Ilısu Barajı gölünde batan sandal hakkında açıklama

Siirt'te Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı gölünde sandalın batması sonucu suya düşen 8 kişi kurtarıldı. AFAD İl Müdürü Cahit Akkoyun, "Çok şükür bir kaybımız, yaralımız yok." ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 11.06.2023 19:07 GÜNCELLEME 11.06.2023 19:18

Siirt’te akşam saatlerinde kent merkezine yaklaşık 13 kilometre mesafede bulunan Botan Vadisi Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı havzasında 8 kişi sandala binerek açıldı. Baraj gölünde gezintiye çıkan 8 kişinin bulunduğu sandal henüz bilinmeyen nedenle battı. Sandalın battığını görenler durumu yetkililere bildirdi.

GÖRGÜ ŞAHİTLERİ 8 KİŞİYİ GÖLDEN KURTARDI

Suya düşen 8 kişi çevredekilerin de yardımıyla kurtarılarak, kıyıya ulaştırıldı. Olay yerine jandarma, 112 Acil Sağlık, UMKE jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Kurtarılan kişiler kontrol amaçlı Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. AFAD İl Müdürü Cahit Akkoyun, ihbar üzerine bölgeye geldiklerini belirterek, suya düşen 8 kişinin kurtarıldığını söyledi.

AFAD İl Müdürü Cahit Akkoyun

"ÇOK ŞÜKÜR KAYBIMIZ YOK"

Akkoyunlu, herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını ifade ederek, "AFAD, jandarma, UMKE ve ambulanslar olmak üzere hepimiz buraya intikal ettik. Burada gördüğümüz kadarıyla sandal tarzı bir deniz taşıtına 8 kişi binmiş ve karşıya geçmek istemişler ancak alabora olması sonucunda suya düşmüşler. Kendi imkanlarıyla ve buradaki vatandaşlar tarafından çıkarılmıştır. Herhangi olağanüstü bir şey yok. Çok şükür kayıp ve yaralımız yok" dedi.

 

KAYNAK: AA, DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi