170 yıl önceki patlama kaydedildi

Bilim insanları, Samanyolu Galaksisi'nin en parlak ve büyük yıldızlarından Eta Carinae'de 170 yıl önce meydana gelen patlamaları kaydetti.

170 yıl önceki patlama kaydedildi
170 yıl önceki patlama kaydedildi
GİRİŞ 02.07.2019 15:22 GÜNCELLEME 02.07.2019 15:23
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD'nin Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Hubble teleskobu tarafından kayda alınan, Dünya'ya 7 bin 500 ışık yılı uzaklıktaki süper kütleli dev yıldız Eta Carinae'deki 170 yıl önceki patlamaların fotoğrafını paylaştı.

 

 

Ölmekte olan, ilk kütlesinin güneşin 150 katı büyüklüğünde olduğu tahmin edilen Eta Carinae sisteminde 1840'ta başlayan ve hala devam eden patlamalarda yayılan gazlar kırmızı, mavi ve beyaz renklerde parlıyor.

Diğer yandan bilim adamları, patlamaya dair fotoğraflarda yeni bir gaz da keşfetti.

 

 

Arizona Üniversitesinden Nathan Smith, patlamalar sırasında çok büyük kütlede bir ılık gaz ortaya çıktığını, bu gazın yıldızı çevreleyen maddeyle karışmadığını, normalde boşluk olması beklenen yerde bulunduğunu belirtti.

YORUMLAR 4
  • emin 4 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl oluyorda 7, bin 5, yüz ışık yılı uzaktaki patlama 170 yılda dünyaya ulaşıyor patlamanın görüntüsü ışıktan hızlımı. İi?
    Cevapla
  • tarık 4 yıl önce Şikayet Et
    aradaki mesafeden dolayı görüntünün bize gelmesi zaman alıyor uzayda ışık hızında ki nesneleri kendi zaman dilimimizle karşılaştıramayız ( en yakın yıldızın parlaklığının bize gelmesi 8-10 yıldan fazla sürüyor )
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir gariplik var, evet.
    Cevapla
  • 123 4 yıl önce Şikayet Et
    Teleskoplarımız bize ulaşmayan görüntüleri göre biliyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı