Türkiye'ye örnek olacak cami hareketi

Bu camide diğerlerinden çok farklı... Burada öğrenciler için kuran eğitimininin yanında sinema gösterimleri düzenleniyor, oyunculuk eğitimi verilip tiyatro oyunları çıkarılıyor.

Türkiye'ye örnek olacak cami hareketi
Türkiye'ye örnek olacak cami hareketi
GİRİŞ 01.09.2009 16:48 GÜNCELLEME 01.09.2009 16:48
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

 Üniversite mezunu eğitmenler, öğrencilerine kuran eğitimi verirken onlarla sinema gösterimleri düzenliyor, oyunculuk eğitimi verip tiyatro oyunları çıkarıyorlar.

Cami dendiğinde akla ne gelir: İmam, Müezzin, Cemaat, Namaz… Cumaları bir araya gelinip topluca Allaha ibadet edilen, Cuma günü dışında pek fazla uğranmayan, vakit namazları sorası kapısı kilitlenen mekânlar. Veya yaz Kuran kursu zihnimizde nasıl bir resim oluşturur? Çocukların, tatil zamanı Kuran dersi aldıkları, yaz mevsimi ve teravihler dışında hatırlamadıkları alanlar. Siz de herkes gibi böyle düşünüyorsanız Ümraniye’deki Hacı Ömer Karagül Camii'ni ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

kullanÇocuklara yaptıkları hatalardan dolayı kızmak yerine, doğru davranışları karşılığında onları kek ve kraker ile ödüllendiren, onlarla omuz omuza halı saha maçı yapan hocaların olduğu bir cami. 443 öğrenci 17 öğretmeni ile kuran kursundan ziyade kolej havasının hakim olduğu bu camide, eğitmenlerden hiçbiri imam veya müezzin değil; ilahiyat ve din kültürü mezunu, pedagojik bilgiye sahip, çocuklarla iletişim kurabilen genç ve güleç yüzlü öğretmenlerden oluşuyor kadrosu.

Caminin imamı aynı zamanda kursun müdürü Şükrü Şahin: “ Halı saha maçları, şehir dışı geziler tertip ettik. Ödüllü bilgi yarışmaları ile çocuklar camiyi, cemaati, dini birinci kaynaktan doğru olarak tanıyor artık. 2005 yılında 125 öğrenci ile yaz kursuna programlı bir şekilde başladık. Bu sene öğrenci sayımız 443 oldu. Seneye bunu iki katına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Bu artışı normal bulan cami cemaati ve mahalleli, buna sebep olan faaliyetleri ise kursta çocuklarla beraber kahvaltılar yapılıp sinema gösterimi düzenlenmesi ve tiyatro dersleri verilmesine bağlıyor.

kullanBu sene profesyonel bir tiyatro ekibinden (Tiyatro Külliyen) yardım isteyen Şükrü Şahin: “Dünya artık topla tüfekle değil sanatla, edebiyatla yönetiliyor. Birileri bir film yapıyor, tüm dünya gerçekte zalim olanları o film sebebiyle mağdur zannediyorlar. Çocuklar geçmişlerinden, cedlerinden çok futbolcuları, sanatçı isimlerini biliyorlar. Onları örnek alıyorlar.” dedi.

Tiyatro Külliyen’in Genel Sanat Yönetmeni Osman DOĞAN, kamu ve özel kuruluşlardan eğitim tekliflerini aldıklarını ama ilk kez bir imam tarafından tiyatro ve oyunculuk dersi istendiğini belirtti. Bu teklifi şaşkınlık ve sevinçle karşılayan ekip, tiyatro alanında istekli çocuklardan iki grup kurmuş. Onların temel oyunculuk eğitimleri tamamlayıp, onlarla iki oyun hazırlamışlar. Sahnelenen oyunlar izleyenlerden tam not alınca, ailelerinin de desteği ile bazı tv dizilerinde rol alabilmeleri için tiyatro grubu vesilesiyle yapımcılarla tanışmışlar. Niyetleri, bir topluluk kurarak bu işi profesyonel bir şekilde devam ettirmek. Kim bilir, belki yakın zamanda “ÇOK BEREKETLİ HAREKETLER BUNLAR” diye bir programda karşılaşırız onlarla.

kullan

KAYNAK: HABER 7
YORUMLAR 15
  • elif altay 14 yıl önce Şikayet Et
    süper. bu tür faaliyetlerin artması dileğiyle
    Cevapla
  • sadi özaydın 14 yıl önce Şikayet Et
    Medrese eğitimleri NASIL YAPILDIYSA. ALLAHIN gücüne gidecek ten ALLAHA sığınmak gerek. ALLAHIN AZABINDAN GADABINDAN yine ona sığınmaktan başka çaremizde lüxümüzde yok.Umarım ALLAH için bir yaklaşımdır,bunuda en iyi ALLAH Bilir.ALLAHım hoşnutsa bizede hoşnut olmak düşer,ALLAHIM hoşnut değilse de sonu hayr olsun.
    Cevapla
  • SAFA GÖDEN 14 yıl önce Şikayet Et
    devam. siz neleri bilipte yazıyorsunuz bu yorumları anlamıyorum efendimiz zamanında cahil çöl bedevisi gelip mescite pislerken efendimiz o hacetini görene kadar ona dokundurtmamıştır bile siz kalkmış orda çocukların sinema izlemesine tiyatro öğrenmesine edepsizlik diyorsunuz bence öncelikle kalkın kafalarınızdaki örümcekleri bir temizleyin açın bir kitap okuyun cami edebiyle alakalı ondan sonra eleştirin.Bırakın güzel insanlar güzel şeyler yapmaya devam etsinler biz sadece takdir edelim yerden yere vurmayalım
    Cevapla
  • ISBARA 14 yıl önce Şikayet Et
    Daha Neler Goreceğiz... Bu hayatta her yolun taliplileri var. Sinema ve tiyatro alanındada şeriat kurallarından bi haber ılıman islamcı kardeşlerimiz faaliyette bulunuyor! Bu işin sonu yok beyim demedi demeyin. Yarın genelevlerde ecnebilerin elinde diye o yonede bu imamlar yonelirse şaşırmayın !
    Cevapla
  • SAFA GÖDEN 14 yıl önce Şikayet Et
    yorum yapanların hiç mi birşeyden haberi yok acaba. arkadaşlar yorum yaptığınız şeyi önce doğru düzgün okuyun sonra bilginiz var mı bi ölçüp tartın ondan sonra yorum yazın.Biri demiş camide halı saha maçı mı olur adamlar onu camide yapmıyor zaten haberdede öyle birşey yazmıyor adı üstünde halı saha maçı halı sahada yapılır.Diğer bir arkadaş bunların cami edebine aykırı olduğunu söylüyor camiler namaz vakti girilen yerler değildir artık şu düşünceyi kafanızdan çıkartın ne efendimizin zamanında ne de başka zamanlarda da böyle olmamışlardır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!