10 yavru doğurdu Türkiye rekoru kırdı

Türkiye'de ilk defa bir kedi 10 tane yavru dünyaya getirdi. Yavruların babası İranlı Tomi adlı bir kedi; anne kedi ise Ankaralı.

10 yavru doğurdu Türkiye rekoru kırdı
10 yavru doğurdu Türkiye rekoru kırdı
GİRİŞ 06.07.2009 00:16 GÜNCELLEME 06.07.2009 00:16
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye'de şimdiye kadar bilinen en fazla sayıda doğumu normal sayıda 3 ile 6 arasında gerçekleştiren rekortmen kedinin adı 1,5 yaşındaki Aniska.

Doğum, kedilerin normal gebelik süreleri olan 60 günden 1 hafta önce gerçekleşti.

İŞTE 10 YAVRULU KEDİ VE YAVRULARI >> TIKLAYIN

Olası problemleri önlemek için Türkiye'nin tek kedi hastanesi Cat Hospital'e getirilen prematüre yavru kediler, iki haftadır küvezde tutuluyor. Meme sayısındaki yetersizlikten dolayı dışarıdan özel mamalarla beslenen kedilerin hepsinin sağlık durumları iyi.

Onuz kedileri gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Kedi Hastanesi Başhekimi Veteriner Hekim Dr. S. Tarkan Özçetin, 18 yıllık mesleki hayatı boyunca ilk kez böyle bir vaka ile karşılaştığını söyledi.

Kedilerin babasının Tomi isimli 1 yaşındaki İranlı bir kedi olduğunu anlatan Özçetin, önümüzdeki günlerde taburcu olacak kedilerin 8'inin erkek 2'sinin ise dişi olduğunu belirtti.

Kedilerin sahibinin bir Rus bayan olduğun ifade eden Özçetin, Türkiye rekortmeni kedilerin sahiplerinin sıcak bir yuva aradığını dile getirdi. Yavru kedilerinin hepsinin sağlıklı bir şekilde yaşıyor olmasının mucize olduğuna dikkat çeken Özçetin, bildiği kadarıyla Türkiye'de ilk defa böyle bir olayın yaşandığını kaydetti.

İŞTE 10 YAVRULU KEDİ VE YAVRULARI >> TIKLAYIN

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 7
  • Cevizci Coşkun 14 yıl önce Şikayet Et
    Tomi Reformist miymiş?. Sakın bir molla kedisi filan olmasın!
    Cevapla
  • hasan hüseyin 14 yıl önce Şikayet Et
    :s. yumulun len pisicikler:Dbu anne kedi pek fazla yaşamaz zannedersem:D
    Cevapla
  • Bozkurt Yurdunda Çakalların İşine? 14 yıl önce Şikayet Et
    İranlı tomi. işi bitirmiş!:.. :):) hay Allam ya okudugumuz habere bak
    Cevapla
  • yusuf abaz 14 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye rekoru derken ??????. Yani Tüm Türkiye'de köyde, kentte, tarlada, ormanda doğuran dişi kedilerin istatistiklerini tuttuk ve bugüne kadar 10 tane yavruya rastlayamadık öylemi???? Yapmayın Allah aşkına. Daha önümüzü toparlamaktan aciziz bizler. Böylesine haberlerde "Türkiye rekoru" kelimesi tam bir komedi..
    Cevapla
  • Hüseyin 14 yıl önce Şikayet Et
    Bende 9 doğuranı gördüm.. Cami bahçesinde kedi gördüm 9 tane doğurmuş, çok şaşırdım ama demekki oluyormuş. 3 tanesi büyük yağmurun altında ölmüşlerdi.Ben 6 taneyi gördüm.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı