İstanbul merkezli 11 ilde tele-dolandırıcılık çetesine operasyon: 6 milyonluk vurgun!

61 mağdur vatandaşı 6 milyon 297 bin 431 lira dolandıran tele-dolandırıcılık çetesine İstanbul merkezli 11 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Şüphelilerin internetten satış yaptıkları ancak ürünleri alıcılarına göndermedikleri öğrenildi.

İstanbul merkezli 11 ilde tele-dolandırıcılık çetesine operasyon: 6 milyonluk vurgun!
İstanbul merkezli 11 ilde tele-dolandırıcılık çetesine operasyon: 6 milyonluk vurgun!
GİRİŞ 11.11.2022 09:19 GÜNCELLEME 11.11.2022 09:24
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi başta İstanbul olmak üzere 11 ilde vatandaşları kullanmış oldukları telefonlar üzerinden arayarak kendilerini Banka veya Kredi Kurumları çalışanı olduklarını belirterek, aradıkları mağdurlara hesaplarına dolandırıcılık parası geldiği, hesaplarında şüpheli işlemler gerçekleştiği, hesaplarına başkaları tarafından yanlışlıkla para gönderildiği şeklinde aldatıcı bilgiler vererek ikna eden şüpheliler tespit edildi.

İNTERNETTEN ÜRÜN SATIP ÜRÜNÜ GÖNDERMEDİLER

Bununla beraber vatandaşlara çeşitli yönlendirmeler yaptıkları belirlenen şüphelilerin e-ticaret faaliyetlerinde de satış yaptıkları ancak ürünleri alıcılarına göndermedikleri öğrenilen suç örgütünün 61 mağdur vatandaştan 6 milyon 297 bin 431 lira menfaat temin ettikleri, 540 bin 117 liralık dolandırıcılık eyleminin de engellendiği tespit edildi.

8 AY SÜREN TEKNİK VE FİZİKİ TAKİP

Yaklaşık 8 aydır süren teknik ve fiziki takip sonrası İstanbul merkezli 11 ilde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Özel Harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda, 55 şüpheli hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan operasyon yapılan adreslerden biri de Gaziosmanpaşa Yenimahalle Mahallesi 551/1 sokakta bulunan bir apartman dairesi oldu. Dairede bulunan şüpheli, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • İzmir Berbat 1 yıl önce Şikayet Et
    Adalet Bakanligi kendine biyik altinda güldürtüyorsa :)) Cezalarin caydirici olmadigini göstermez'mi ? Adalet Bakanligi Caydirici yasalar çikartmaz ise çok daha çok gülünç hale düsecek ve kaos ortamina zemin hazirlamis olacaksiniz ... çünki Hirsizlar için cezalar Yok derecek kadar Az !!!
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Madeni yağ marketten 2 adet 4 litrelik mobil süper 3000 5w30 motor yağı aldım. Bir tane gönderdiler. ikincisi gelmedi . Üç ay oldu hala göndermediler. Muhatap bulamıyoruz. Anlayacağınız her yerde dolandırıcılar çoğalmış. Benim gibi birçok kişiye aynısını yapmışlar
    Cevapla
  • Idam 1 yıl önce Şikayet Et
    Idam olsa keske. Devlet duymuyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler