içiçe büyümesine neden oldu. Müziğe olan ilgisi çok küçük yaşlarda başladı. Saint Benoit Fransız Erkek Lisesi’nde ortaöğrenimine devam ederken bas gitar çalmayı öğrendi.

Profesyonel müzik yaşantısına, Erkin Koray ile çalışarak başladı. 1978 yılında Rıza Silahlıpo’da Ritm 68 Orkestrasına bas gitarist olarak katılan Harun Kolçak, askerlik dönüşü caz müziğine yöneldi. Bu dönemde Aydın Esen, Neşet Ruacan, Nükhet Ruacan, Erol Pekcan gibi ünlülerle çalışan ve deneyimini artıran sanatçı, bir çok ünlü ismin de yer aldığı Onno Tunç Orkestrası‘na katıldı. Burada, yedi yıl boyunca bas gitaristlik, vokalistlik ve solistlik yaptı. Orkestranın dağılmasının ardından bir süre vokalist olarak çalıştı. Bu arada, 1987 yılında katıldığı ve birinci olduğu yerel bir şarkı yarışmasında yaptığı düet ile büyük beğeni topladı.

Harun Kolçak’ın çıkış yapması 1991 yılında Onno Tunç ile ortak yaptıkları “Gir Kanıma” isimli albümle oldu. Bu büyük çıkıştan sonra müzik tarihine adını onaylamasına neden olan ikinci albüm “En Büyük Aşk” takip etti. Onno Tunç’un vefatından sonra İskender Paydaş ile çalışmaya başlayan sanatçı “En Büyük Aşk”, “Derman Olayım”, “İnsan Gülerken Ağlar” gibi bir çok parçada beraber çalıştı. Daha sonra 1995 yılında “Yanımda Kal” adını taşıyan üçüncü albümünü müzikseverlerin beğenisine sundu. Albümde çoğunun söz ve müziği Harun Kolçak’a ait on şarkı yer aldı. Düzenlemelerini İskender Paydaş’ın yaptığı albümden iki şarkının söz ve müzikleri Adnan Ergil imzasını taşıyordu. “Korkuyorum”, “Dualarım Yoluna” ve “Yanımda Kal” gibi şarkılar unutulmaz Harun Kolçak şarkıları arasında yerini aldı.

Harun Kolçak, üç yıl sonra 1998 yılunda çıkardığı dördüncü albümünde bambaşka bir görünümle çıktı. “Teslim Oldum” adını taşıyan albümde, kendi çizgisinin yanı sıra pop-rock tarzının öne çıktığı dikkatleri çekti. Albümde yine kendi söz ve besteleri ağırlıkta olmakla birlikte İskender Paydaş, Eda Özülkü, Metin Özülkü, Eser Taşkıran, Günay Çoban gibi isimler de yer aldı. “Günahım Boynuna” albümün çıkış parçası olurken, sözlerini Sezen Aksu‘nun, bestesini Uğur Başar‘ın yaptığı “Yeniden” adlı parçayı Aşkın Nur Yengi ile birlikte seslendirdi.

2000 yılına gelindiğinde Harun Kolçak’ın “Yaşasın” adlı albümü müzik marketlerdeki yerini aldı. Sanatçı bu albümde eser düzenlemeler için Emre Irmak ile çalışırken kendi bestelerinin dışında diğer parçalarda da Şehrazat, Günay Çoban, Ümit Sayın, Ercüment Vural gibi değerli insanlarla beraber çalıştı. Bu albümde “Yaşasın”, “Kal Benimle”, “Derbeder Sevdalı” ve “Rüyalar” öne çıkan parçalar oldu.

Harun Kolçak’ın, ulusal düzeyde kazandığı birçok ödülün yanı sıra bir de yurtdışı başarısı bulunuyor. 1996 yılında Litvanya’da 13 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen “Müzikos Festivalis Nerinos Vasara 96” yarışmasında ülkesini başarıyla temsil ederek En İyi İkinci Şarkıcı seçildi. Müziğe bir süre ara veren sanatçı 2006 yılında “Müzisyen” adlı albümü ile müzik dünyasına iddialı bir dönüş yaptı.

Harun Kolçak, vejeteryan, hayvansever ve doğa tutkunu biri olarak tanınmakta. İnsanları duyarlı hale getirmek misyonunu üstlenen sanatçı, aktif olarak pek çok faameditasyon, parapsikoloji ve zen-budizm ile de yakından ilgilenmektedir.

Müzik Albümleri;

Beni Affet (1991)

En Büyük Aşk (1993)

Yanımda Kal (1995)

Teslim Oldum (1998)

Yaşasın (2000)

Müzisyen (2006)

Yeniden Doğuyorum (2012)

 

YORUMLAR 16
  • Kemal 7 yıl önce Şikayet Et
    Harun Kolçak abi ben sizin parçalarını dinleyerek ağladım hüzünlendim sizi çok seviyorum allah şifa versin size birşey olmasın
    Cevapla
  • Yyu 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu onur akay kim ya, başka işi yok mu
    Cevapla
  • salih 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah acil şifalar versin.
    Cevapla
  • demir 7 yıl önce Şikayet Et
    budha demek istemisindir sanirsam
    Cevapla
  • moğaluri 7 yıl önce Şikayet Et
    Boyuk adammış. Başka işiniz yok mu?
    Cevapla
  • rumuz 7 yıl önce Şikayet Et
    zaten bizim sanatçı, şarkıcı dediğimiz kişilerin %90 civarı ecnebi ve dönmelerden oluşuyor. Siyasilerde öyle....
    Cevapla
  • sinan 7 yıl önce Şikayet Et
    kitabın ortasından konuşmuşsun ;)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi