Ortalık savaş alanına döndü: 3 ölü, 2 yaralı!

Şırnak’ın Cizre ilçesinde freni boşalan un yüklü tır, önünde seyreden tıra arkadan çarptı. Kazada 3 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı. Kaza sonrası tırın dorsesindeki yakıt deposunda patlama meydana geldi.

Ortalık savaş alanına döndü: 3 ölü, 2 yaralı!
Ortalık savaş alanına döndü: 3 ölü, 2 yaralı!
GİRİŞ 06.09.2020 19:08 GÜNCELLEME 06.09.2020 19:08
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kaza, İdil-Cizre çevre yolu Sanayi Sitesi kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, İdil istikametinden Habur Sınır Kapısı'na doğru seyir halinde bulunan Selahattin Tanrıkulu idaresindeki un yüklü tır, freninin boşalması sonucu Cizre girişi polis noktası kavşağında seyir halindeki başka bir tıra çarptı. Çarpmanın etkisi ile tırdaki un çuvalları çevreye saçılırken, tırın dorsesindeki yakıt deposunda patlama meydana geldi. Olayda tırda bulunan sürücü Selahattin Tanrıkulu, Mahmut Akın ile Abdurrahman Öner araçta sıkıştı. Kazada Cizre-Nusaybin ve Cizre-İdil karayolu ulaşıma kapanırken, vatandaşların haber vermesi üzerine bölgeye 112 acil sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

 


İTFAİYE EKİBİ VE VATANDAŞLAR ARAÇTA SIKIŞANLARI ÇIKARMAK İÇİN SEFERBER OLDU

Vatandaşlar yakıt deposunun patlaması sonrası çıkan alevleri kendi imkanları ile söndürmeye çalışırken, olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile alevler kısa sürede söndürüldü. Yangının kontrol altına alınması ile birlikte itfaiye ekipleri ve vatandaşlar yaralıları sıkıştıkları yerden kurtarmak için seferber oldu. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı kazada Cizre Belediyesine ait itfaiye ekipleri yetersiz kalınca olay yerine gelen iki vinç yardımı ile yaralılar yaklaşık bir saatlik çalışma sonucu sıkıştıkları yerden ağır yaralı olarak kurtarıldı. Kurtarma ekipleri tarafından araçtan çıkarılan sürücü Selahattin Tanrıkulu ile Mahmut Akın ve Abdurrahman Öner ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı. Diğer tırda bulunan 2 kişi de hafif şekilde yaralandı.

 


Cizre Devlet Hastanesine kaldırılan Selahattin Tanrıkulu, Mahmut Akın ve Abdurrahman Öner doktorların bütün çabalarına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kaza nedeni ile 1 saat boyunca ulaşıma kapanan Cizre-Nusaybin ve İdil-Cizre karayolu kontrollü bir şekilde ulaşıma açıldı.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı. 

YORUMLAR 3
  • Asabi Kedi 3 yıl önce Şikayet Et
    Un'a kan karışmış. Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • halk 3 yıl önce Şikayet Et
    tır ların dorsesınde de yakıt deposu olur,hele eskiden her tır ın dorsesınde 800 litrelık depo olurdu, bir de eskiden tır larda yaylı imdat frenı olurdu,herhangi bir nedenle havası boşalsa o yaylar on lastıkler harıç tum lastıklerı kitlerdı ,şimdi o sıstemden nıçın vazgeçildı anlamış değilim ,
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    sorsede yakıt depoau mu? bunları denetlesenize.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama