İzmir'de sahte fatura operasyonu

İzmir'in Konak ve Karabağlar ilçelerinde paravan şirketler üzerinden sahte fatura düzenleyip, kamuyu yaklaşık 10 milyon lira zarara uğrattığı belirlenen 3 kişi gözaltına alındı.

İzmir'de sahte fatura operasyonu
İzmir'de sahte fatura operasyonu
GİRİŞ 24.03.2023 13:12 GÜNCELLEME 24.03.2023 13:12

İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, peyzaj ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren paravan şirketler üzerinden sahte fatura düzenleyip kamuyu zarara uğratan şüphelileri tespit etti.

Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından Konak ve Karabağlar ilçelerindeki 4 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Adreslerde yapılan aramalarda 11 şirkete ait 10 milyon lira tutarında tahsilat makbuzu, içinde şirket bilgilerinin bulunduğu 5 ajanda, yabancı uyruklu kişilere ait 3 pasaport, 90 şirketin sevk irsaliyeleri ile çok sayıda senet, fatura koçanı, ödeme belgesi, makbuz defteri ile dijital materyaller ele geçirildi.

Operasyonda yakalanan F.P., İ.A. ve E.A. hakkında '213 Sayılı Vergi Usul Kanunu'na muhalefet' suçlarından adli işlem başlatıldı.

KAYNAK: DHA
Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den birçok şehre kritik uyarı: Hangi illerde dolu alarmı verildi?
İsrail basını: Trump'ın Netanyahu'ya karşı sabrı tükendi