Mercedes alev aldı, 54 kişi ölümden döndü!

Bursa'dan, İstanbul'a gitmekte olan Mercedes marka yolcu otobüsü alev aldı. Yolcular, araçtan son anda inerek canlarını kurtardı. Dumandan etkilenen iki yolcuya ambulansta müdahale edildi.

GİRİŞ 20.08.2013 13:46 GÜNCELLEME 21.08.2013 01:24

Otobüsteki alevler rüzgarında etkisiyle yolkenarındaki çalılıkları tutuşturdu. Kaza nedeniyle Bursa-İstanbul karayolu bir saat trafiğe kapatıldı.

Marmaris'ten aldığı 54 yolcusu ile İstanbul'a gitmekte olan, Yavuz Tahan'ın (45) kullandığı 34 JYJ 76 plakalı yolcu otobüsü, Orhangazi-Yalova yolu üzerinde bulunan Süpürgelik Mevkii yakınlarında, yanmaya başladı. Karşı yönden gelen araçların yaptığı ikaz sonucu araçtaki yangın fark edildi. Yol kenarına çekilen otobüsteki yolcular hemen indirilip uzaklaştırıldı. Kısa sürede otobüsün içersini kaplayan alevlere ilk müdahale yolcuların, diğer araçlardan aldıkları yangın söndürme tüpleriyle yaptılar. Daha sonra Yalova ve Orhangazi'den gelen itfayie araçları yangını söndürürken, rüzgarın etkisiyle yol kenarındaki çalılıklara sıçrayan alevler kısa sürede söndürüldü. Bu sırada yangından etkilenen iki kişi ile korkudan fenalaşan bazı yolculara, olay yerine sevk edilen ambulanslarda müdahale edildi.
Yolcular, çağrılan bir başka otobüs ile İstanbul'a hareket ederken, kullanılamaz duruma gelen otobüs ise çekici ile karayolundan kaldırıldı.

Bursa-Yalova karayolunun uzun süre trafiğe kapanmasına neden olan kazayla ilgili soruşturmaya Orhangazi Cumhuriyet Savcılığ'nca başlandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...