Vicdansızlar iş bulma vaadiyle depremzedeleri dolandırdı

Depremzedelere “Günlük 3bin 380 lira maaşla bizimle çalışmak ister misiniz” yazılı mesaj atıp link koyarak dolandırılması üzerine Adana polisi depremzedeleri tek tek uyardı.

Vicdansızlar iş bulma vaadiyle depremzedeleri dolandırdı
Vicdansızlar iş bulma vaadiyle depremzedeleri dolandırdı
GİRİŞ 06.06.2023 09:22 GÜNCELLEME 06.06.2023 09:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat günü yaşanan iki büyük depremin ardından 4 ay geçti.

Milyonlarca insan depremden etkilenip zor durumda kaldı. Buna rağmen dolandırıcılar depremzedeleri hedef seçip dolandırmak için bu kez de iş vaadini kullanmaya başladı. Depremzedelere “Günlük 3 bin 380 lira maaşla bizimle çalışmak ister misiniz” yazılı mesaj atıp link koyarak dolandırılmaya başladılar. Bir çok depremzede iş bulma ümidiyle linke tıklayıp yönlendirildiği siteden dolandırıcılara kanarak para kaptırdı.

Bu durumunun öğrenilmesi üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Polis Adana’daki depremzedeleri tek tek dolaşıp, cep telefonundan gelen mesajı gösterip, “Bu mesaja inanmayın linke tıklamayın. Aksi taktirde dolandırılırsınız” diye uyardı. Depremzedeler ise öncelikle vatandaşların uyanık olması gerektiğini, kimsenin bu devirde günlük 3380 lira maaşla iş vermeyeceğini söyleyerek, “Depremde mağdur olmuş insanları dolandırmak büyük bir vicdansızlık. Onları Allah’a havale ediyoruz” dediler.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • miroglu 10 ay önce Şikayet Et
    fırsatçı ahlaksızlar utanmazlar Rabbım sizleri bildigigibi yapsın inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi