Oruçluyken duş almak banyo yapmak orucu bozar mı?

Ramazan ayında oruç tutarken banyo yapmak orucu bozar mı? 2017 yılı Ramazan ayı itibariyle en merak edilen hususların başında gelen duş almak orucu bozar mı sorusunu diyanet yanıtladı.

Oruçluyken duş almak banyo yapmak orucu bozar mı?
Oruçluyken duş almak banyo yapmak orucu bozar mı?
GİRİŞ 15.06.2017 09:01 GÜNCELLEME 15.06.2017 09:08
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İslam alemini için en önemli aylardan biri olan mübarek Ramazan ayının gelmesi ile birlikte orucu bozan hususlar büyük merak konusu oldu. 2017 Ramazan ayına istinaden günün en çok sorulan sorusu ise duş almak orucu bozar mı? sorusu oldu. Günün en popüler aramalarına giren banyo yapmak orucu bozar mı sorusunun cevabını Diyanet İşleri Başkanlığı yanıtladı. Nihat Hatipoğlu ise oruçluyken banyo yapmak ve duş almak ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu! İşte Ramazan ayını en çok merak edilen sorular ve cevapları..

Diş fırçalamak orucu bozar mı? Diyanet'ten kesin açıklama

ORUÇLUYKEN DUŞ ALMAK BANYO YAPMAK ORUCU BOZAR MI?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan resmi açıklamaya göre; Oruçlu iken banyo yapmanın bir sakıncası yoktur.Ancak oruçluyken banyo yapıldığında kulaklara, ağız ve burna su kaçırmamaya dikkat edilmelidir. Aksi taktirde oruç bozulur. Oruçta banyo yapan kişi ağza burna su verirken dikkat etmeli. Yutmamalı ve boğaza kaçırmamalıdır.

Göz ve Burun damlası orucu bozar mı? Nihat Hatipoğlu açıkladı

NİHAT HATİPOĞLU ORUÇLUYKEN BANYO YAPMAK İLGİLİ NE DEDİ?

Denizin kendisi orucu bozmaz. Havuza girmek, denize girmek, nehire girmek, duş almak bunlardan hiçbirisi orucu bozan şeylerden biridir, fıkhi açıdan.. Ama tabi ki burada su yutmaması lazım, ona dikkat etmesi lazım. Öyle bir ihtimal dahilindeyse uzak durulması gerekir. Ama tabi ki şuna da dikkat edelim biz adabımızla, edebimizle İslam'a yakışan tavırlarımızla olunması gereken yerlerde olalım....

ORUÇLUYKEN BOY ABDESTİ ALMAK ORUCU BOZAR MI?

Ağız veya burundan su yutulmadıkça yıkanmakla veya gusül abdesti almakla oruç bozulmaz. Nitekim Hz. Aişe ile Ümmü Seleme validelerimiz, Peygamberimiz (s.a.s.)'in Ramazanda imsaktan sonra boy abdesti almış olduğunu haber vermişlerdir (Buhârî, "Savm", 25).

YORUMLAR 7
  • Udgguddg 4 yıl önce Şikayet Et
    Cok tesekkurler cok merak ettigim bir soruydu
    Cevapla
  • batuhan 5 yıl önce Şikayet Et
    çok iyi yaaa
    Cevapla
  • YurtTAŞ 6 yıl önce Şikayet Et
    Duruma göre değişir, namaz vaktinden, oruç vaktine neyin haram neyin helal olduğuna kadar hemen her konuda bir çatışma varken, hem bozar hem de bozmaz. Gidin işine be kardeşim...İşiniz gücünüz mü yok.
    Cevapla
  • bilinmeyen 6 yıl önce Şikayet Et
    Cok guzel olmus
    Cevapla
  • Dilan 6 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkür ederim çok sağolun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak