Gannuşi: Arap ülkelerini diktatörler yönetiyor

Nahda Hereketi Lideri Raşid Gannuşi Mısır'da yaşanan son katliamıdeğerlendirdi. Mısır'da darbe yönetiminin kaybedeceğini söyleyen Gannuşi, Müslüman Kardeşler'e destek verdi.

Gannuşi: Arap ülkelerini diktatörler yönetiyor
Gannuşi: Arap ülkelerini diktatörler yönetiyor
GİRİŞ 17.08.2013 10:41 GÜNCELLEME 17.08.2013 10:41

Gannuşi, batının ise tepki vermede yetersiz ve geç olduğunu vurguladı.

"BÜTÜN İNSANLIĞA KARŞI SUÇ İŞLENİYOR"

Mısır'da yaşananlar bir trajedi. Bu ülkede yaşananlar felaket. İnsanlığa karşı suç, demokrasiye karşı işlenen bir suç bu suç bütün insanlık tarafından kınanmalı. Bu suçu işleyen de suçludur.

"MISIR'DAKİ YÖNETİM İZOLE EDİLMELİ"

Tunus'ta birçok bölgede Mısır'a destek gösterileri yapıldı. Ve dünyanın her yerinde birçok protesto yapıldığına inanıyorum. Ve BM darbecilere karşı karar aldı. Tabi ki yeterli değil. Ve bu devlet izole edilmeli. Arap Ligi şimdiye kadar harekete geçmedi. Çünkü Arap Ligi Genel Sekreteri bir Mısırlı. Bence Arap Dünyası harekete geçmeli ve gerçek kararlar almalı. Bu insanlık suçuna karşı durmalı.

Bu darbe yönetimi gidecek. çünkü Mısır'da gerçek bir devrim var. Mısır halkı darbecilere karşı protestolarına devam edecek. ve eminim ki darbe sona erecek. Her şeyin açıkça yaşandığı bir dünyadayız. Her şey kameralar önünde yaşanıyor. Rejimin ortaya koyduğu diktatörlük insanların gözlerinin önüne seriliyor.

"BATILI ÜLKELERİN GİRİŞİMİ YETERLİ DEĞİL"

Batılı ülkeler demokrasiye sahipken Mısır'da olan darbeyi nasıl kabullenebilirler. Evet darbeye karşı batılı ülkeler bir şeyler yaptılar fakat yaptıkları yeterli değil.

Türkiye bölgede demokrasiye sahip tek temel ülke. Türk devleti ve Türk insanı Arap Baharı'nı ve demokrasiyi Mısır'da ve Suriye'de destekliyorlar. Türklerin yaptıklarını takdir ediyoruz ve daha fazla yapmaları gerektiğini düşünüyoruz.

"ARAP ÜLKELERİNİ DİKTATÖRLER YÖNETİYOR"

Arap ülkelerinin çoğu diktatörler tarafından yönetiliyor ve halklara seslerini duyuramıyorlar. Arapların hepsinin çok kızgın olduğuna eminim. Ve daha fazla şey yapmak istiyorlar fakat ülkelerindeki diktatörlükler onları bunu yapmaktan alı koyuyor.

"MÜSLÜMAN KARDEŞLER EYLEMLERİNİ SÜRDÜRMELİ"

Müslüman Kardeşler protestolarına devam etmeliler ki zaten ediyorlar. Umuyorum ki darbeciler onları şiddete itmezler. Müslüman kardeşler hareketinin gerçekten bilinçli bir hareket olduğunu biliyorum. Darbeciler şiddet kullanmalarına rağmen, Müslüman Kardeşler barışçıl olmaktan caymadı. Şiddete yönelmedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Başakşehir'e Avrupa için vize yok
İsrail Gazze'de Kemal Advan Hastanesi çevresini vurdu, çok sayıda ölü ve yaralı var