Ümraniye'de 500 bin TL’lik gasp

Ümraniye'de bankadan 900 bin TL çekilmesi için çalışanlarına talimat veren şahsın 500 bin TL’sini motosikletli iki kişi gasp etti. Araçtan paraları alıp kaçmaya çalışan gaspçıya ise vatandaş attığı çelmeyle müdahale etti."

GİRİŞ 15.01.2024 16:19 GÜNCELLEME 15.01.2024 16:50

Geçtiğimiz Cuma günü saat 12.10 sıralarında Ümraniye ilçesi Şerifali Mahallesi Bayraktar Bulvarı üzerinde bulunan bir adreste gasp olduğunun belirlenmesi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlileri olay yerine intikal etti.

Yapılan kontrolde, U.Y. isimli şahsın muhasebecisi S.A. isimli kadın şahıs ve kuryesi M.F.G.'ye bankadan 900 bin TL çekme talimatı verdiği, daha sonra çalışanlarının kendisini arayarak paranın gasp edildiğini söylediği öğrenildi.

Olay esnasında para ile birlikte araçta seyir halinde iken motosiklet ile iki şahsın araca çarpması sonucu durdukları, motosikletteki iki şahsın saldırdığı, aralarında arbede yaşandığı ve arbede sırasında 500 bin TL paranın motosikletli şahıslar tarafından alındığı anlaşıldı. Olayın ardından şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı.

Şüpheli şahısların tespiti ve teminine yönelik yapılan saha ve istihbari çalışmalarda, S.İ. ve L.E.H. isimli şahıslarla C.K. ve K.A. isimli şahısların olayı ortak planladıkları, motosikletle gelen şahısların C.K. ve K.A. olduğu anlaşıldı. Şahısların tamamı yakalanarak gözaltına alındı. 345 bin 800 TL para ele geçirildi.

Şüpheli şahısların yapılan sorgulamasında benzer suçlardan suç kaydı olduğu anlaşıldı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar haklarında yürütülen tahkikat işlemlerinin ardından geçtiğimiz Cumartesi günü sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

VATANDAŞ ÇELME TAKTI GASPÇI YERE DÜŞTÜ

Görüntülerde, S.A. ve M.F.G.’nin aracı durdurdukları, motosikletli iki gaspçının ise şahısları darp ederek paraları çalmaya çalıştığı ve durumu fark eden bir vatandaşın gaspçıya çelme takarak yere düşürdüğü gözükmekte. 

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!