Kenan Işık'a çok benzetilen profesör kardeşi Memet Cengiz Işık kimdir?

Kenan Işık'a birebir benzerliği sebebiyle gündemde geniş ses getiren isim Memet Cengiz Işık kimdir? Görgü tanıkları tarafından bitkisel hayattan çıktığı, hayati fonksiyonlarının yerine geldiği yönündeki ifadelerin ardından iddiaların asılsız olduğu ortaya çıkan Kenan Işık'a benzetilen kardeşi Memet Cengiz Işık'ın hayatı!

Kenan Işık'a çok benzetilen profesör kardeşi Memet Cengiz Işık kimdir?
Kenan Işık'a çok benzetilen profesör kardeşi Memet Cengiz Işık kimdir?
GİRİŞ 08.09.2018 15:18 GÜNCELLEME 08.09.2018 15:18

4 Eylül Salı günü itibariyle görgü tanıklarının verdiği ifadeler doğrultusunda Kenan Işık'ın hayati fonksiyonlarının yerine gelerek bitkisel hayattan çıktığına ilişkin iddialar öne sürülmüştü. Öte yandan görgü tanıkları dört yıl boyuncu hayat mücadelesini sürdüren Kenan Işık'ın sağlık durumu hakkında sol kısmının felçli olduğu ve bir kişinin yardımı dahilinde hareket edebildiği bilgisi aktarılmıştı. Fakat, ortaya atılan ve gündemin merkezine yerleşen bu iddiaların esasında gerçek olmadığının bilgisine ulaşıldı. İşin özünde kardeşi Prof. Dr. Memet Cengiz Işık'ı gören kişiler, Kenan Işık'a benzetmesinden ötürü bu iddiaların gündemde yankı uyandırmasına neden olmuştu. Peki, Kenan Işık'a olan birebir benzerliğiyle kamuoyunun sıklıkla sorguladığı ve hayatına dair ayrıntılı bilgileri öğrenmek ve daha yakından tanımak üzere merak duyduğu bir isim haline gelen kardeşi Memet Cengiz Işık kimdir? İşte, Arkeoloji alanında bilinen bir profesör olan Memet Cengiz Işık'ın bilinmeyen hayatı...

Kenan Işık'ın sağlık durumuna ilişkin iddialar gerçek mi? Aslında...

 

KENAN IŞIK'IN KARDEŞİ MEMET CENGİZ IŞIK KİMDİR?

Komaya girerek dört yıldır hayat mücadelesini devam ettiren sinema ve tiyatro alanının güçlü isimlerinden Kenan Işık'ın kardeşi Memet Cengiz Işık, aslen Malatyalıdır ve Ankara'da ikamet etmektedir. Kenan Işık'a birebir benzerliği ile tüm dikkatleri üzerinde toplayan Memet Cengiz Işık, lisans eğitimini 1972 tarihinde Ankara Üniversitesi'nin Klasik Arkeoloji bölümünde almıştır. Öte yandan Arkeoloji alanında profesör unvanıyla görevini icra eden Memet Cengiz Işık, bu alan üzerine yüksek lisans ve doktorasını mezun olduğu Ankara Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Tüm bunların yanı sıra Memet Cengiz Işık, Devlet Demiryolları'ndan emekli bir memurun çocuğudur.

MEMET CENGİZ IŞIK’IN PROJELERİ…

Işık C, Işık F, Diler A, Kızıl A. ;Milas ?Hekatomnos Anıt Mezarı?. ", ", Kültür Bakanlığı", 24/08/2018.

Kaunos Öreni Kazı, Araştırma, Restorasyon, Onarım ve ?Arkeolojik Park?. ", ", Başkent Üniversitesi ve Kültür Bakanlığı", 15/10/2013.

MEMET CENGİZ IŞIK’IN ALDIĞI ÖDÜLLER…

Işık C. ;Araştırma Bursu. Westfalische Wilhelm Üniversitaet Münster", Almanya", 01/01/2016.

Işık C. ;?Kaunos Tuzlası-Sal Caunitis?: Arkeolojik ve Jeofizik Araştırmalar. Tübitak", Ankara", 01/05/2008.I

kenan ışık

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı