NASA'dan flaş açıklama: Yalnız değiliz

Samanyolu Galaksisi'nde 100 milyon gezegen olduğunu belirten NASA, "İnsanlık evrende yalnız olmadığımızı 20 yıl içerisinde anlayacak" dedi.

NASA'dan flaş açıklama: Yalnız değiliz
NASA'dan flaş açıklama: Yalnız değiliz
GİRİŞ 16.07.2014 23:42 GÜNCELLEME 16.07.2014 23:42
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

NASA'da görev yapan gökbilimciler dün ABD'nin başkenti Washington'da bir basın toplantısı düzenledi.

Uzayda yaşam olup olmadığını araştırmak için son teknoloji teleskoplardan faydalanılacağını belirten gökbilimciler, evrende yaşam belirtilerini araştıracak bir uydunun da 2017'de fırlatılacağını duyurdu.

NASA yönetimi ve gökbilimciler, Hubble, Kepler ve Spitzer Uzay Teleskobu’nun da dahil olduğu kara ve uzayda konuşlandırılmış teknoloji sayesinde evrende, yaşamın en büyük kanıtı sayılan suyun varlığının kesin olarak tespit edileceğini iddia etti. NASA'ya göre, önümüzdeki 20 yıl içerisinde uzayda yaşam olduğunu insanlık öğrenecek.

''DÜNYAMIZI SONSUZA KADAR DEĞİŞTİREBİLECEK...''

Baltimore merkezli Uzay Teleskobu Bilim yöneticisi ve Webb Uzay Teleskobu bilim insanı Matt Mountain, "5 yıl önce etrafımızdaki yıldızların yüzde 10 ile 20’lik kısmının Dünya büyüklüğünde ve yaşanılabilir olduğunu bilmiyorduk. Şimdi ise, dünyamızı sonsuza kadar değiştirebilecek bir fırsat avuçlarımızın içinde" dedi.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Gezegen Bilim Profesörü Sara Seager da, "Çok yakın bir gelecekte insanlar, yıldızların Dünya gibi gezegenlerinin olduğunu söyleyecek. Astronotlar da, Samanyolu Galaksisi’ndeki her bir yıldızın en az bir gezegeninin olduğu görüşünde" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 5
  • SessizMuhendis 9 yıl önce Şikayet Et
    Yalniz degiliz.... Bizim Mahallede kedi - kus felan var.. Insan irki ise asla politika-savas vb gibi sebeblerden dolayi baska gezegenleri kesfedemeyecek.
    Cevapla
  • Abdullah IŞIK 9 yıl önce Şikayet Et
    bu nasa. bir flaş açıklama yaptıysa, kesin birşeyleri örtbas etmek için insanların dikkatini dağıtmak istiyordur...
    Cevapla
  • erdal 9 yıl önce Şikayet Et
    biz 1500 yildir biliyoruz . alemlerin efendisi bosuna demiyoruz bide kur an da biz dunyayi demiyor hep biz dunyalari yarattik diyiyor simdi tek sorun su o dunyalarda yasiyan seyler bizim dunya ile kiyaslar isek hayvan mi yoksa insan gibi yada daha ust model i bisey mi bana gore uzayli denen seyler zaman mekan bilmezligi icinde bulunan insanlar yani ya bizim gecmisimiz yada milyonlarca yil sonraki halimiz amma uzayda bugun u beraber yasiyoruz karisik bi mesele yani cunku bana gore yaradan 1 tur insan yaratti 2 tur degil uzayli da buyuk ihtimal bizim gelecek nesillerimiz
    Cevapla
  • Hüseyin Er 9 yıl önce Şikayet Et
    Uyanında balığa gidelim. Yüzlerce yıldır yerde ve gökte yaratılandan bahsediyoruz siz hala 20 yıl içinde yalnız olmadığımızı anlayacağız diyorsunuz le olum neyin kafası bu iman edin artık iman edinde kurtulun.
    Cevapla
  • Murat Turk 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz Biliyoruz. Biz yanlız olmadigimizi 1500 yildir biliyoruz Peygamberimiz Alemleri Bize bildirmiş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar