Atakan Kayalar aslında kimdir? Sosyal medyada konuşulan Atakan kaç yaşında?

Kitap mağazasında yaptığı konuşmayla sosyal medya gündemine bomba gibi düşen Atakan Kayalar’ın kim olduğu insanlar tarafından araştırılıyor. Gündeme geldikten sonra ailesi ile canlı yayınlara çıkan Atakan, felsefe ve nihilizm hakkında ki konuşmaları insanları hayrete düşürüyor. Peki 5 ayda 250 kitap okuyan Atakan Kayalar kimdir kaç yaşında hangi okulda okuyor? İşte Atakan Kayalar biyografisi…

GİRİŞ 24.02.2020 08:43 GÜNCELLEME 24.02.2020 08:43
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Sosyal medyada paylaşıldığı andan itibaren yüz binlerce insanın ilgisini çeken Atakan Kayalar,  kendinden emin tavırlarıyla ve yaşıtlarına oranla okuduğu kitaplarla konuşulmaya devam ediyor. Henüz 10 yaşında olmasına rağmen felsefe ve nihilizme bakış açısıyla dikkatleri üzerine çeken Atakan, eğitim sistemine dair yaptığı konuşmasıyla insanları şaşkına çeviriyor. Okul öncesinde öğrencilere felsefe eğitimi verilmesi gerektiğini düşünen  Atakan Kayalar’ın okuduğu kitaplar  arasında Platon, Aristo gibi ünlü düşünürlerin hayata bakış açısını anlattığı kitaplar yer alıyor. Atakan’ın annesi ise oğlunun bu durumundan oldukça mutlu olduğunu belirtiyor. Oğlunun kendini ifade etmekte zorlanmadığını söyleyen Hülya Kayalar kimseden maddi ve manevi olarak herhangi bir beklentilerinin olmadığını ifade ediyor. Ayrıca oğullarının sosyal çevresinden ve arkadaşlarından ayrılmaması gerektiğini düşünen anne Hülya Kayalar oğlunun çok mutlu bir yaşantısı olduğuna dikkat çekiyor. Peki son günlerde sosyal medyada en çok konuşulan isim olmayı başaran Atakan Kayalar kimdir? 

ATAKAN KAYALAR KİMDİR?

Sosyal medyada felsefe ve eğitim sistemine dair yaptığı konuşmayla gündeme oturan Atakan Kayalar, Avcılar Mustafa Kemal Paşa Orta Okulunda eğitim hayatına devam ediyor. 5. sınıf öğrencisi olan Atakan kitap okumasının yanı sıra  satranç, dama ve tavla gibi oyunlar oynuyor. Sadece felsefe ile ilgi duymayan Atakan fizik, kimya, biyoloji gibi alanlarıda  yakından takip ediyor. Gelecekte psikiyatr olmak istediğini söyleyen Atakan Kayalar henüz tedavisi bulunmayan Down Sendromu, otizm ve şizofreni gibi hastalıkların tedavisini bulmayı amaçlıyor. Henüz 10 yaşında Atakan Kayalar kendisini ise şu sözlerle tanımlıyor “ Adım Atakan. Bu kadar. Fazla anlatabilecek hayat hikayem yok. Metafor uzmanıyım desem olmaz, beyin cerrahıyım desem olmaz, cumhurbaşkanıyım desem olmaz. Felsefeyle ilgilisin galiba dedim. Eğitim ve bireysel haklar üzerine konuşuyorduk. O an da Fethi Çağıl bir şey söyledi. Tam olarak hatırlamıyorum. Okuduğum kitaplara bakacak olursak. Kayı serisinin tamamını okudum. Nutuk okudum. Homeros İlyada okudum. Böyle buyurdu Zerdüşt okudum.’’

1.5 YAŞINDA KONUŞMAYA BAŞLADI

Atakan’ın özel bir çocuk olduğunu doğduğundan beri fark ettiğini belirten anne Hülya Kayalar çocuğunun 1.5 yaşından itibaren çok düzgün bir şekilde konuşabildiğini söyledi. Açıklamasının devamında oğlunun 7 gün 24 saat kitap evinde olmak istediğini söyleyen Kayalar, bunun doğru bulmadığı halde son 6 aydır izin verdiğini belirtti. Oğlunun yaşıtları ve arkadaşlarından ayrılmadan bir eğitim almasını istediğini söyleyen anne Kayalar “ Amaç okuldan eğitimden, öğretimden kaçmak değil; amaç bir insan bir Türk çocuğu, bir ruh nasıl mutlu olacaksa onu öyle yaşatıyorum.” dedi.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VERİLMELİ

Sosyal medyada yaptığı açıklamayla bir anda gündem olan Atakan Kayalar öğrencilere okul öncesinde felsefe ve ahlak eğitimi verilmesi gerektiğini ifade etti. Konuşmasında “ Okuldan önce ayrıca bir ahlak eğitimi, terbiye ve saygı eğitimi verilmesi gerekiyor.” diyen Atakan . açıklamasının devamında küçük yaştaki çocuklara psikoloji eğitimi vermenin bazı sıkıntılar oluşturacağını ifade etti. Henüz 10 yaşında olmasına rağmen yaptığı açıklamalar ve konuşmasıyla insanları şaşkına çeviren Atakan Kayalar’ın annesi ise oğlunun yaşadığı sosyal çevreden ve arkadaşlarından kopmasını istemiyor.

ÇOCUKLUĞUMU YAŞIYORUM

Kitap mağazasında yaptığı açıklamayla bir anda tüm Türkiye’nin konuştuğu çocuk olmayı başaran Atakan Kayalar, sosyal medya üzerinden çocukluğunu yaşaması gerektiğini söyleyen insanlara cevap verdi. Eleştiride bulunanlara “ Onların benim özel hayatıma karışması pek mümkün bir şey değildir” diyen Atakan elinden geldiğince çocukluğunu yaşadığını kitap okumanın yanı sıra arkadaşlarıyla zaman geçirdiğini ve oyunlar oynadığını belirtti.  En sevdiği oyunların satranç, dama, tavla olduğunu vurgulayan Atakan eleştirilere karşı  “ Tabi haklılar, bu kadar büyük bir bilgi yığınının içinden çıkmak çok meşakkatli olur çocukluğuma büyük bir etki edebilir.” Dedi.

 

 

YORUMLAR 101
  • osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    SANKİ İMAMOĞLUNUN çocukluğu.İstanbulu imamaoğluna veren zihniyet bunuda cumhurbaşkanı yapar.demedi demeyin.
    Cevapla
  • lalapaşalı 4 yıl önce Şikayet Et
    bu çocuk büyüyünce BERK ER GİBİ OLUR.RUH SAĞLIĞI BOZULUP TEDAVİSİ GEÇMEDEN KURANLA TANIŞTIRIN HAFIZ OLSUN.YOKSA BERKLER İLE UĞRAŞIR DURURUZ.
    Cevapla
  • asil 4 yıl önce Şikayet Et
    on yasinda cocuk nasil ortaokula gidiyo dürt yasinda birinci sinifami baslamis
    Cevapla
  • Emre 4 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim sistemimiz 4+4+4
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Niye şişiriyorsunuz bu çocuğu yaa ? 5 yaşında Kuran’ı ezberleyen yüzlerce çocuk var siz kalkmışsınız evrim diye tıbbın bile kabul etmediği bir saçmalığı okuyan, tek yol anarşidir diyen bir çocuğu gündeme koyuyorsunuz. Buda Türkiye’nin Greta’sı olur bu gidişle. Zerdüştlük okumuşmuş marifet mi bu ? Çocukları anadan, babadan koparıp ufacık yaşta birey yapmaya çalışıyorlar sizce normal mi bu ? Fatih’in de 8 dil bildiğini, mühendislik ilmini bildiğini ve 21 yaşında binlerce yılllık bir imparatorluğu yıktığını biliyormuymuş bu çocuk ? Aristo’dan bana ne ? Benim yüzlerce kendi değerim var Algoritmanın babasının Harezmi diye bir müslümanın olduğunuda biliyormuymuş?
    Cevapla
  • SES 4 yıl önce Şikayet Et
    atakan olay oldu. hiçbir özelliği olmayan çocuğu nasıl böyle fenomen yapıyorlar.bakışlarında bile bomboş bir ifade var.annesine nasıl davranacağını bile öğrenememiş saygısız ve hiçbir özelliği olmayan bu çocuğu ekrana çıakran basına yazıklar olsun. 5 ayda 250 kitap okudu diye hepsi bunların. ya geçin bu işleri. atakana gelene kadar ne dahi insanlarımız var.yazıklar olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...