ABD'li General: Esed gitmeli
ABD'nin IŞİD karşıtı koalisyon koordinatörü General John Allen, Suriye'de kalıcı bir çözüm için Beşar Esad'ın gitmesi gerektiğini söyledi.

BBC'nin sorularını yanıtlayan Allen, "Suriye'deki istikrarsızlık Beşar Esad ve onun rejimi tarafından yaratıldı. Kendi halkına savaş açmayı tercih etti. Bu karar bugün karşı karşıya olduğumuz krizi doğurdu" dedi.
ESAD GİTMELİ
Suriye'deki mücadelenin sadece IŞİD'e karşı olmadığını ifade eden Allen, "Amacımız siyasi, diplomatik bir çözüm için zemin hazırlamak olmalı" diye ekledi.
Bu çözüm için Beşar Esad'ın iktidardan girmesi gerektiğini vurgulayan Allen, "Esad bölgedeki istikrarsızlığı yaratan unsurlardan birisi. Yarattığı istikrarsızlık nedeniyle bunca insan hem ona karşı hem de birbirlerine karşı silaha sarıldı" vurgusunu yaptı.
Esad'ın iktidardan uzaklaştırılması gereği, Türkiye'de hükümetin savaşın başından beri vurguladığı ve ısrarlı olduğu bir konu.
Ancak Washington yıllardır bu konuya öncelik vermiyor.
'IŞİD'E KARŞI KAZANIM ELDE ETTİK'
Koalisyon güçlerinin IŞİD'e yönelik hava saldırılarının başlamasından bu yana önemli kazanımlar sağlandığını da vurgulayan Allen, "Bugün geldiğimiz nokta bir yıl öncesine göre çok daha farklı" dedi.
Irak'ta da siyasi istikrarın sağlandığını aktaran Allen, "Başbakan Haydar El Abadi gerçekten çözüm için çaba harcayan bir ortak" dedi ve Abadi'nin eski Başbakan Nuri El Maliki'ye kıyasla ülke yönetimine istikrar kazandırma konusunda çok daha başarılı olduğunu ifade etti.
-
ist78 9 yıl önce Şikayet Etgeorge bush butun bu olanlarin sebebi elbette esadında sucu var yok degil ama 11 eylul komplosuyla ortadoguya george bushun karariyla ortadoguyu amerika kana buladi ve soylediniz hersey yalan cikti ve bir suru orgut turemesine neden oldunuz amerikanin yaptigi katliamlari neden anlatmiyon generalBeğen
-
trabzonlliii 9 yıl önce Şikayet Etkalıcı bir çözüm istiyorsanız ortadoğudan kirli ellerinizi çekin yeterBeğen
-
fatih 9 yıl önce Şikayet Etişdi çıkaran siz el kaideyi çıkaran siz acaba şimdi nasıl bir oyun hazırlanıyorBeğen
-
Sinem 9 yıl önce Şikayet EtTürkiye senaryoları Suriye'den sonra raftan indirilecek esed'in kalması Türkiye'nin şimdilik lehinedirBeğen
-
naqsi 9 yıl önce Şikayet Ethadi canım esed giderse ıraktan ne farkı olacak. Bölge daha beter parçalanacak petrolü alacaklar türkiye ye mi sıçrayacak iç karışıklık mı çıkacak? Herkesten rica ediyorum Abdülhamit Han dönemini ve sonrasını okuyun yetmezse Özal dönemi Erdoğan'ın nasıl tek bırakıldığını anlayalım!!!Beğen