Yangın uykuda yakaladı: 14 kişi mahsur kaldı

İstanbul Maltepe'de 4 katlı bir binada çıkan yangın, vatandaşları uykuda yakaladı. Korku dolu anların yaşandığı yangın sırasında kadın ve çocukların bulunduğu 14 kişi üst katlarda mahsur kaldı.

Yangın uykuda yakaladı: 14 kişi mahsur kaldı
Yangın uykuda yakaladı: 14 kişi mahsur kaldı
GİRİŞ 16.02.2013 11:52 GÜNCELLEME 16.02.2013 12:36

Yangın saat 09.00 sıralarında Zümrütevler Mahallesi, Cansev Sokak'taki bir binada meydana geldi.

İddialara göre giriş kattaki dairenin çamaşır makinesinin tutuşması nedeniyle çıkan yangın, kısa sürede büyüdü. Evin bir kısmını yangın sırasında çıkan yoğun duman önce merdiven boşluklarını sonra da üst katlardaki daireleri doldurdu. Komşularının haber vermesi üzerine uykudan uyanan apartman sakinleri, kendilerini dışarıya atmak istedi.

Ancak yoğun duman nedeniyle dışarıya çıkamayan vatandaşlar, balkonlara ve üst katlara çıktı. Yangını söndürmek için gelen ilk itfaiye ekibinde uzun merdiven bulunmaması da korku ve paniğin artmasına neden oldu. Alt katlarda oturan kadın ve çocuklar balkonlara yaklaştırılan seyyar bir merdivenle indirildi. Üst katlarda oturanlar ise çareyi çatıya çıkmakta buldu. Bir süre sonra çatıyı da duman sarınca bazı kadın ve çocuklar tehlikeyi göze alarak yan binanın çatısına çıkarak zehirlenmekten kurtulmaya çalıştı.

Yaklaşık 10 dakika sonra gelen takviye itfaiye ekipleri, tek tek dairelere girerek uykuda kalan vatandaşları uyandırdı. Binadan çıkamayan şahıslar da itfaiye merdiveniyle kurtarıldı. Yangını korkulu gözlerle seyreden bina sakinleri uykuda gürültüyle uyandıklarını, içerde bazı kişilerin mahsur kaldığını söyledi.

Olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trump duyurdu! Pakistan'la Hindistan arasında ateşkes
Otomobilde sıfır faiz kampanyası! İşte ödeme tutarları