Eski vekilin aracına silahı saldırı: 3 ölü!

İstanbul Bakırköy'de gerçekleşen silahlı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. Saldırının nedeninin ise döviz çantası olduğu ileri sürüldü.

GİRİŞ 15.04.2014 09:44 GÜNCELLEME 15.04.2014 15:21
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bakırköy'de eski Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Adnan Yıldız'ın aracına, motosikletli iki kişi tarafından evinin önünde silahlı saldırı düzenlendi. Yıldız'ın, Kartaltepe Mahallesi Boztepe Sokağı'ndaki evinin önünde aracına, motosikletli iki kişi tarafından silahla ateş açıldı.

SALDIRININ NEDENİ DÖVİZ ÇANTASI

Saldırının nedeninin ise Adnan Yılmaz'ın yanında bulunan döviz çantası olduğu ortaya çıktı. Saldırı dakikalarca sürdü.

SALDIRGANLAR ÇANTAYI ALMAK İSTEDİ

Adnan Yıldız'ın Zeytinburnu'nda döviz bürosu ve kuyumcu dükkanı olduğu belirtilirken saldırganların hedefinde Yıldız'ın yanındaki çanta olduğu öne sürüldü.

ÇANTAYI VERMEK İSTEMEDİ

Yıldız'ın silahını çekerek çantayı vermek istemediği saldırganların da silahla karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada ilk olarak 35 yaşındaki Betül Yıldız'ın vurulduğu kaydedildi. Adnan Yıldız'ın oğlu Kamil Yıldız'ın yaraladığı ikinci saldırganı öldürmek istediği bu sırada araya giren vatandaşların "Konuşturulur, öldürme" uyarıları üzerine bundan vazgeçtiği ileri sürüldü.

KEŞİF YAPAN SALDIRGANLAR KAMERADA

GÜVENLİK KAMERALARI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ İDDİASI

Bu arada mahalleli, bir kaç gündür motosikletli kişilerin sokakta ifade ederken yine bir süre önce Adnan Yıldız'ın evinin hemen yanında bulunan çocuk yuvasına giren kişilerin güvenlik kameralarını etkisiz hale getirdikleri öne sürüldü.

KIZI VE EŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Saldırıda Yıldız'ın eşi ve kızı olay yerinde yaşamını yitirirken, saldırganlardan biri de araçtan açılan ateşle hayatını kaybetti. İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi.

Anavatan Partisi'nden 18. dönem İstanbul milletvekili olan Adnan Yıldız, yaralı olarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaralı Adnan Yıldız ve oğlu Kamil Yıldız'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

POLİS İNCELEME YAPTI

Olay yeri inceleme ekipleri, ateş açılan otomobilde ve yaşamını yitiren saldırganın yaklaşık 10 metre ilerideki motosikleti, kaskı ve tabancası üzerinde incelemeler yaptı.

YAKINLARI FENALIK GEÇİRDİ

Saldırıyı duyarak olay yerine gelen Adnan Yıldız'ın bazı yakınları fenalık geçirdi. Bu kişilere, evin önünde bekletilen ambulanslarda müdahale edildi. 

Yıldız'ın, Bakırköy'de döviz bürosu bulunduğu ve olayın gasp amaçlı gerçekleşmiş olabileceği kaydedildi.

ADNAN YILDIZ KİMDİR?

Adnan Yıldız, 17. Ve 18. Dönem Milletvekili olarak Meclis'te görev almıştı. Eski Anavatan Partisi Milletvekili Yıldız, suç örgütü lideri Nuri Ergin'in kendisinden zorla 100 bin dolar istediği iddialarıyla gündeme gelmişti. Yıldız, bir dönem Zeytinburnu Spor Kulübü başkanlığı yapmıştı.

İŞTE OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER:

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • hakan haklı 10 yıl önce Şikayet Et
    ver caydırıcı cezayı getir idamı bak apıyorlarmı böyle. yok sen suç işleyenin yerini değiştirirsen yok sen suç işleyene az ceza verirsen valla ben bile düşünürüm soygun moygunu nasıl olsa cezası yok
    Cevapla
  • Harun Caliskan 10 yıl önce Şikayet Et
    üzücü..... Yurtdisindan Istanbula yerlesmeyi düsünüyorum. Hergün ölüm, gasp, tecavüz haberleri okuyunca kafam karisiyor...Ölenlare ALLAHtan rahmet, kalanlara sifa ve bassagligi dilerim
    Cevapla
  • B.Ali KÖKTAŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    b.alikoktas. yazık oldu.para için iki insan hayatını kaybetti.insanların gözü dönmüş Allah akıl fikir versin.
    Cevapla
  • musa erkılıç 10 yıl önce Şikayet Et
    motosikletlinin ölmesine sevindim. aslında motosikletten ateş açanların ikiside ölse çok sevinirdim ölen anne kıza Allahtan rahmet dilerim..keşke sardırganlar yakalanmak yerine saldırı anında öldürülse hep bu kadar cesaret bulamazlar
    Cevapla
  • osman sakrak 10 yıl önce Şikayet Et
    1710133140. iki oğlumda istanbulda okuyor herzaman derimki birisi sizden telefonumu gasp etmek istiyor hiç direnmeyin hemen verin ben size yenisini alırım telefon yerine gelir ama giden canlar asla yerine gelmiyor şimdi bu eski vekil direnmeden çantayı verseydi ne eşi nede evladı ölmüş olacaktı belki giden mal olacaktı ama canlar yerinde kalacaktı neyse ölenlere rahmet dilerim aile efradınında başları sağ olsun yapacak birşey yok artık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!