Evlilik duası: Bekarlara acilen evlenmek için dua!

Aile birliğini oluşturacak olgunluğa gelenler, en hayırlı kısmetle saadet dolu bir yuva kurma emelini gerçekleştirmek ister. Sevdiğiyle aynı çatı altında yaşamak için can atan Müslümanların gücünün yettiğince okuyabileceği duaları nelerdir?

Evlilik duası: Bekarlara acilen evlenmek için dua!
Evlilik duası: Bekarlara acilen evlenmek için dua!
GİRİŞ 31.03.2021 15:35 GÜNCELLEME 27.03.2023 16:58
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Evlilik ve aile, hem dinimiz açısından içerisinde barındırdığı hikmeti ve ehemmiyetiyle hem de sosyal ve toplumsal yapının daima korunması/gelişmesinin sağlanması nedeniyle güçlü bir olgu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle evlilik dönemine erişen kadın ve erkekler; kısmetinin açılması, hayırlı ve salih bir müminle hayatını birleştirmek adına öncelikle dua ibadetine yönelip yüce Allah'a bu isteğini yürekten talep ederler.

Dinimiz de evlilik ve aile konusuna verdiği titizliğe ve hassasiyete istinaden evlenmek isteyen Müslümanların okuyabileceği en etkili dualar ve surelere yer yermiştir. Peki, tamamen İslam'ın gerektiği usül ve esaslara dayanarak hayırlı ve salih bir kısmetle Cenab-ı Hakk'ın izniyle sevdiğiyle evlenmek için okunacak dualar - sureler nelerdir ve kısmet açma duası nasıl okunur? İşte; birlik ve beraberlik duyguları eşliğinde mutlu, huzurlu ve sevgi dolu bir yuva kurmak için en tesirli ve hayırlı evlilik duası...

Nazar Duası! Kendine Arapça nazar duası okuma: Peygamber Efendimizin okuduğu esneten sureler...

Bekarlara Acilen Evlenmek İçin Okunacak Dualar!

Kısmet Açmak ve Yuva Kurmak İçin Tesirli Taha Suresi:

*Okunuşu:

  • Festebşirû bi bey’ıkumullezî bâya’tum bihî, ve zâlike huvel fevzul azîm(azîmu).

*Anlamı:

O halde O’nunla yapmış olduğunuz bu alışverişinizden dolayı sevinin. İşte bu, (gerçekten) büyük kazançtır. Bu ayeti kerime hayırlı bir talip çıkana kadar günde 66 kere okunmalıdır.

Sıkıntı duası! Vesvese, korku ve ruhsal sıkıntı için okunacak dualar: Depresyonu bitiren sure

evlenmek için okunacak dualar

*Bu duayı her gün sabah namazının ardından 70 defa okuyan kişiler, Cenab-ı Hakk’ın izni keremiyle hayırlı bir eşle evleneceklerdir.

Sevdiğinle Evlenmek İçin Denenmiş Etkili ve Güçlü Dualar!

"Bismillahirrahmanirrahim

Allahu la ilahe illa hüvel hakiymul habir. Allahu la ilahe illa hüves semiul basir. Allahu la ilahe illa hüvel vahidul ehadun. Allahu la ilahe illa hüvel rahmanirrahiym. Allahu la ilahe illa hüvel ferdussamed. Allahu la ilahe illa hüvel zahirul batınınu. Allahu la ilahe illa hüvel vahidul ehadussamed.Allahu la ilahe illa hüvel fettahul aliym. Allahu la ilahe illa hüvel kariybul musavvir.Allahu la ilahe illa hüvel mennanul hannanu. Allahu la ilahe illa hüvel rafiul aliym. Allahu la ilahe illa hüvel hakiymul keriym.

İslamın Şartları ve İmanın Şartları maddeleri! İslamın beş şartı - İmanın altı şartı nelerdir?

Allahu la ilahe illa hüvel melikül kuddus. Allahu la ilahe illa hüvel hakkul mubiyn. Allahu la ilahe illa hüvel aziyzul aliym. Allahu la ilahe illa hüvel ehadus samed.Allahu la ilahe illa hüvel baisul varisu.Allahu la ilahe illa hüvel fad uhu muhlisiyne lehuddiyn velhamdülillahi rabbil alemiyn. Allahümme salli ala Muhammedinil fatihi ebvab kezalike zevvecnahüm bihurinıyn. Amin."

Şifa duası! Hastalığın geçmesi için okunacak dua: Kuran'da geçen tesirli şifa ve sağlık duaları

kısmet açma duası

Hayırlı Kısmet İçin Okunabilecek Zikirler!

Evlenmek için günlük bir şekilde çekilmesinin son derece fayda sağlayacağı zikirlerin bulunmaktadır. Evlenmek isteyen müminlerin çekebileceği bu etkili zikirler arasında Yüce Rabbimizin 99 adet isminden biri olan Ya Fettah, Ya Habir ve Ya Vedud isimleri günlük olarak mümkün mertebede 5 vakit farz namazlarından sonra zikredilmelidir.

*Evlenemeyen kişiler Furkan suresi 74. ayeti okumalıdırlar. Allah'ın izniyle fayda göreceklerdir.

Okunuşu

  • "Vellezine yekulune Rabbena heb lena min ezvacina va zürriyyatina kurrate a'yüniv vec'alna lil müttekiyne imama."

Anlamı

"Ve onlar ki, Ey Rabbimiz, lütfunla eşlerimizden, çocuklarımızdan bizlere göz aydınlıkları ihsan et, bizi takva sahiplerine önder kıl, derler."

evlilik duası

Peygamber Efendimizin Hayırlı Evlenme Duaları:

*Okunuşu

  • Rabbena heb lenâ min ezvâcinâ ve zürriyyâtinâ gurrate eğyunin vecğalnâ lilmüttegîn.

*Anlamı

Rabbimiz bize eşlerimizden ve zürriyyetimizden göz aydınlığı olacak nesiller ihsan et. Ve bizleri takva sahibi kimsele yol göstericiler kıl.

*Okunuşu

  • Elhamdulillâhi Rabbil Ğalemîn. Ves salâtü ves selâmü ğalâ Rasûlinâ Muhammedin ve âlihî ve sahbihî ecmeğîn.

*Anlamı

Hamd alemlerin Rabbi Allah’a mahsustur. Salatü selam ve her türlü ihtiram Rasulümüz Muhammed (mustafa Sallallahu aleyhi veselleme ve onun ailesine ve yaranlarınadır.

Hayırlı Kısmet ve Evlilik İçin Okunacak Salavatlar:

  • “Allahümme salli ala seyyidina muhammedin salaten tehullu biha ukdeti ve tüferricü biha kurbeti ve tekzi biha haceti ve ala alihi ve sahbihi ve sellim”

Bu salavatı her gün 51 kez okuyun. Yüce Allah’ın izniyle evlenmek isteyen Müslümanlara en kısa zamanda hayırlı evlilikler nasip eder.

evlenme duası

YORUMLAR 79
  • fatma 4 saat önce Şikayet Et
    bende cok istiyorum bir yuvam olmasini allah iyi insanlarla karsilastirsin cumlemisi aminnnn
    Cevapla
  • Ömer 2 gün önce Şikayet Et
    Bende evlenmek istiyorum. Allah dualarımızı kabul eder inşallah hayırlı bı eş güzel bı aile ortamı bize'de nasip olur rabbimin izni ile . Gece gece ettiğimiz dualar kabul olur inşallah.
    Cevapla
  • Ömer 2 gün önce Şikayet Et
    Evlenmek istiyorum olmuyor ya kısmet Kapalı yada birşeyde hata yapıyorum Allah dualarımızı kabul eder inşallah . Ve'de karşımıza hayırlı kısmet çıkarır ...
    Cevapla
  • GÜL 14 saat önce Şikayet Et
    amin inş. çıkar
    Cevapla
  • Mücahit58 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende evlenmek istiyorum.Allahım bizleri halden anlayan insanlarla karşılaştırsın halden anlamayanlarla değil. Halden anlamayanlara yetecek sözümüz yok .Bize sözlerimizden çok yüregimizden anlayan gerek.
    Cevapla
  • Muhammed 7 ay önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • Birgül 49 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen çok doğru söylemişsiniz
    Cevapla
  • Ebra 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim hayirli temiz insanlar cikarsin karşımıza.
    Cevapla
  • Bayram 5 ay önce Şikayet Et
    Amin inşallah cümlemize
    Cevapla
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin inşallah
    Cevapla
  • Albına 1 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?