2 askeri 'tertipçilik cinneti' mi öldürdü?

Datça'da yaşanan cinnetin arkasındaki korkunç gerçek... TSK'nın aslında ciddi sorunlarından olan ama bu zamana kadar pek de tartışılmayan 'tertipçilik/devrecilik' uygulamasının 2 askerin ölümüne sebep olduğu belirtiliyor.

2 askeri 'tertipçilik cinneti' mi öldürdü?
2 askeri 'tertipçilik cinneti' mi öldürdü?
GİRİŞ 07.10.2010 08:00 GÜNCELLEME 07.10.2010 08:00
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Muğla’nın Datça ilçesinde cinnet geçiren A.K isimli asker Antalya’dan Ömer Cancu ve Rize’den Tevfik Cebeci’yi ateş ederek şehit etti.

Olay önceki gece Hava Radar Mevzi Komutanlığı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye saat 01.40 sularında nöbet tutan A.K.'nin, koğuşa giderek arkadaşlarını vurduğunu, iki askerin de olay yerinde şehit olduğu öğrenildi.

TERTİPÇİLİK CİNNETİ

Cinnet geçiren A.K ile öldürdüğü diğer iki askerin birkaç gündür kıdem meselesi yüzünden tartıştığı, A.K.’nın sürekli kendisinden üst devre olan Canca ve Cebeci’den şikâyet ettiği öne sürüldü.

SÖZLÜSÜ DUYMUŞ

Rizeli asker Ömür Canca (27)'nın Pazar ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. İlçenin Zafer Mahallesi'nde oturan er Ömür Canca'nın (27) evine Pazar Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, baba Osman Canca'ya baş sağlığı ziyaretinde bulundu.

Oğlunun açık deniz seferi yapan gemilerde çalıştığını ve bu nedenle askere geç gittiğini kaydeden baba Osman Canca, oğlunun şehit edildiği anda telefonda sözlüsü ile konuştuğunu söyledi. Canca "Dün gece saat 02.00 gibi oğlum sözlüsü ile konuşuyormuş. Sözlüsü ile konuştuğu sırada bir kişi oğlumun yanına gelip 'siz beni yaktınız ben de sizi yakacağım' diye bağırmış. Görüşme kesilmiş, ancak telefon açık kaldığı için sözlüsü tüm konuşmaları ve olayı duymuş. Oğlumun kız kardeşini telefonla arayarak 'Böyle böyle oldu, olayı araştırın' demiş. Ben de hemen birliğini aradım hem de defalarca. Bana bilgi verilmedi. Açıklama da yapılmadı. Olayda komplo olduğunu düşünüyorum." dedi.

8.5 AYLIK ASKERDİ

A.K.'nın vurduğu Tevfik Cebeci'nin baba ocağına ateş düştü. Tevfik Cebeci'nin akrabası Adem Cebeci'de konuyu tam olarak bilmediklerini fakat duydukları kadarıyla askeriyede arkadaşlar arasında huzursuzluk yaşandığını, tartışma sonrası da ateş açılıp Tevfik'in öldürüldüğünü belirtti.

8.5 ay önce askere giden Tevfik Cebeci'nin babası Hasan Cebeci, kendilerine olayın sabah söylendiğini oğlunu cenazesini de yarın getireceklerini duyduğunu kaydetti.

Ajanslar

YORUMLAR 44
  • Mehmet 13 yıl önce Şikayet Et
    Tertipçilik Yanlış.. Benim Askerliğimi yaptığım birlikte (4.ana jet Üs K.lığı) sıracılık vardı tertipçilik yoktu.ornek yemekhanenin kapısına kim once gelirse o yer once ust devre bekler gazino banyo berber vs gibi yerlerde hep bu sistemle işler yururdu ve kesinlikle en ufak bi surtusme gormedim.Hemşeri vay tertip yok! Erken gelen oturur misali.
    Cevapla
  • turhan 13 yıl önce Şikayet Et
    Askeriyenin profosyonelleşmesi gerekir. Askerlik ,subay astsubayın istediğimi yaparım. Buranın kralı benim ,istediğimi döverim zihniyetini bırakmalı. 1986-1987 yıllarında bir üstteğmen ,tüm kolluklarında tüm eratı sıra ayırmadan döverdi. Adamın psikolojik sorunları vardı. Bunun cezasını da maalesef erat çekti. Tabi bizden sonra destek kıtalar komutanıyla,tümen komutanıyla sorun yaşamışta adamı ordudan uzaklaştırmışlar. Ordu denetlenmeli, psikolojik sorunları olan subay,astsubay ,uzman ,erbaş ve erler ayıklanmalı diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • Kemalettin 13 yıl önce Şikayet Et
    tertipçiliğin sonu böyle biter. kısa dönem olarak 331. dönem askere gittim. kışlaya teslim olduğum günün 2 gün öncesinde bu olayın aynısı yaşandı. kışla komutanı olayı geçiştirmeye çalışan bi konuşma yaptı. usta birliği için gittiğim yerde de 1 yıl önce aynı olay yaşanmış ve bir asker hayatını kaybetçişti. 2 olay da tertipçilik yüzünde meydana gelmişti. birçok rütbelinin (uzman çavuşlar bile) askerleri köle gibi kullandıkları düşünülürse, bu olayların yalanması gayet doğal. askeriye, bu adamların kişiliklerini ellerinden almış. olay bu
    Cevapla
  • muzaffer özturk 13 yıl önce Şikayet Et
    aynı çileleri çektim ve kimsenin kılı kıpırdamadı. 283. kısa dönem olarak askerliğimi yaptım. 30 yaşındaydım. çektiğimi bir ben birde Allah biliyor. ne resmi iznimi kullanmama izin verdiler ne çarşı izni. her gece 24 te yattım. sabah 4:30 da kalktık. güya uzun dönemler bize devrecilik uygulamaya kalktılar. birbirlerini kayırıp bizlere çocuk gibi iş yaptırmaya kalktılar. birde tek tip askerlikten bahsediyorlar,.
    Cevapla
  • pretty 13 yıl önce Şikayet Et
    ordunun durumu içler acısı... askeriye çiftliğe dönmüş bu yüzdende profosyonel askerlik olmalı. tertipciliği subaylar destekliyor. üst tertipler insafsızca altları eziyorlar. koğuşlar bir nevi hapishane ağalarına dönüşüyor. bırakın bu işi artık profosyonel ordu yapsın. İnsanları işinden gücünden edip sadece askeriyenin baskısının nasıl olduğunu zihinlere benliğe kazımak yerleştirmek için zorunlu askerliğin dayatıldığını herkes biliyor. generaller siyasetle uğraşıp ,gazinoda kafa çekmekten askerliği unutmuşlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başıboş sokak köpeği saldırısı! Dehşete düşüren o anlar kameralara böyle yansıdı
İsrail'den ABD'ye 'UCM' tehdidi: Filistin'i cezalandırırız