Bursa cayır cayır yanıyor

Bursa'nın Osmangazi İlçesi'nde bulunan ormanlık alanda yangın çıktı.

GİRİŞ 29.08.2015 21:33 GÜNCELLEME 30.08.2015 09:25
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Bursa'nın Osmangazi İlçesi'ne bağlı Aksungur Köyü'nün üst kısmındaki ormanlık alanda 17.30 sıralarında başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Aşırı rüzgar nedeniyle alevler köyün çevresini sararken bölgeye 3 ayrı arazöz ile birlikte söndürme helikopteri sevk edildi. 

"YANGIN BİR ANDA BÜYÜDÜ"

Aksungur Köyü muhtarı Recep İlhan, yangının çıkış nedeninin bilinmediğini belirtip"Yangın bir anda büyüdü. Köy halkı olarak biz de tankerlerle müdahale ediyoruz, ancak aşırı duman ve rüzgar nedeniyle yaklaşmıyoruz. Umarım biran önce söndürülür" dedi. 

YERLEŞİM BÖLGELERİ TEHDİT ALTINDA

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, kırsal alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, merkez Osmangazi ilçesine bağlı Aksungur ve Gündoğdu, Mudanya ilçesinin Göynüklü ve Çağrışan mahallelerinin kırsal kesimindeki yerleşim birimlerini tehdit etmeye başladı. 

Çağrışan Mahallesi'ndeki caminin minaresinden zaman zaman ormanlık alanlara yakın evlerin boşaltılması için anons yapıldı. Olası tehlikelere karşı evlerinin çevresini ıslattıkları gözlenen mahalleliler, meydanda toplandı.

Başta Orman Bölge Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ekipler, söndürme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu arada, Bursa Valisi Münir Karaloğlu da Çağrışan Mahallesi'ne gelerek yetkililerden bilgi aldı. 

VALİDEN AÇIKLAMA: MALESEF HENÜZ KONTROL ALTINA ALAMADIK

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Karaloğlu, mahalle meydanındaki Çağrışan Köyü Ergin Spor Kulübünün lokalinde gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 17.30 civarında Mudanya ilçesi Göynüklü Mahallesi ile Osmangazi ilçesi Gündoğdu Mahallesi arasında yangın ihbarı alındığını ve yangına ilk müdahalenin orman itfaiye ekibi tarafından yapıldığını söyledi. 

Özellikle poyrazın sert esmesi yüzünden yangının hızlı bir şekilde ilerlediğini belirten Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Yangın şu anda devam ediyor. Göynüklü ve Çağrışan mahallelerinin yerleşim alanlarını da tehdit eder hale geldi. Şu anda yangına 27'si orman itfaiyesi, 31'i Büyükşehir itfaiyesi ve ilçelerden, çevre illerden gelen itfaiye araçları olmak üzere toplam 58 araçla müdahale etmeye çalışıyoruz. Maalesef yangını hala kontrol altına almış değiliz, kontrol altına almaya çalışıyoruz." 

"5 HEKİKOPTER BURSA'DA HAZIR"

Karaloğlu, yangın ihbarı alındıktan sonra helikopterlerle havadan müdahale edildiğini belirterek, “Ancak havanın kararması dolayısıyla helikopterleri ve söndürme uçaklarını kullanamıyoruz. Şu anda 5 helikopter Bursa'da hazır bekletiliyor. Gün ağarmasıyla beraber helikopterle de müdahaleye başlayacağız. Ankara'daki söndürme uçaklarını da devreye almaya çalışacağız. İnşallah onlara gerek kalmaz diye temenni ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

"BAZI VATANDAŞLAR, EVLERİNİ BOŞALTMAK ZORUNDA KALDI"

Orman Bölge Müdürlüğü ile itfaiye ekiplerinin sabaha kadar yangını kontrol altına almaya çalışacağını vurgulayan Karaloğlu, "Şu anda Göynüklü ve Çağrışan köylerinde vatandaşların bir kısmı evlerini boşaltmak zorunda kaldı. Onlarla ilgili AFAD ekipleri çalışmalara başladı" dedi. 

ZEYTİN BAHÇELERİ VE ÜZÜM BAĞLARI YANIYOR

Karaloğlu, bütün yangın söndürme ve sağlık ekiplerinin olay yerinde olduğunu belirterek, yangının çıkış sebebine ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"Temenni ederim ki daha fazla büyümeden yangın kontrol altına alınır ve söndürülür. Çıkış sebebiyle ilgili net bir şey söyleyemiyoruz. Çeşitli söylentiler var ama biz söylentiyle hareket edemeyiz. Kesin çıkış sebebini ortaya koyduğumuzda onu kamuoyuyla paylaşacağız. Yakın alanlarda, üzüm bağlarının olduğu alanlarda yangın devam ediyor. Zeytin bahçelerinin olduğu bölgelerde devam eden yangın var. Şu anda zararı söylemek için çok erken. Şu anda 50 hektar civarında alanda yangın etkili. Tepe yangını şeklinde devam ediyor."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 22
  • Ülker 8 yıl önce Şikayet Et
    Sizi gidi sizi...
    Cevapla
  • Yangında pkk izi 8 yıl önce Şikayet Et
    PKK yine katliyamına devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Güneydoğu daki yangınlara sözde misilleme yapıyor.
    Cevapla
  • yazık 8 yıl önce Şikayet Et
    yazık şu ülkeye sahip çıkamıyoruz. pisliyor, kirletiyor, yakıyoruz. ya sigaradır, yada mangal, yada atılmış bira şişesi. seneler gitti, çöle dönücez.
    Cevapla
  • devlet 8 yıl önce Şikayet Et
    devlet bu alanlara imar izni vermemeli. son aylardaki bu alanlarda emlak alımı yapanlar araştırılmalı.bu bursanın yeşilini bu şehre gelen açgözlü sonradan görmeler betona çevirdi.belediye başkanına bırakılmamalı bu olaylar oda yetişemez.devlet bu işin peşini bırakmamalı.bursada böyle yangın olmadı!tamda en pahalı villaların olduğu bölgenin yanındaki tarım arazileri ne tesadüf dimi.Allah para peşine tutuşup tutuşturanları cehennemin en dibinde yaksın
    Cevapla
  • metin 8 yıl önce Şikayet Et
    yangında sabotaj ihtimali çok büyük Vatandaşlardan gelen bilgilerde beyaz renkli bir araba dan bahsediliyor ve yangının birden çok noktada olması sabataj ihtimalini güçlendiriyor. Yangın tüm Bursa dan çok net gözükmekte alevler maalesef gökyüzüne çıkıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı