Osmanlı prensesine büyük ayıp!

Manhattan Lexington bulvarında oturan Osmanlı prensesine ev sahibinden büyük ayıp.

Osmanlı prensesine büyük ayıp!
Osmanlı prensesine büyük ayıp!
GİRİŞ 05.08.2014 09:58 GÜNCELLEME 05.08.2014 09:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

New York Times gazetesi 2'nci Abdülhamit'in torunu, Şehzade Ertuğrul Osman'ın karısı Prenses Zeynep Osman'ın New York'ta kirada oturduğu 2 odalı daireden atılmamak için hukuk mücadelesi verdiğini yazdı. Gazetenin haberine göre, 2009'da 97 yaşında ölen Ertuğrul Osman'ın 1945'te yerleştiği daire üç yıl önce el değiştirdi.

MAHKEME İLE TAHLİYE KARARI

Manhattan Lexington bulvarındaki dairenin bulunduğu 3 katlı apartmanı 10.1 milyon dolara alan Avi Dishi adlı ev sahibi, ertesi yıl mahkeme aracılığıyla Zeynep Osman'a tahliye emri gönderdi.

Zeynep Osman'ın avukatı Maddy Tarnofsky, tahliye emrinin E. Osman (Ertuğrul Osman) ve G. Osman (Ertuğrul Osman'ın 1985'te ölen ilk karısı) adına gönderilmesi üzerine 'Ölü kişileri tahliye edemezsiniz' diyerek karara itiraz etti.
 
Ev sahibi Avi Dishi, Ertuğrul Osman ve Gulda Osman'ın öldüğünü bilmediğini, Zeynep Osman'ın hiçbir zaman ilk adını kullanmadığını söyledi.
 
Mahkeme Zeynep Osman'ın avukatının itirazını yerinde bulmadı. Evsahibinin avukatları Zeynep Osman'dan ölüm, evlilik sertifikası ve 1991'den kalma faturalar gibi bu dairede kalmaya hakkı olduğunu kanıtlayacak belgeler istiyor.
 
Yıldız Sarayı ve çatısı damlatan daire
 
Zeynep Osman, buraya 1991'de Ertuğrul Osman'la evlendikten sonra yerleşmişti.
Yan apartmanı da 2010'da satın alan Avi Dishi, mahkemeye ifadesinde "ciddi miktarda bir para karşılığında Osman'ın evi boşaltıp memleketine (Ev sahibi, 'Ukrayna'ydı herhalde' diyor) dönmeye hazır olduğuna inandığını" söylüyor.
 
Zeynep Osman da, "Gitmek bana acı veriyor, fakat makûl olmalı. Belli bir yaşam tarzına alıştım, beni bir çırpıda atamaz" diyor.
 
New York Times, çatısı damlatan 10 metre genişliğindeki dairenin 125 dönümlük Yıldız Sarayı'yla karşılaştırıldığında "baraka" gibi kaldığına dikkat çekiyor.
 
Türkiye'de doğan Zeynep Osman (Tarzi), 1920'lerde Afganistan'ı terk etmek zorunda kalan Afgan Prensi Abdulfettah Tarzi ve Pakize Tarzi'nin kızı. (BBC Türkçe)

YORUMLAR 2
  • EVLÂDI OSMANLI 9 yıl önce Şikayet Et
    tamam ayıp yapılmış bunların işi o zaten ama.... Prenses Zeynep Osman hanım ne işiniz var New York'ta. sanki canım Türkiyemde oturmaya yer kalmadı.
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    HÜKÜMET ! Ecdadlarımıza sahib çıkın lütfen ! bunu CHPden katiyen isteyemem !. Gerekirse Ülkemize geri getirelim ! bunlar bizim atalarımızın torunlarıdır !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan