Bin 555 TL'yi 3 saatte topladı: 'Banker Arif' dilenirken yakalandı!

Kahramanmaraş'ta zabıta ekiplerince yakalanan ve 'Banker Arif' olarak bilinen dilenci Arif A.'nın üstünden 1555 TL çıktı. Paralar kamuya aktarılacak.

GİRİŞ 18.10.2022 16:00 GÜNCELLEME 18.10.2022 16:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş'ta vatandaşların duygularını istismar ederek dilencilik yapan "Banker Arif"in cebinden 3 saatte topladığı bin 555 lira çıktı. Zabıta ekiplerince el konulan paralar kamuya aktarılacak.

Kahramanmaraş'taki duygu istismarcılarından biri daha Büyükşehir Belediyesi zabıtasının rutin denetimlerine takıldı. Şehrin en işlek arteri Azerbaycan Bulvarı'nda kendisine yoksul süsü vererek dilencilik yaptığı tespit edilen Arif Ağbaş (55) dilenirken yakalandı. Dilencilikten kazandığı paralar ve mal varlığı dolayısıyla "Banker Arif" olarak bilenen Ağbaş'ın üzerindeki 3 saat içinde topladığı bin 555 lira nakit para, tutanakla teslim alındı.

Cezai işlem uygulanan Arif Ağbaş, işlemlerinin ardından memleketi Gaziantep'e gönderildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, tutanak altına alınan bin 555 liranın 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 33/2 maddesi uyarınca kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere kamuya aktarıldığı belirtildi.

KAYNAK: DHA, İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • ttttt 1 yıl önce Şikayet Et
    Malına da çökün. Zaten nereden geldiği belli değil mi.
    Cevapla
  • Sakaryalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamın bir de lakabı olmuş.Vay vay vay!!!
    Cevapla
  • alibey 1 yıl önce Şikayet Et
    mesleğinin hakkını verip kazanmış,verenlere psikoterapi yapıp kendilerini iyi hissetmelerine katkı sunduğu için topluyor demekki.... soyut işlerle uğraşıp para kıranlar gibi.
    Cevapla
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    semtim İstanbul-İkitelli dede çok var dilenci,bazılarının 20-50 tl verdiğini görüyorum.hangi akla veriyorlarsa,dilenciye verene kadar bir sokak hayvanına mama al ver daha sevap,en azından sokak hayvanı gerçekten muhtaç,dilenci gibi 3 saatte 1500 tl kazanmıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto